Objavljivanje dokumentacije o NLO

Started by Bred, 14-05-2008, 14:01:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: FoNet, Beta
London, Vatikan -- Britanski nacionalni arhiv objavio je vi¹e od hiljadu stranica do sada tajnih dokumenta o neidentifikovanim leteæim objektima (NLO).

To je prvi deo od mno¹tva izve¹taja o NLO koji æe postepeno biti objavljivani narednih godina. Ova serija odnosi se na pojave NLO na britanskom nebu tokom sedamdesetih i osamdesetih godina pro¹log veka.

Nacionalni arhiv sada objavljuje ova dokumenta zbog rastuæih zahteva baziranih na pravu na slobodu informacija, kojima se tra¾i uvid u vladine izve¹taje o NLO.

Dejvid Klark, ekspert za NLO, koji je saraðivao sa Nacionalnim arhivom na objavljivanju ovih izve¹taja, naveo je da meðu izve¹tajima ima nekoliko neobja¹njivih sluèajeva o kojima su izvestili "kredibilni" ljudi - piloti ili kontroliri leta sa dugogodi¹njim iskustvom.

Mnoga od ovih imena kodirana su ili izbrisana kako bi se saèuvala privatnost onih koji su podnosili izve¹taje. Takoðe, svi dosijei su dobro pregledani pre objavljivanja kako bi se izbeglo moguæe ugro¾avanje nacionalne bezbednosti.

Zvaniènici Ministarstva odbrane naveli su da su fajlove sa izve¹tajima o NLO jedino pregledali kako bi potvrdili da nijedan neprijateljski avion nije ilegalno u¹ao u britanski vazdu¹ni prostor, ¹to je bilo naroèito va¾no tokom Hladnog rata.

Isti zvaniènici naglasili su da se, posle uvida u ove izve¹taje odmah po¹to su stizali, ako je moguænost neprijateljskog napada bila iskljuèena, nisu uop¹te vi¹e bavili razre¹avanjem misterija sa NLO.

Vatikan: Vanzemaljci mo¾da postoje

Vatikan ne iskljuèuje moguænost istovremene vere u Boga i vanzemaljce, do¹ljake sa drugih planeta, izjavio je direktor Vatikanske astronomske opservatorije, otac ®oze Gabrijel Funes.

"Moguæe je verovati u Boga i vanzemaljce. Moguæe je priznavati postojanje drugih svetova, èak i razvijenijih od na¹eg, a pri tom ne dovodeæi u sumnju veru u stvaranje, ovapoloæenje i spasenje", rekao je on.

Kako prenosi RIA Novosti, Funes je objasnio da isto kao ¹to je na Zemlji prisutno mnostvo ¾ivih biæa, tako i na drugim planetama mogu postojati i druga ¾iva biæa, koja je stvorio Bog.

"To ne protivreèi na¹oj veri", objasnio je Funes.

"Ako mi smatramo ovozemaljska biæa braæom i sestrama, za¹to ne bi smo mogli govoriti takoðe i o 'braæi' - vanzemaljcima" - oni su takoðe deo Bo¾anskog stvaranja", naglasio je glavni astronom Vatikana.

Govoreæi o spasenju du¹e u drugim svetovima, Funes je primetio da, verovatno i oni imaju potrebu za tim, jer su ostali u punoj slozi sa Tvorcem.

b92

Enea


zerocool

snimljen je novi film Dosie X
Molderu ozeni me :wink: