Suncane skale 2007.

Started by Jeca, 30-06-2007, 13:33:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jeca

"Sunèane skale" od 9. do 11. jula
Cetvrtak, 28. jun 2007. 19:25

Muzièki festival "Sunèane skale" odr¾aæe se ove godine od 9 do 11. jula u Herceg Novom, a u takmièarskom delu "Pjesme ljeta" uèestvovaæe 24 izvodjaèa, najavili su organizatori tog festivala.

Od poznatijih imena takmièiæe se ®eljko Vasiæ sa pesmom "Samo da dobro si", Ivana Banfiæ ("Kao cvijet iz kamena"), Luna ("Sms"), Knez ("Jednom mila") i Aleksandra Peroviæ sa pesmom "Talija", rekli su predstavnici podgorièke Koncertno muzièke agencije na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Sunèane skale" æe trajati tri dana, a prve veèeri biæe dodeljene ''Prinèeve nagrade'' u 16 kategorija - album godine, najbolja mu¹ka i ¾enska interpretacija, najbolja grupa, koncert, filmska muzika, debitant godine, hit godine, najbolji album etno muzike...

Za najbolji album godine nominovani su albumi Ognjena Radivojeviæa, Gibonija, Zdravka Èoliæa, Bojana Maroviæa i Nevernih beba.

Za najbolji album etno muzike u konkurenciji su To¹e Proeski, Bilja Krstiæ, Balkanika i Esma Redzepova, a za najbolju filmsku muziku filmovi "Mi nismo andjeli", "Jesen sti¾e dunjo moja", "Nesanica" i "Elegija za bebe".

Drugo veèe rezervisano je za predstavljene novih zvezdi, dok æe treæe noæi biti organizovano samo takmièenje.

Medju uèesnicima su i Lejla Hot za èiju je pesmu "Suze stihova" muziku i tekst napisao Danijel Alibabiæ, poznat kao frontmen crnogorske grupe "No nejm" i bosanski pevaè Armin Muzaferija èiju je pesmu "Povedi me" komponovao Hari Vare¹anoviæ.

Od mladih pevaèkih nada kojih je mnogo na ovogodi¹njem festivalu, organizatori su najavili i Milana Jeftoviæa za èiju je pesmu tekst i muziku pisala poznata srpska pevaèica Mari Mari.


(izvor:Tanjug)

--------------

Zavr¹ene "Nove zvijezde 2007"
Lejla Hot pobjednik je druge veèeri "Novih zvijezda", 13. muzièkog festivala "Sunèane Skale", sa kompozicijom "Suza stihova", mladog autora Danijela Alibabiæa. Drugo mjesto pripalo je Cetinjanki Anji Ma¹anoviæ za pjesmu "Boje jutra", dok je nagrada za treæe mjesto oti¹la u ruke "Bravo benda" za numeru "Ne bih te menjao".

"Ovo smatram svojim velikim uspjehom. Poslije pojavljivanja u 3K-duru, a potom u Idolu, ovo je moja treæa sreæa - pobjeda na festivalu Suèane skale. Na festival sam do¹la totalno opu¹teno ne nadajuæi se ovako dobrom plasmanu. Iskreno se nadam da æu i u Pjesmi ljeta biti dobra konkurencija i rame uz rame boriti se sa velikim zvijezdama", ka¾e Lejla Hot, ovogodi¹nja pobjednica.

Drugoplasirana Anja Ma¹anoviæ je rekla da je ovo njeno drugo pojavljivanje na Sunèanim skalama.
"Poslije pro¹logodi¹nje brze pjesme i totalno drugaèijeg stajlinga, sinoæ sam se na festivalu pojavila sa predivnom pjesmom koju je radio tandem Momèilo Zekoviæ Zeko iz Perpera i Petar Gra¹o."

Èlanovi Bravo benda, su rekli da su pred izlazak na binu kazali da je festival sigurno namje¹ten, kao i svi ostali, a da im je poslije komentar bio samo "no coment".
"Opravdali smo naziv na¹eg benda - Bravo", istakli su oni.

Kao uèesnici druge veèeri pojavili su se i D.I.S Time, Armin Muzaferija, Ivan Èanoviæ, Slavica Bajèeta, Funky Tina, Martin Peroviæ, Naða Ðikanoviæ, Luka Ðorðeviæ, "Padrino bend", Tamara, Iva Kostiæ, Dimitar i Elena, Hildegard Milinoviæ, Jelena Ðorðeviæ, Danka Ubiparip, Petar Mehend¾iski, Aleksandra Saièiæ, Milan Jeftoviæ, Dunja Èervicki i Vladan Saviæ.

Pored plakata prvoplasiranim nagrade su uruèili i magazine Story kao i zvanièna kozmetika Oriflame.

(izvor:Filip Jovanoviæ)
11.07.2007.


Zavr¹ene Sunèane skale 2007
"Sunèane skale 2007 Promonte" zavr¹ene su dvostrukom pobjedom pjevaèice Lejle Hot, èija je kompozicija "Suza stihova" autora Danijela Alibabiæa, dobila najvi¹e bodova od ¾irija i u veèeri "Novih zvijezda" i na zavr¹noj "Pjesmi ljeti".

Drugo mjesto osvojio je makedonski pjevaè Martin Vuèiæ, sa kompozicijom "Biber i èokolada", dok su treæe mjesto podijelili Ivana Banfiæ ("Kao cvijet iz kamena") i Bojan Deliæ ("Otvoreno").

Svi pobjednici dobili su vrijedne nagrade od sponzora festivala. Direktor pokrovitelja festivala, mobilnog operatera Promonte, uruèio je Lejli Hot èek na 10.000 eura, dok je autor pobjednièke kompozicije od kompanije Krisma motors dobio kljuèeve novog automobila marke Ford.

(izvor: www.suncaneskale.cg.yu)
12.07.2007.