Policija brutalno pretukla mladiæa

Started by Korisnicko Ime, 27-05-2007, 10:48:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Kur¹umlija -- Mre¾a odbora za ljudska prava Kris preuzela sluèaj mladiæa iz Kur¹umlije kog su nedavno èetiri policajca brutalno pretukla.

Pomenuti policajci su u kasnim veèernjim satima zaustavili grupu mladiæa u centru Kur¹umlije radi legitimisanja. Po¹to su ustanovili da Nenad Milosavljeviæ nema liènu kartu, umesto da ga privedu i utvrde njegov identitet u policijskoj stanici, policajci su ga odvezli policijskim vozilom nekoliko kilometara van grada i brutalno ga pretukli.

''Uhvatili su me ispod ruke i ubacili u vozilo. Rukama sam za¹titio glavu, a onda su rekli da je to napad na slu¾beno lice i da æu za to iæi u zatvor. Rekli su mi da æe me nauèiti pameti, a zatim poèeli da me udaraju. Izvukli su me napolje, a jedan od njih je rekao da mi stave lisice. Stavili su mi lisice i gurnuli u blato, zatim me svi ¹utirali. Ubacili su me u gepek i tu sam izgubio svest od straha i bolova", rekao je Milosavljeviæ.

Po ukazanoj lekarskoj pomoæi, Milosavljeviæa su policajci u polusvesnom stanju iz Hitne slu¾be Doma zdravlja prebacili u policijsku stanicu u Kur¹umliji, rano ujutro pu¹ten, bez ikakvog dokumenta o zadr¾avanju.

Sluèaj je prijavljen Odboru za ljudska prava i slobode u Kur¹umliji, a potom prosleðen kancelariji Mre¾e odbora za ljudska prava Kris u Ni¹u. Pravna zastupnica te mre¾e Milena Stojanoviæ ka¾e da se radi o drastiènom sluèaju kr¹enja ljudskih prava.

"To je brutalno pona¹anje policajaca iz Kur¹umlije. To su razlozi zbog kojih su svi odbori u sastavu Krisa dali saglasnost za obradu tog predmeta", rekla je Milena Stojanoviæ.

Povodom tog sluèaja policijsku ispostavu u Kur¹umliji posetio je predstavnik Unutra¹nje kontrole iz Beograda, a odr¾an je i sastanak èelnih ljudi lokalne samouprave i naèelnika policije Toplièkog okruga.

S druge strane, u policijskoj upravi u Prokuplju za B92 je reèeno da je u vezi s tim sluèajem u toku istraga.

Istovremeno, pravni zastupnici Krisa ka¾u da postoji najmanje jo¹ jedna krivièna prijava protiv iste grupe policajaca zbog maltretiranja i prebijanja graðana u Kur¹umliji.

B92

2fast

Brate moze im se...
Misli da ce se na kraju zavrsiti istraga zbog nedostatka dokaza...

AquArius

jedino da  :1 Nenad nadje neke pajtose  :1
da malo pronadju svakog od tih sluzbenih lica :1
i "popricaju" sa njima  :1
a bez dokaza naravno  :1

jeca87


lycos


Bred

E na ovo sam alergican! Pola Evrope sam pocetkom maja prosao i nikom od stranih policajaca nije malo napamet da nas zaustavi iako su videli da smo stranci[a pasos skoro da nikad nismo ni imali kod sebe] a ovi nasi u Bgu gde god da podjes-odma' te legitimisu i cimaju za gluposti! represija!

Wolf

Jbt, kakvi kreteni! Zbog licne karte.
Sta li se njima vrzma po glavi?

Darker

Ste gledali Kordon? Super je obja¹njeno ¹ta za¹to i kako...

pereca