©vercovao kilogram kokaina u stomaku

Started by Bred, 08-06-2007, 16:13:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: A.®.A. |

BEOGRAD - D.P. iz Aranðelovca uhap¹en je preksinoæ na Aerodromu „Nikola Tesla“ jer je u stomaku, u nekoliko desetina ampula, krijumèario kilogram kokaina, saznaje „Blic“.
Inspektori odeljenja za suzbijanje narkomanije beogradske policije imali su operativna saznanja da D.P. krijumèari kokain iz Perua. Inspektori su ga saèekali na aerodromu. Kako u njegovom prtljagu nije naðena droga, operativci su pretpostavili da je progutao kokain koji se nalazio u ampulama. Posle paso¹ke kontrole, saèekali su ga na izlazu i odvezli na pregled u Urgentni centar.
U bolnici je snimljen na rendgenu i snimak je pokazao da u stomaku ima nekoliko desetina ampula du¾ine do tri centimetra. Dato mu je sredstvo za èi¹æenje organizma i izbacio je ampule u kojima se, kako je utvrðeno, nalazio kilogram kokaina.
Krijumèaru je odreðena mera policijskog zadr¾avanja, a potom æe uz kriviènu prijavu biti priveden istra¾nom sudiji. Operativci odeljenja za suzbijanje narkomanije, kako saznajemo, nastavljaju rad na ovom sluèaju da bi utvrdili za koga je D.P. prenosio kokain.
U policiji obja¹njavaju da je no¹enje droge u utrobi uobièajeni naèin preno¹enja narkotika u prahu. Na taj naèin se èesto prenose heroin koji dolazi iz Azije i kokain iz Ju¾ne Amerike.
- Kuriri se „nafiluju“ gutanjem raznoraznih kapsula ili prezervativa, koji mogu da se modeluju po prahu. Tako napune creva i ¾eludac ili pak kroz analni otvor ubace veæe kolièine droge. Naravno, pre toga se klistiraju da bi uspeli da prenesu ¹to veæu kolièinu - ka¾e sagovornik „Blica“ iz policije.
©vercere droge, koji za svoje gazde u sopstvenom telu nose po¹iljke, u svetu kriminala zovu mule. Ti ¹verceri u stanju su i da po nekoliko dana nose pakete u svojim telima, ali za to vreme ne mogu da jedu, veæ samo piju vodu u malim gutljajima.
Upravo je jednom ¹verceru, Peruancu Arisu Vinsentu (58), koji je na takav naèin krijumèario kokain, pro¹le godine pozlilo na Aerodromu „Nikola Tesla“. Odveden je u bolnicu, gde su lekari iz njegovog stomaka izvadili 72 ampule u kojima je bilo 980 grama kokaina. Pre nekoliko godina, takoðe na beogradskom aerodromu, jednom Afrikancu je u stomaku pukla ampula puna kokaina i on je umro.


blic