Tenis - US open 2007

Started by tarantulica, 23-08-2007, 13:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ko æe biti na¹ najbolje plasirani takmièar?

Novak Ðokoviæ
Jelena Jankoviæ
Ana Ivanoviæ
Janko Tipsareviæ
Nenad Zimonjiæ

Sole

niko ne prica na tv-u da je dobio cek!  :F
ali, ipak jeste!!!  :happy:
zasluzio je to i mnogo vise od toga je dobio jer sada ga svi znaju, svi ga vole (makar 90% populacije) i eto, sta covek vise da pozeli! sem mozda malo privatnog zivota.  :ohwell:
a ovaj Federer (da mu ne promenim prvo slovo u prezimenu  :>) mene strasno nervira bas zato sto je tako nekomunikativan, arogantan i gleda na sve kao da je njegov svet i svemir!  :batina :box
jednostavno, ne volim takve ljude, pa moze da bude najbolji u svemu, ali meni se nece dopasti ni za 100 godina!  :nene:
bas je neko pomenuo kada je ranije igrao sa Noletom i kada mu nijednom nije "aplaudirao" za sve one sjajne poteze koje je Nole pokazao. Novak to uvek uradi i to je toliko posteno i ljudski.  :)):
o Federerovoj igri ja ne mogu mnogo da pricam, sve je vec receno, ali sam primetila da njega sreca toliko prati da je to  :shock
ma, Novak je marka i po za sve njih, em je velicina od igraca, em je opusten i nevidjeno zabavan!  :~ :Bog :ziveli

mikele

Стоји то да он никада не аплаудира противницима,али није он једини.То ради само 5 до 10% играча и играчица на целом туру,тако да не би га требало осуђивати због тога.Јесте ли некада видели Надала да аплаудира?А Хјуита,Давиденка,Сафина,Хаса,Венус,Серену,Енан(она можда и јесте,нисам сигуран),Шарапову,Куѕњецову?Ја нисам,а пратим тенис много пре ове експанзије код нас.Једноставно Роџер је свестан да може да постигне нешто јако велико,да постане најбољи свих времена и све је подредио томе.Јесте да то није лепо за око за нас гледаоце,али ипак треба имати разумевање за све то.Ипак је то јако велики притисак када од тебе цео свет очекује да побеђујеш на сваком мечу и чим то не урадиш,одмах се прави спектакл од тога.
А при том је Швајцарац,а они немају врелу крв као ми Балканци или Јужно-американци. :wink:

igrackica

Djokoviæ na treæem mestu liste zarada
Ponedeljak, 10. septembar 2007. 20:03

Srpski teniser Novak Djokoviæ zauzima treæe mesto na listi igraèa koji su ove sezone zaradili najvi¹e novca, dok je Jelena Jankoviæ na petom, a Ana Ivanoviæ na ¹estom mestu zarada u konkurenciji igraèica.

Rod¾er Federer, kako navodi agencija Aso¹ijejted pres, zaradio je najvi¹e novca medju teniserima, a drugi je Rafael Nadal. U konkurenciji igraèica vodi ®istin Enen, dok drugo mesto zauzima Serena Vilijams.

Lista zarada tenisera:
1. Ro¾e Federer (©vajcarska) 7.063.620 dolara
2. Rafael Nadal (©panija) 4.344.435
3. Novak Djokoviæ (Srbija) 3.057.150
4. Nikolaj Davidenko (Rusija) 1.409.475
5. Endi Rodik (SAD) 1.224.120
6. Fernando Gonzales (Èile) 1.036.230
7. David Ferer (©panija) 1.033.452
8. Tomas Berdih (Èe¹ka) 993.070
9. Mihail Ju¾ni (Rusija) 889.625
10. Tomi Has (Nemaèka) 887.150

Lista zarada teniserki:

1. ®astin Enen (Belgija) 4.092.676 dolara
2. Serena Vilijams (SAD) 1.946.491
3. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 1.855.242
4. Venus Vilijams (SAD) 1.800.437
5. Jelena Jankoviæ (Srbija) 1.595.067
6. Ana Ivanoviæ (Srbija) 1.549.349

7. Marija ©arapova (Rusija) 1.243.420
8. Ana Èakvetadze (Rusija) 1.100.176
9. Marion Bartoli (Francuska) 1.0 37.645
10. Dinara Safina (Rusija) 974.661.

(MONDO)

dirigent

Ljudi ne znam da li ste primetili jedan zanimljivi detalj Federer je igrao u skroz crnom kompletu , a Nole u belom .

Kad je Federer pobedio u zavrsnoj ceremoniji je svirala u pozadini muzika iz star Warsa Darth Waderovu temu tj .temu imperije .

Force is with you Nole , but you are not the JEdi yet
                  Yoda has spoken.

jecapereca

Sinoc me je dusha bolela...
Al sto rece Mikele -Novak je za dlaku iza Federera.Tako da ima vremena, uzivacemo mi gledajuci Novaka kako postavlja nove rekorde.

dirigent

On i Federer su na istom nivou , samo je Federer bolji jer igra najbolje kad je gusto , ali Novak se dosta popravio na psiholoskom planu , mnogo je stabilniji , a ona nerviranja od ranije se transformisu u neki Mekinroovski takmicarski pozitivan duh sto mi se posebno dopada.

Masha

Najbolji srpski teniser i pored poraza u finalu, odu¹evio gledaoce u Njujorku

Federer osvojio pehar, a Ðokoviæ svet

Uoèi finala US Opena, èuvena brodvejska diva Lajza Mineli je iako vreme¹na, sjajno otpevala veliki hit „Njujork, Njujork“. Dva i po sata kasnije, Novak Ðokoviæ je odigrao sjajnu partiju, ali to nije bilo dovoljno da se na vrelom betonu pobedi Rod¾er Federer, koji je osvojio svoju 12 grend slem titulu. Ipak, po mnogo èemu, dvonedeljni turnir æe srpskom teniseru ostati u prijatnom seæanju.

U kompletno crnoj opremi, crni panter iz Bazela stigao je do novog velikog trijumfa. Pobeda od 7:6, 7:6, 6:4 je bila surova, propraæena tonovima èuvenog mar¹a Darta Vejdera iz serijala „Zvezdani ratovi“, ali je ¹vajcarski teniser ipak pokazao znake pada, ¹to daje nadu da æe naredne sezone Novak imati veæu ¹ansu da ispravi ono ¹to je propustio sada, a imao je èak sedam set lopti.
- Mo¾da æe me ovih sedam poena dugo proganjati ili bih svoju sledeæu knjigu mogao da nazovem „Sedam set lopti“. ©alu na stranu, ali Rod¾er je igrao zaista sjajno. Ja sam poku¹avao da dr¾im svoj servis i èekam svoju ¹ansu, ali kada sam je dobio, nisam je iskoristio. On dobro zna kako se treba pona¹ati u takvim situacijama i kako da se nosi sa pritiskom.
Ðokoviæ ka¾e da æe iz svega poku¹ati da izvuèe pouku, ali i da nema za èim da ¾ali.
- Imam samo 20 godina. Moje vreme tek dolazi i nema razloga da budem zabrinut. Mo¾da mi je ¾ao ¹to nisam iskoristio svoju priliku sada u finalu, ali nije va¾no. Treba gledati prema onom ¹to dolazi. Za mene je sve ovo jo¹ novina i nadam se da æu sledeæeg puta u finalu uzeti pehar - ka¾e srpski teniser.
Nervoza je, po njemu, glavni uzrok poraza u velikom njujor¹kom finalu.
- Igrao sam protiv igraèa koji je mentalno najjaèi na svetu. Zna kada treba da bude agresivan, a kada strpljiv. Ja sam mnogo ¾urio da dobijem poen, nisam bio smiren. Pritisak je bio razlog ¹to sam u najva¾nijim momentima mentalno popustio. Priznajem da sam bio nervozan. Ipak, ovo je bio jedan od mojih najboljih turnira - ka¾e Ðokoviæ.
Federer, koji je odao priznanje na¹em igraèu na odliènoj igri, smatra da æe mu Srbin, uz Rafaela Nadala, narednih sezona biti najveæi rival.
- To je vrlo moguæe. Iskreno, u¾ivam da igram protiv mlaðih igraèa. To mi je trenutno najveæa motivacija - priznaje ©vajcarac.
Broj jedan priznaje da je Ðokoviæ stekao brojne simpatije, ne samo kod publike, nego i meðu igraèima.
- U svlaèionici uvek pokazuje veliki respekt prema meni. Prilièno je tih. Povremeno èujem neku stvar, kako nekog imitira. Ja to nisam video u¾ivo. Iskreno, znam neke momke koji nisu time odu¹evljeni, ali nekima je zabavno. Mislim da hoda po tankoj ¾ici. Ako se to publici dopada, dobro je za tenis. Lepo je imati jedan takav karakter u svetskom vrhu - izjavio je Federer.

Bi-Bi-Si: Zvezda je stigla

Svetski mediji listom istièu da su nervoza Novaka Ðokoviæa u odsudnim momentima i smirenost Rod¾era Federera bili kljuè za to da ©vajcarac stigne do 12. grend slem trofeja.
- Oti¹ao je sa terena sa istim pobednièkim osmehom, koji mu je malo pre toga skinuo Rod¾er Federer. Poljubac od mame, veliki zagrljaj od tate - pi¹e AP.
Britanski Bi-Bi-Si pi¹e o tome da je svetski tenis dobio novu zvezdu.
- Momak ima sjajnu godinu i uneo je sve¾inu u svet tenisa, ubaciv¹i se u duel izmeðu Federera i Nadala. Sada je to takmièenje u triju. Njegov karakter je za dve nedelje opèinio sve u Njujorku. Njegova igra u 20. godini je izuzetna, ima izuzetno moæan servis i moguænost raznih varijacija na terenu.

Rekorderi po broju grend slem titula
14 - Pit Sampras (SAD)
12 - Roj Emerson (Australija), Rod®er Federer (©vajcarska)
11 - Bjern Borg (©vedska), Rod Lejver (Australija)
10 - Bil Tilden (SAD)

Gosti na veèeri kod De Nira

Otac i majka Novaka Ðokoviæa, Srðan i Dijana, tokom dve protekle nedelje bili su najglasniji navijaèi na terenima u Njujorku, a u Beograd se vraæaju prepuni utisaka sa poslednjeg grend slema u sezoni.

- Bilo je zaista sjajno. Ove dve nedelje su bile neverovatne, kao i cela amerièka turneja. Za nas je Novak odavno veliki ¹ampion, a ja odavde iz Njujorka poruèujem da æe moj sin biti ne buduæi, nego sledeæi ¹ampion US Opena - rekao je Srðan Ðokoviæ za „Blic“.
Pored titule u Montrealu, Novak je napravio sjajan rezultat plasmanom u finale na Fla¹ing Medouzu.
- On je ovde u Americi za tili èas postao megazvezda. Okru¾eni smo neverovatnom pa¾njom. Mi kao roditelji mo¾emo da budemo samo ponosni ¹to imamo ovakvo dete koje na najbolji moguæi naèin reprezentuje svoju zemlju. Nadam se da isto tako misle i svi u Srbiji.
Posle finala koje je trajalo 146 minuta, Ðokoviæi su oti¹li u japanski „Nobu“ restoran, èiji je vlasnik èuveni holivudski star Robert de Niro.
- Bili smo na veèeri kod De Nirovih, on je insistirao da Novak bude njegov specijalni gost. Bila je tu i Marija ©arapova, kao i mnogo De Nirovih prijatelja i pripadnika njujor¹kog d¾et-seta - otkriva Ðokoviæ senior.
Sve u Srbiji je posebno zaintrigirala pojava Marije ©arapove u Novakovoj sveèanoj lo¾i stadiona „Artur E¹“.
- Amerièki novinari su odmah pomislili da tu ima ne¹to vi¹e, ali odmah da ka¾em da je reè iskljuèivo o njihovom prijateljstvu. Oni su roðeni 1987. godine i znaju se sa juniorskih turnira, to prijateljstvo ne datira od juèe. Znaju se godinama, dugo æe vladati u tenisu i nema nikakve senzacije u tome ¹to je Marija navijala za Noleta - izjavio je otac najboljeg srpskog tenisera.
Dijana, majka Novaka Ðokoviæa, groznièavo je iz lo¾e posmatrala ceo tok meèa finala US Opena. Na kraju, u izjavi za „Njujork Tajms“ je poruèila:
„Sledeæe godine Novak æe pobediti, u to sam sigurna. Zato ¹to je bolji od ostalih!“ Z. K.

izvor www.blic.co.yu

Ruska lepotica navijala za na¹eg teniskog asa

Sa Marijom sam prijatelj i ni¹ta vi¹e

Dve nedelje sjajnog tenisa za Novaka Ðokoviæa zavr¹ene su bez zaslu¾ene krune. Kralj tenisa Rod¾er Federer saèuvao je presto u Njujorku pobedom od 7:6, 7:6, 6:4, ali je najbolji srpski teniser pokazao da je veoma blizu visina na kojima je fantastièni ©vajcarac veæ godinama.

U Novakovoj lo¾i na stadionu „Artur E¹“, osim porodice i prijatelja, sedeo je veliki broj poznatih lica. Bili su tu Marija ©arapova i Robert de Niro sa suprugom, a meè su posmatrali i Ketrin Zita D¾ons, Majkl Daglas, Dastin Hofman, Robin Vilijams. Holivud u teniskom gnezdu i svima je Novak prirastao srcu, kako su Amerikanci i priznali pri dodeli trofeja, po zavr¹etku meèa koji je trajao 146 minuta. Bio je tu i predsednik TS Srbije Slobodan ®ivojinoviæ i mnogi drugi.
U prvom planu kamermana bilo je prelepo lice Marije ©arapove, koja je iz sveg glasa uzvikivala Novakovo ime. Bio je to povod da srpskog tenisera posle meèa pitaju o vezi sa Ruskinjom.
- Znao sam da æete me to prvo pitati. Meðutim, dajte da ne idemo tako daleko o Mariji. Mi smo samo dobri prijatelji. Lepo je od nje ¹to je do¹la da navija za mene. Ba¹ kao i Robert de Niro, bio je tu u polufinalu i u finalu. Sjajan je oseæaj videti tako slavne ljude u mojoj lo¾i, kako navijaju za mene. To je zaista predivno - priznao je Ðokoviæ.
Ruska teniserka, koja je pala na èetvrtu poziciju na novoj WTA listi, jedna je od omiljenih tema Novaka Ðokoviæa kada je reè o imitaciji. Novak je do tanèina skinuo sve pokrete sibirske tigrice, da ni ona nema ¹ta da mu zameri.
- Rekla je da æe me ubiti zbog toga. ©alim se, naravno da je to prihvatila na pravi naèin. Smatra da je to zabavno, da nema ni¹ta uvredljivo i to je sasvim u redu.
Robert de Niro je otvoreno pokazao da je na strani srpskog tenisera. Zanimljivo je i kako je akter „Kuma“ do¹ao do toga da zavr¹i u Novakovoj lo¾i na US Openu.
- Sluèajno sam ga sreo na ulici! Sedeo sam u kafiæu i on je nai¹ao, sa onom èuvenom cigaretom u ustima. Ma, ¹alim se, naravno da nije bilo tako. Ja sam imao sreæu da sa jo¹ nekoliko tenisera, meðu kojima je bila i Ana Ivanoviæ, dobijem poziv od njega i njegove supruge da doðemo na veèeru u njihov japanski restoran. Tako smo se upoznali. Sjajan je èovek i drago mi je da je danima bio uz mene - izjavio je Ðokoviæ.

izvor www.blic.co.yu