Najjeftiniji lokalni impulsi u Evropi

Started by Bred, 04-06-2007, 09:13:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: R.®.M. |

Tehnièki kapacitet „Telekoma Srbija“ uveæao se u proteklih ¹est i po godina za milion korisnika, a kapacitet mre¾e se poveæao za 35 odsto - izjavio je Dra¹ko Petroviæ, direktor „Telekoma Srbija“, povodom deset godina rada te kompanije. Premijer Vojislav Ko¹tunica na sveèanosti u centru „Sava“ izrazio oèekivanje da æe Telekom Srbija biti nosilac razvoja republike u buduæem periodu

Petroviæ je naglasio da je mobilna telefonija stekla preko 4,7 miliona korisnika, dok je broj telefonskih priljuèaka na sto stanovnika porastao za 38 odsto.
Takoðe, u proteklih ¹est godina ova kompanije je investirala oko 1,7 milijardi evra u razvoj infrastrukture.
Petroviæ je najavio da æe stepen digitalizacije ove godine preæi 92 odsto i naglasio da 89 odsto stanovnika u Srbiji ima pristup fiksnom telefonu. On je rekao da se oèekuje da æe do kraja godine biti omoguæeni tehnièki uslovi da blizu 300.000 korisnika dobiju pristup ADSL internetu. Petroviæ je rekao i da Srbija trenutno ima najjeftinije impulse lokalnih poziva i pretplatu u Evropi. On je najavio i da æe do 1. jula biti pu¹ten komercijalni signal u Crnoj Gori, dok æe „Telekom Srbija“ do kraja juna uplatiti 646 miliona evra koje duguje za kupovinu „Telekoma Srpske“.

blic

----------

Naravno da je 4,7 miliona korisnika kada kod nas svako ima mobilni, od akademika do radnika u gradskoj cistoci. i svi imaju po nekoliko brojeva :wall:

Korisnicko Ime

Bluzga mi se od njih
monopolisti odvratni


Bred

Jesu monopolisti ali su manji lopovi od telenora :wink:

benefit

Sto se ADSL-a tice, blagi uzas , 256kb/s vise nigde i ne postoji, svuda je standard 1 Mb/s, i pri tome flat pristup za 1 Mb/s u Hrvatskoj kosta oko 20 EUR mesecno, a mi samo mozemo da sanjamo o tome...

E, da se dopusti jos jednoj kompaniji ulazak na trziste fiksne telefonije, voleo bih onda da vidim godisnji izvestaj. Ipak, realno gledano, ljudi su kod nas, jos uvek vrlo vrlo neinformisani ( da ne kazem nesto drugo ), pa ne koriste ni ono sto im je dostupno kao sto je VOIP telefonija ili Skype.

Masha


Bred

pa ne znaju ljudi...
a mislim da telekom nece jos dugo moci da drzi monopol jer ce to traziti ovi iz EU da se resi...