Bil Gejts diplomirao!

Started by tarantulica, 08-06-2007, 22:27:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarantulica



Bil Gejts diplomirao!

Bil Gejts, jedan od osnivaèa Microsofta, u èetvrtak je konaèno dobio diplomu Harvarda, i to èitavih 30 godina po¹to je odustao od studija, prenosi Rojters.

"Odajemo priznanje naslavnijem studentu Harvarda generacije 1977. godine, koji nikada nije diplomirao", izjavio je dekan Stiven Hajman, dodeljujuæi Gejtsu poèasnu diplomu iz pravnih nauka.

U svom "diplomskom" obraæanju, Gejts je rekao da je on postigao "najvi¹e od svih koji nisu uspeli", dodajuæi, ipak, i da se iskreno kaje zbog napu¹tanja fakulteta jer u to vreme nije bio svestan "u¾asnih nepravdi na svetu – nejednakosti u socijalnom osiguranju, bogatstvu i moguænostima – koje su milione ljudi osudile na ¾ivot u oèaju".

Bil Gejts (51) danas je na èelu najveæe humanitarne fondacije na svetu, "Fondacije Bila i Melinde Gejts", koja raspola¾e imovinom od oko 60 milijardi dolara.

Gejts je ovogodi¹nje harvardske diplomce pozvao da svoj talenat, privilegije i moguænosti koje im se pru¾aju iskoriste u borbi protiv siroma¹tva u svetu.

"Kada uzmete u obzir ono ¹to je nama ovde pru¾eno - u talentu, privilegijama i moguænostima - gotovo da ne postoji granica onome ¹to svet ima pravo da oèekuje od nas", rekao je Gejts u obraæanju studentima.

"®elim da podstaknem svakog od vas da odabere neki kompleksan problem, dru¹tveno pitanje, i da postane struènjak za tu oblast. Nadam se da sebe neæete posmatrati samo kroz prizmu sopstvenih profesionalnih dostignuæa, veæ kroz odnos koji æete izgraditi prema nejednakostima u svetu i ljudima sa kojima, osim ljudskosti, nemate ni¹ta zajednièko", kazao je Gejts.

(MONDO)


AquArius

jos jedan dokaz da diploma ich ne znaci .. ?





Masha

Ko zna - zna, sa ili bez diplome s`tim sto sa diplomom ume biti lakse.