Tuzio pivaru zbog alkoholizma

Started by nasty girl, 10-05-2007, 08:11:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Jedna brazilska pivara moraæe svom biv¹em degustatoru da isplati od¹tetu od 36.000 evra zato ¹to je zbog prirode posla postao hronièni alkoholièar.

Pivaru Ambev biv¹i degustator je tu¾io zato ¹to nije obezbedila nikakve za¹titne mere koje bi ga spreèile da se oda alkoholu.

Naime, on je svakog dana na poslu bio du¾an da popije oko tri i po litra piva. U tu¾bi je naveo da je tokom deset godina, koliko je radio u pivari, bio primiravan da pije izmeðu 16 i 25 èa¹a piva. Uz to je svaki dan posle posla dobijao bocu piva da je popije kod kuæe.

Njegova prièa bila je dovoljno ubedljiva i sud u Rio Grande do Sulu presudio je u njegovu korist.

Advokati pivare su tvrdili da je zahtev za od¹tetu neosnovan, zbog toga ¹to je nesreæni Brazilac bio alkoholièar i pre nego ¹to se zaposlio kao degustator. Za sudiju je to, meðutim, bila ote¾avajuæa okolnost, jer zakon zabranjuje da se na posao primaju ljudi koji su registrovani kao alkoholièari i presudio je da pivara mora da plati 36.000 evra.

Sudija je u presudi istakao da je stanje biv¹eg degustatora pogor¹ano, jer i sada kada vi¹e ne radi mora da pije otprilike tri i po litra piva dnevno, zbog èega mu je neophodno leèenje.

RTS

malena

Degustator piva,pa mislim da se kod nas ne zale na to zanimanje,bar za sada ne... :K

shiky

Ma kod nas su svi degustatori piva,a tri i po litre piva-ma sta je to za nas,boza :K
Vidis,interesantno zanimanje...