JAT uveo elektronske karte

Started by pereca, 25-06-2007, 20:04:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pereca


JAT je od juèe zvanièno uveo sistem za prodaju elektronskih karata


JAT je od juèe zvanièno uveo sistem za prodaju elektronskih karata koji bi trebalo da smanji tro¹kove kompaniji, ali i putnicima. Prve destinacije za koje æe srpski avio-prevoznik „Jat ervejz” ponuditi takve karte su Pariz i ©tutgart, a do kraja letnje sezone prodaja æe poèeti i za putovanja ka ostalim aerodromima.

POVOLJNOST - Takva karta zapravo ne postoji kao klasièna putna isprava. Prilikom kupovine putniku se ne izdaje papirna karta, veæ se njegovi podaci unose u bazu podataka. Kada se, pred let, putnik pojavi na aerodromu, dovoljno je da poka¾e paso¹, a zatim dobija bording kartu za ulazak u avion.
Prvi kontakt putnika i osoblja kompanije je prilikom ulaska u avion.
- Za prodaju u veæini poslovnica „Jat Ervejza" u svetu omoguæeno je i plaæanje telefonom ili preko Interneta, dok æe sistem takvog plaæanja kod nas za¾iveti za nekoliko meseci. Razlog tome je nejasna zakonska regulativa u oblasti online plaæanja - ka¾e za B92 Srðan Lalatoviæ, pomoænik komercijalnog direktora „Jat ervejza".
Uvoðenjem ovog sistema, srpski nacionalni avio-prevoznik svrstava se meðu prvih sto kompanija na planeti koje su uvele elektronsku kartu, ali i meðu prve prevoznike koji poèinju implementaciju najnovijeg sistema prodaje i rezervacija „Amadeus Altea".Zoran Hudak, komercijalni direktor „Jat ervejza", ka¾e da je takoðe jedan od JAT-ovih prioriteta odgovor sve o¹trijoj konkurenciji na tr¾i¹tu avio-karata.
U JAT-u ka¾u da se raduju konkurenciji i poveæanju tr¾i¹ta, ali da su ¹anse za ozbiljniji nastup niskotarifnih prevoznika male dok god se Srbija ne naðe na beloj ¹engenskoj listi.
PLAN „Jat ervejz" planira uvoðenje novih promotivnih akcija, koje podrazumevaju ni¾e cene za veæinu destinacija u evro-mediteranskom saobraæaju, tako da æe karta izmeðu Beograda i ©tutgarta u jednom pravcu, bez taksi, ko¹tati ¹est evra, ali u ponudi æe se naæi ogranièeni broj karata po ovoj ceni, pa æe brzina rezervisanja biti presudna za formiranje cene.

www.24sata.co.yu

darusaz

Jat Airways - I'm lovin' it. ݺte bunu seviyorum   :loptica

pereca

Znala sam da cu te obradovati  :luda