Engleska Liga - Premijer liga 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

18. maj 2007. | Izvor: Tanjug
Vidiæ: Strahovao sam na poèetku



Odbrambeni igraè Manèester junajteda, srpski reprezentativac Nemanja Vidiæ izjavio je da je strahovao da neæe uspeti da se afirmi¹e na "Old Trafordu" posle problema sa prilagoðavanjem u novoj sredini. "Mojih prvih nekoliko meseci u Engleskoj bili su veoma te¹ki. Iskreno, nisam verovao da je moja buduænost u Engleskoj i bojao sam se da neæu uspeti u Manèester junajtedu", preneo je Jurosport Vidiæevu izjavu britanskim medijima dan uoèi finala FA kupa, u kojem se njegov klub sastaje sa londonskim Èelsijem.

"Nisam se upla¹io iako se u Engleskoj igra drugaèiji fudbal, ali sam izgubio samopouzdanje posle prvih nekoliko meseci boravka u Manèesteru. Bio sam neprecizan u dodavanjima ¹to mi ranije nikada nije bio problem i kao da sam odjednom zaboravio da igram fudbal. Shvatio sam, meðutim, da fudbaleri moraju da budu jaki 'u glavi' ukoliko ¾ele da igraju u velikom engleskom klubu", rekao je 25-godi¹nji reprezentativac Srbije za èiji je transfer klub sa "Old Traforda" izdvojio sedam miliona funti.

Vidiæev napredak je takoðe omela i povreda kolena zbog koje nije mogao da igra za nacionalnu reprezentaciju Srbije na prvenstvu sveta pro¹le godine u Nemaèkoj. Ove sezone on je, meðutim, odliènim igrama u potpunosti opravdao ulo¾eni novac i u velikoj meri doprineo da "crveni ðavoli" osvoje titulu prvaka Engleske.

"Samopouzdanje mi je vremenom sve vi¹e raslo. ®eleo sam da napredujem i izborim mesto u startnoj postavi ekipe, pri èemu mi je mnogo znaèila podr¹ka trenera koji su verovali u mene", istakao je Vidiæ, koji je u meðuvremenu ponovo morao da odsustvuje sa terena zbog preloma kljuène kosti krajem marta.

"U tom periodu sam se upla¹io da æu propustiti najva¾nije utakmice sezone. Radio sam naporno kako bih se ¹to pre vratio na teren i drago mi je ¹to sam se brzo oporavio. U poslednjih nekoliko sedmica sam se ponovo ustalio u ekipi i veoma sam sreæan zbog toga", rekao je Vidiæ koji je postepeno postao ljubimac navijaèa Manèester junajteda.

Duke

Fenomenalnim golom Didijea Drogbe u 116. minutu posle ekspresne fliper akcije Celzija plavi su svoje vitrine obogatili za pehar FA kupa 2006/2007

hulio_salinas

#47
Gledao sam utakmicu. Zao mi je samo sto je onaj ( :wall: ) Drog(a)ba(r) postigao gol. U 116. minutu je izasao iz Vidicevog dzepa i iskoristio to sto je Ferdinand zvezda tima. Svaka cast Lampardu za neverovatnu asistenciju. Posle 116. minuta naci koncentraciju za onako lucidan potez je za svaku pohvalu. Nisam mogao da verujem da neko onako nesto moze da odigra pose 116 minuta igre. Svaka mu cast!

Odusevio me je Nemanja Vidic. Odigrao je za desetku bez greske. Najpouzdaniji igrac Mancestera. I dalje ne mogu da verujem da "nase cedo" brani boje ove ostrvske masinerije. Svaka mu cast na tome. Decko igra pa razbija.

Drogba je jedan obican siledzija koji ne moze da prodje Vidica. Kod pogotka, odbrana Mancestera je zakazala zbog lose rekacije Ferdinanda. Vidic je "iskusno" pokrio prostor ispred Lamparda, ali Ferdinand je napravio pocetnicku gresku pustivsi Drogbu da postigne gol. Ferdinand je bio statican, oslonjen na obe noge, neokretan i nepazljiv. Da toga nije bilo... Eh...

Pomenuo bih neobjasnjiv promasaj Gigsa. Nisam mogao da verujem da onu "loptu na tacni" nije iskoristio. Ono ne bi promasio i mnogo losiji igrac od njega. Nezreli, tupavi siledzija, Runi je fenomenalno poslao loptu pred noge Ceha. Zaista me je iznenadilo da ovaj gremlin moze onako nekog da uposli. Pored toga, pruzio je odlican mec. Mnogo se trudio.

Ronaldno je zakazao. Bio je suvise dobro cuvan. Zbog njegove tvrdoglavosti je ostao neprimecen. On je libero igrac koji moze igrati i kraj leve i kraj desne aut-linije. Ne levoj strani mu nikako nije islo i trebalo je samo da promeni stranu... Eh... Tvrdoglavog li coveka. Hteo je da prevari svog zemljaka, ali nije uspeo do kraja. Zato je ostao neprimecen.