Kriglerov ¹eæer

Started by sandric, 02-07-2006, 08:21:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sandric

Da li se osim antimikotika javlja jos neko pitanje koje nije na spisku ispitnih pitanja?
Mene interesuje da li neko moze da mi opise kako funkcionise Kriglerov secer-znam da sadrzi dekstrozu,saharozu i laktozu,ispitujemo fermentaciju dekstroze,razlaganje laktoze i produkciju H2S ali kako sve to fukcionise.....secam se da se nesto radi sa ubodnom ezom....... :ohwell: :roll:

yeca

A gde se pojavljuje taj ¹eæer be¹e??
Ma ja sam ga batalila - pa ne moram 10 da dobijem...
Ma batali - ja vi¹e ni¹ta ne mogu da nauèim po¹to mi se ispit bli¾i munjevitom brzinom.

©to se pitanja tièe - dodaj VARICELLA ZOSTER VIRUS i to je to...
valjda!!

sandric

Kriglerov secer se javlja kod salmonele :loptica....ma mene cisto interesuje iz radoznalosti....Ja ionako spremam farmaceutsku a mikrobi me cekaju u septembru... :~ A u odnosu na farmaceutsku,mikrobi su  :V....

H5N1

Trostruki KLIGLER-ov secer sadrzi: glukozu, saharozu, laktozu, amonijum gvozdje III sulfat, fenol crveno, natrijum tiosulfta, agar..... Razgradnja secera se detektuje pomocu fenol crvenog koji zbog promene boje menja boju iz crvene u zutu. Pojedine bakterije dovode do redukcije tiosulfata do vodonik sulfida koji sa Fe3+ gradi crni FeS. 
Dvostruki sadrzi glukozu i laktozu, sve ostalo je isto.