Nestali sedmogodi¹nji blizanci

Started by Bred, 27-07-2007, 16:47:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Ana Laliæ |


Sedmogodi¹nja braæa blizanci Ivica i Nino ©ain nestali su iz dvori¹ta kuæe u novosadskom naselju Veliki rit. Od pro¹log èetvrtka, kada su nestali, deèaci su u nekoliko navrata viðeni u centru grada, ali im se u poslednja tri dana izgubio svaki trag.
- Pla¹imo se da su nam deca ukradena i odvedena u inostranstvo, gde ih neko primorava da prosjaèe - ka¾e Milan ©ain, deda nestalih deèaka.
Prema reèima njihovog oca, Ivan i Nino su se pro¹log èetvrtka igrali u kuæi u Velikom ritu, u kojoj je njihova maæeha Sandra spavala. Oko podneva, deca su iskoristila njenu nepa¾nju, iza¹la u dvori¹te, a potom se uputila niz ulicu ka gradu. Njihov nestanak je primetio otac ®eljko, koji se nakon jednog sata vratio s posla.
- Tra¾ili smo ih svuda, obi¹li sve roðake i kom¹ije, ali ih niko nije video. Nakon nekoliko sati, kada smo veæ izgubili nadu da æemo ih sami pronaæi, prijavili smo nestanak policiji - ka¾e ®eljko, tvrdeæi da je tog dana, oko 16 sati, alarmirao policiju.
Na dan nestanka, Ivica, koji je svetle kose i zelenih oèiju, na sebi je imao maskirnu majicu i ¹orts. Njegov brat blizanac Nino, koji je tamnije puti, obuèen je u crnu atlet-majicu i crni ¹orts.
Prema reèima porodice, nakon nestanka, od poznanika su dobijali informacije kako su braæa viðena kod Futo¹ke pijace, oko ©tranda ili bioskopa „Arena“ u centru grada. Meðutim, dok bi otac i roðaci stigli na pomenute lokacije, Nina i Ivice vi¹e nije bilo.
- Strah nas je, jer oni nisu deca koja su navikla da idu sama po ulici. Nisu od onih koji prose i skitaju. Ovo im je prvi put da su uop¹te oti¹li sami u centar grada - ka¾e ©ain.
Roðaci sve vi¹e veruju da su deca ukradena.
- Siguran sam da ih je neko prona¹ao i zadr¾ao kako bi prosili za njega. Saznali smo za èoveka koji leti ukrade tuðu decu i vodi ih u Crnu Goru da prose za njega. Pla¹im se da su Nino i Ivica zavr¹ili upravo u rukama takvog èoveka - ka¾e deda deèaka.
©ainovi su, voðeni ovakvim saznanjem, èak poku¹ali da se raspitaju o izvesnom M.I., za kojeg se, kako tvrde, zna da se bavi prosjaèenjem, odnosno da ima svoju organizovanu grupu prosjaka koju preko leta vodi u Budvu.
- Tra¾ili smo ga u barakama na Telepu, gde je nekad ¾iveo, ali su nam tamo rekli da ga veæ danima nisu videli, upravo kao i moje unuke. Obavestili smo policiji o tom èoveku i obeæano nam je da æe ispitati ceo sluèaj - ka¾e ©ain.
U novosadskoj policiji je „Blicu“ reèeno da je nestanak deèaka prijavljen tek prekjuèe, da se na njihovom pronala¾enju intenzivno radi, kao i da je o celom sluèaju obave¹ten Centar za socijalni rad.

blic


pig_am_am

strasno.
pa ti posle udeli "prosjaku". a on ce ti ukrasti dete iz dvorista.

Darker