Srbi i Rusi u sredu igraju fudbal u Beogradu

Started by nasty girl, 16-07-2007, 07:32:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Srbija ponovo gleda u "majèicu Rusiju" kao slamku spasa kada je Kosovo u pitanju, a da bi uèvrstili veze pravoslavne braæe, srpskim politièarima na pamet je do¹la ideja da odigraju fudbalski meè sa ruskim kolegama.

Doskora¹nji predsednik FK Partizan Nenad Popoviæ glavni je inicijator tog meèa koji bi trebalo da bude odigran u sredu, 18. maja na stadionu Crvene zvezde u 18 sati. U kopaèkama i dresovima biæe politièari dve zemlje.

Delikatan posao da sa klupe vodi srpske politièare, nenaviknute na jedinstvo, pripao je nekada¹njem treneru Partizana Vladimiru Vermezoviæu.

"To je zapravo jedina ozbiljna ponuda koju sam dobio u poslednje vreme. Istina je da sam razgovarao sam Popoviæem o tome, ali ne znam kako æu i ¹ta æu jer imam obaveza tih dana. Ovih dana æu svakako odluèiti, ali svakako da me raduje poziv jer volim lepe manifestacije i dru¾enja, naroèito kada je reè o susretu na na¹om braæom Rusima." - izjavio je Vermezoviæ "Glasu javnosti".

Organizatori stidljivo najavljuju da æe sve parlamentarne stranke, i vladajuæe i opozicione, uèestvovati, te da æe "demokrate", "radikali" i "liberali" konaèno obuæi isti dres. Uprkos dobroj ponudi, Vermezoviæ nije miran uoèi predstojeæeg duela.

"Brine me odbrana! Ne znam ko æe da nas èuva. Mislim da bi ba¹ Popoviæ mogao da zauzme poziciju beka, a sa Draganom ©utanovcem i Predragom Bubalom tek treba da obavim razgovore. Prema konstituciji najvi¹e bi mi odgovarao Aleksandar Vuèiæ, mogao bi da igra u ¹picu kao Nikola ®igiæ. Rivala æemo bolje upoznati na ruèku, koji æe biti odr¾an pre utakmice. Tada moramo da iskoristimo slabosti protivnika, koje su poznate vekovima unazad. Koje? Ne bih unapred da otkrivamo." - kroz smeh ka¾e Vermezoviæ.

Rusku selekciju èiniæe uglavnom poslanici stranke "Jedinstvena Rusija", èiji je lider Vladimir Putin.

Mondo