Meridijan SuperLiga 2006/2007

Started by hulio_salinas, 19-09-2006, 11:27:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

T I T U L A !!! !!!


Црвена звезда је први шампион Србије! На стадиону ЈНА се ори песма Звездиних навијача "Још једна победа и титула...". Коначан резултат је 1:2 у корист нашег тима. До краја првенства је остало још три кола плеј офа, али са 13 бодова предности, шампионска титула остаје на Маракани.

Следећи корак је одбрана купа, а уједно и одбрана дупле круне, што никада није пошло за руком било којем тиму, чак ни у бившој првој лиги за време СФРЈ.

hulio_salinas


nasty girl


Pedja

Па добро освојили сте куп у рукомету и то је нешто  .blah.

Dirk

Sta vam vredi titlulica kad ce vam Liberec nabiti 5 komada
Ili mozda ruski gigant Zenit ili mocni PSV










Sta vam vredi

Vampire 666

Quote from: Dirk on 11-05-2007, 15:11:01
Sta vam vredi titlulica kad ce vam Liberec nabiti 5 komada
Ili mozda ruski gigant Zenit ili mocni PSV

..ili mozda Kroacija ili neke Maloazijske tikve...

mikele

MSL: Preokret Zvezde za ¹ampionsku ¾urku

(http://nono9.us)
Fudbaleri Crvene zvezde pobedom na svom terenu nad Vojvodinom (4:2) u osmom kolu plej-ofa Meridijan Superlige proslavili su osvajanje 25. titule nacionalnog ¹ampiona.

Gosti su poveli veæ u 50. sekundi golom Smiljaniæa, a èetiri minuta pre kraja prvog poluvremena izjednaèio je Milovanoviæ. Drugi gol za Vojvodinu dao je Buaè u 70. minutu, tri minuta kasnije poravnao je Gerogijev, a potpuni preokret Zvezdi doneo je Kastiljo u 77. minutu. Konaèan rezultat postavio je Ra¹koviæ u 79. minutu.

Duel ovih rivala ujedno je bio i uvertira za finale Lav kupa Srbije koje se igra sledeæeg utorka na stadionu Partizana.

Utakmica pred 10.000 najvernijih navijaèa Zvezde poèela je ¹okantno za domaæi tim, jer je veæ u prvom minutu Smiljaniæ doveo goste u vodjstvo.

Desetak minuta kasnije Du¹an Djokiæ imao je prvu priliku za Zvezdu, ali je golman Vojvodine Damir Kahriman izbio loptu u korner. Prvo sledeæe uzbudjenje na meèu vidjeno je u 29. minutu, kada je Aleksandar Tri¹oviæ iz slobodnog udarca sa 25 metara ¹utirao preko gola gostujuæeg tima.

Nekoliko minuta kasnije gledaoci su bili svedoci komiène scene - oko 200 navijaèa Vojvodine, koji su tek u 20. minutu u¹li na stadion, poèeli su da slave, jer su tek tada videli da njihov tim vodi sa 1:0, zahvaljujuæi suncu èiji zraci su pokrivali semafor na ju¾noj tribini.

Njihova radost, medjutim, trajala je kratko po¹to je novi-stari ¹ampion do izjednaèenja do¹ao u 40. minutu. Nakon dobre dubinske lopte Segunda Kastilja, kapiten Zvezde Dejan Milovanoviæ na¹ao se usamljen u ¹esnaestercu Vojvodine I rutinski matirao Kahrimana.

Prvu ¹ansu za gol u drugom poluvremenu imali su crveno-beli u 53. minutu, ali je odbrana Vojvodine spreèila Milana Ra¹koviæa da donese vodjstvo Zvezdi. Ono ¹to su propustili domaæi igraèi nisu Novosadjani u 70. minutu, kada je Popoviæ dugom loptom "izbacio" Buaèa, koji je lobovao rezervistu Radivojeviæa.

Drugi izjednaèujuæi gol za Zvezdu bio je delo takodje rezerviste Blagoja Georgijeva, koji je u 74. minutu preciznim ¹utem sa ivice ¹esnaesterca zatresao protivnièku mre¾u. Potpuni rezultatski preokret i re¾irao je Kastiljo u 77. minutu, kada je posle kornera glavom sa nekoliko metara matirao Kahrimana.

Tu, medjutim, nije bio kraj radosti domaæih fudbalera, koji su samo 60 sekundi kasnije zahvaljujuæi golu Milanka Ra¹koviæa stigli i do ubedljive pobede.

U preostala dva meèa osmog kola plej-ofa Meridijan Superlige u subotu igraju Be¾anija - Partizan i Hajduk Kula - Mladost Apatin.

U meèevima osmog kola plej-auta koji se igraju u subotu snage æe odmeriti Borac - Zemun, Smederevo - Vo¾dovac i Banat - OFK Beograd.

(MONDO)

mikele

Partizan i dalje posræe, ostavka Rakojeviæa
(http://nono9.us)

Taèno tamo gde su stali pro¹log fudbaleri Partizana nastavili su ovog vikenda. Nakon ¹to su pro¹le subote dopustili Crvenoj zvezdi da proslavi titulu u Humskoj, crno-beli su ove pora¾eni u ®elezniku od Be¾anije 2:1.

Utakmica u ®elezniku praktièno je odluèena èim je poèela. Veæ u petom minutu iskusni Dejan Osmanoviæ naterao je Asprogenisa da prvi put izvadi loptu iz mre¾e, da bi samo tri minuta kasnije pogodio i Kne¾eviæ za, ispostaviæe se na kraju, pobedu "lavova".

U nastavku prvog poluvremena Partizan je poku¹avao da pove¾e redove, medjutim, malo toga polazilo je za nogom izabranicima Miroslava Djukiæa na dana¹njoj utakmici. U drugom poluvremenu igraèi u crno-belim dresovima zaigrali su ne¹to bolje, ali i to je bilo daleko od renomea kluba èije boje brane. Ipak, kao kruna ne¹to bolje igre stigao je ute¹ni gol, koji je postigao definitivno najbolji fudbaler Partizana ovog proleæa Antonio Rukavina u 82. minutu.

Nakon ovog poraza crno-beli ne samo da zaostaju za veèitim rivalom ogromnih 16 bodova, veæ im je sada ugro¾eno i drugo mesto. Vojvodina ima samo tri boda manje i doèekuje u Novom Sadu Partizan u narednom kolu.

U preostalom meèu Plej-of grupe Hajduk je u Kuli prvi put ove sezone uspeo da savlada Mladost. Retzultat je bio identièan kao u ®elezniku 2:1, a do pobede, kojom su pretekli Apatince na tabeli, Kuljani su stigli golovima Radanoviæa i Vasiljeviæ. Jedini pogodak za goste postigao je Sava Radosavljev.

Kada je reè o borbi za opstanak, OFK Beograd je pobedom nad Banatom od 2:1 potvrdio da je najbolje ekipa Plej-aut grupe, a nakon utakmice trener Zrenjaninaca Nikola Rakojeviæ podneo je ostavku. Vo¾dovac je nakon neuspeha u Smederevu 1:2 stigao na korak od selidbe u ni¾i rang, dok se Borac na svom terenu u punoj meri revan¹irao Zemuncima za poraz od 3:1 u Gornjoj varo¹i. Èaèani su ostvarili identiènu pobedu.

Plej-of grupa, 30. kolo:

U PETAK
Crvena Zvezda - Vojvodina 4:2
(Milovanoviæ 40, Georgijev 75, Kastiljo 78, Ra¹koviæ 79 - Smiljaniæ 1, Buaè 70)

SUBOTA
Be¾anija - Partizan 2:1
(Osmanoviæ 5, Kne¾eviæ 8 - Rukavina 82)

Hajduk Kula - Mladost Apatin 2:1
(Radanoviæ 44, Vasiljeviæ 78 - S. Radosavljev 63)

TABELA: Crvena zvezda 70, Partizan 54, Vojvodina 51, Be¾anija 45, Hajduk Kula 42, Mladost Apatin 41 bod.


Plej-aut grupa, 29. kolo:

Banat - OFK Beograd 1:2
(Miæiæ 68 - Kaludjeroviæ 22, Rakiæ 28)

Borac Èaèak - Zemun 3:1
(Simiæ 11, Jevtiæ 32, Pavloviæ 83 - Lekiæ 41)

Smederevo - Vo¾dovac 2:1
(Mudriniæ 32, Zeèeviæ 46 - Djurdjiæ 87)


TABELA: OFK Beograd 47, Banat 38, Smederevo 37, Borac Èaèak 34, Vo¾dovac 28, Zemun 7.

(MONDO)

hulio_salinas

Sok!  :shock

Kakav je ovaj nas fudbal!  :wall:

Katastrofa!

Chef

20. maj 2007. | Izvor: B92
MSL: Pobeda Vo¹e za drugo mesto
Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu Partizan sa 2:0 i tom pobedom su od 'crno-belih' preuzeli drugo mesto na tabeli od. Derbi 31. kola Meridijan Superlige re¹io je najbolji strelac Vojvodine Ranko Despotoviæ golovima u 6. i 61. minutu.

Despotoviæ je prvi gol postigao posle gre¹ke Rniæa, a svoj 15. gol u sezoni i konaèan rezultat postigao je iz penala, nakon ¹to je Rniæ oborio Davidova u kaznenom prostoru.

Ovo je bio èetvrti uzastopni poraz Partizana u plej-ofu i ukupno 11. ove sezone.

U poslednjem, 32. kolu, Partizan doèekuje Mladost, a Vojvodina igra u gostima protiv Be¾anije. U sluèaju da Vojvodina izgubi ili igra nere¹eno, a Partizan pobedi Mladost, Partizan æe biti drugi.

Crvena zvezda u poslednjem kolu doèekuje Hajduk iz Kule.

Plej-of grupa, 31. kolo:

Vojvodina - Partizan 2:0 (1:0)
(Despotoviæ 6', 61')

Hajduk Kula - Be¾anija 1:0 (1:0)
(Vasiljeviæ 14')

Mladost - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
(Reljiæ 90')

Tabela:

Crvena zvezda 73, Vojvodina i Partizan po 54, Be¾anija i Hajduk po 45, Mladost 41 bod

mikele

Еееееееее гробари,гробари ниско сте пали.
А тако сте били напаљени после оног дербија на Маракани,нарочито онај балави Смиљанић :plez
Сада је питање да ли ћете бити и други.Само ако вас Бежанија пусти пошто су вам нека врста филијале. :K

hulio_salinas

Jos jednom cu ponoviti: "kako radis, tako ce ti se i vratiti". Da nisu omalovazavali protivnika, da nisu vredjali, pretili... Nista im ne bi bilo. Ovo je kazna za njihovo ponasanje.

Zao mi je sto nas fudbal degradira. Zao mi je sto je u redukovanoj ligi Zvezda ovoliko pobegla. I to vrlo losa Zvezda. I ta vrlo losa Zvezda je za dve klase bolja od svih u Srbiji. Samo tako cemo puci u Evropi zbog loseg sampionata. Zao mi je... Nema ovde 'leba od fudbala. Znate ono: "jbs zemlju u kojoj je OVAKVA Zvezda najbolja!". Kakvi su li ostali... Partizan na primer?

Ali stvarno mi je neverovatno da se ovako nesto desava. Tesko nama (svima) u Evropi ovog leta... Da... Leta...  :wink:

Dirk

hulio kakva ti je ovo slika

mikele

MSL: Borac u bara¾u, Vo¾dovac u drugoj ligi
(http://nono9.us)

Èaèanski Borac ipak æe imati priliku da kroz bara¾ izbori opstanak u Meridijan Superligi. U poslednjem kolu plej-auta, koje je bilo za "infarkt", Èaèani su remijem sa domaæim Banatom (2:2) ostali na desetom mestu, dok je Vo¾dovac na Karaburmi pobedio OFK Beograd sa 3:2, ali ipak ispao u drugu ligu.

Medjutim, razvoj situacije na terenima posle pedesetak minuta i¹ao je u prilog Vo¾dovcu, koji je tada vodio sa 2:0, dok je Borac gubio 2:1. Ipak, Èaèani su golom Nedeljkoviæa u 60. minutu do¹li do izjednaèenja i kako se ispostavilo do boda velikog "kao bara¾".

Èaèani su poveli u 20. minutu pogotkom Pavloviæa i èinilo se da su na pravom putu da izbore plasman u bara¾. Ipak, taj san poèeo je da se ru¹i u 29. minutu, kada je Srdjan Baljak doneo izjednaèenje. Nisu pro¹la ni tri minuta, kada je isti igraè preciznim udarcem sa "bele taèke" obezbedio Banatu vodjstvo, koje domaæi na kraju ipak nisu uspeli da saèuvaju. Borac æe u bara¾u igrati protiv najbolje ekipe iz doigravanja u Prvoj ligi Srbije.

U OFK Beogradu su pre meèa sa Vo¾dovcem najavljivali da æe se boriti za "èast i obraz", koju su
na kraju poku¹ali da spase Arsenijeviæ i Kolarov golovima u 55. i 65. minutu.

Prethodno, dvostruki strelac za Vo¾dovèane bio je nekada¹nji napadaè OFK Beograda Milo¹ Kolakoviæ.

On je veæ u sedmom minutu zatresao mre¾u svog biv¹eg kluba, a pet minuta pre kraja prvog poluvremena uspe¹no je realizovao penal i veæ tada "overio" pobedu svog tima. U samom fini¹u meèa, u 83. minutu Vidojeviæ je postigao pobedonosni gol za Vo¾dovac, ali to je bila slaba uteha za goste.

U treæem meèu, koji nije imao rezultatski znaèaj, ekipa Smedereva pobedila je Zemun sa 2:1.

OFK Beograd je sezonu zavr¹io na sedmom mestu sa 50 bodova, sedam manje ima Smederevo, slede Banat sa 42 poena i Borac sa 38 bodova, a u drugu ligu æe Vo¾dovac sa 35 i Zemun sa sedam bodova.

(MONDO)

Све је регуларно!
Аха :bljak: