Lepa Brena tuzi drzavu

Started by Bred, 27-07-2007, 16:59:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Mladena ÆehePopularna pevaèica pokrenuæe spor jer ni posle sedam godina sluèaj otmice njenog sina Stefana ®ivojinoviæa nije makao od poèetka
BEOGRAD - Legenda srpske estrade Lepa Brena uskoro æe pokrenuti spor zbog nere¹avanja sluèaja otmice njenog sina Stefana ®ivojinoviæa, saznaje Kurir! Sin Lepe Brene i Slobodana - Bobe ®ivojinoviæa otet je 23. novembra 2000. godine, kad je imao osam i po godina, a ovaj sluèaj veæ sedam godina nije makao s mrtve taèke! Kap koja je prelila èa¹u i naterala popularnu pevaèicu da zatra¾i pokretanje postupka, ali i da najavi moguænost postupka protiv dr¾ave zbog nea¾urnosti, bila je ta ¹to joj MUP Srbije nedavno nije obnovio dozvolu za no¹enje oru¾ja, saznaje Kurir!

Naime, posle otmice sina Stefana, za èiji je otkup plaæeno nekoliko miliona maraka, Brena je podnela zahtev za nabavku oru¾ja, koji je glatko dobila, kao i dozvolu za no¹enje oru¾ja. Do pre nekoliko nedelja, dozvola joj je redovno obnavljana.

Meðutim, kad je pre nekoliko nedelja policija procenila da za to vi¹e nema osnova, Breni je pukao film i odluèila je da stvar istera do kraja. Iako sedam godina nije progovorila skoro ni slovo o Stefanovoj otmici, sada je èvrsto re¹ila da sazna ko i zbog èega ¹titi otmièare njenog deteta i za¹to oni jo¹ nisu procesuirani, iako su mnoge druge otmice re¹ene. A, kidnaperi biznismena Miroslava Mi¹koviæa, Milije Baboviæa, Vuka Bajru¹eviæa i mnogih drugih, veæ izdr¾avaju kazne.
Stariji sin Lepe Brene i Bobe ®ivojinoviæa bio je otet krajem novembra 2000. godine na Be¾anijskoj kosi. Brena je tog dana krenula sa sinom kod frizera, ali se deèak nekoliko minuta kasnije vratio kuæi da bi uzeo stvari koje je zaboravio. Dalje se sve de¹avalo kao na filmskoj traci... Otmièari ga uvlaèe u auto i be¾e. ©est dana kasnije, Stefan je osloboðen, a dramu su pratile brojne spekulacije. Od one da je primopredaja novca i deteta izvr¹ena u Dubrovniku, pa do one da je milionski iznos platio Bobin veliki prijatelj Boris Beker. Jedna od verzija bila je i da je primopredaja izvr¹ena pored autoputa.

Nedavno se spekulisalo da je jedan od otmièara Stefana ®ivojinoviæa ubijen! Reè je o Mojmiru Raduloviæu, èoveku s jakim vezama u crnogorskom i hrvatskom podzemlju, koji je likvidiran u ©paniji. Raduloviæ je pripadao klanu takoðe likvidiranog Ratka Ðokiæa, a bio je blizak i sa Dinom Pokrovcem, zagrebaèkim zelena¹em i fudbalskim menad¾erom.

D. MANOJLOVIÆ
kurir

pig_am_am

i posle toliko godina da se traze otmicari?
nema sanse...
nisam znala da imam tesko naoruzanu komsinicu... :K