Tomislav Nikolic dao ostavku na stranacke funkcije

Started by KaBoom, 08-09-2008, 03:53:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dirigent

Posmatram vas ovde...vas radikale i naprednjake... i smejem se. Potpuno ste mi smesni. Sto se tice Tome Nikolica taj je za posmatranje. Covek koji izda svog kuma o njemu sve najgore. A za one koji misle da ovo nije izdaja, neka mi objasne sta je izdaja. Ako ovo sto je gospodin T.N. uradio nije izdaja, onda bi izdaja ostala u domenu teorije. Eh da...jos nesto...Ako su odredjene osobe zenskog pola bacale kletve na Nikolica, kakve to veze ima sa Seseljem. Seselj mu sigurno nije bacao kletve. Nikolic pomislja da preuzme poziciju umerene desnice koju sad drzi DSS.  Malo morgen!


      Hahaha kakva naivnost.
      Izdaja je termin kojim se Sluze Seseljevci, pa ga nemoj upotrebljavati. U pitanju je politicko razmimoilazenje. I Seselj i Draskovic su kumovi uzgred budi receno. A gospodje koje kunu  rade po direktivi, to je jasno. A sto se tice umerene desnice ako poredimo TN i JK ... pardon VK... videcemo da ovom drugom podrska opada vec godinama a prvom je sve veca. Sta god mislili o njima brojke su vec kazale ko ce biti gde. 
   A da ce radikali propasti , nece , i imace taman koliko treba da imaju . Pozicioniranje naprednjaka ce ujedno biti i izjasnjavanje sta narod misli o politici DSS i SRS, s tim sto u slucaju SRS se dodatno izjasnjavaju kolika je prihvatljivost u drustvu autenticne seseljeve doktrine.

Bred

SNS: Kraj ideje Velike Srbije
| Izvor: B92
Beograd -- Srpska napredna stranka ne zala¾e se za projekat Velike Srbije i smatra da je Srbiji potrebna realnija politika, ka¾e zamenik predsednika SNS-a Aleksdar Vuèiæ.


Ideologija Velike Srbije predstavljala je glavno obele¾je srpskih radikala tokom devedesetih, ali je posle razlaza u stranci, krilo okupljeno oko Tomislava Nikoliæa i zvanièno odustalo od ovog projekta. Naprednjaci sada tvrde da je Srbiji potrebna mnogo realnija politika. Stranka Vojislava ©e¹elja, meðutim ne odustaje od ideologije srpskog nacionalizma.

Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica èesto se moglo èuti sa svih mitinga radikala tokom 90-ih godina.

Ipak, 2008. godine, deo ljudi koji se zaklinjao u ideologiju Velike Srbije, formiranjem Srpske napredne stranke, odustalo je od te ideje.

"Nismo mi prestali da govorimo o Karlovcu, Ogulinu zato ¹to pi¹e u istra¾ivanju javnog mnjenja veæ zato ¹to to nije dovoljno odgovorno. Mi ¾elimo da pomognemo Srbima koji ¾ive u Smokovcu, Kistanju, Kninu, ali ja ne mogu da ka¾em ljudima i da stojim iza toga da politika da æemo mi uæi tenkovima u Split i Makarsku ozbiljna ni odgovorna", obja¹njava Vuèiæ.

Radikali, èije se stranaèke novine zovu upravo Velika Srbija, tvrde da je ideologija Vojislava ©e¹elja i dalje ¾iva.

"Ova ideja nikada ne mo¾e da bude istro¹ena - ta ideja je dosta stara, imali ste priliku da èujete i u Ha¹kom tribunalu, ideja koja je nastala pre skoro, ne znam taèno, 200-300 godina, ne mo¾e nikako da zastari", ka¾e ¹ef poslanika radikala u Skup¹tini Srbije Dragan Todoroviæ.

"Ono ¹to je osnovno, mi od toga ne odustajemo, a kada æe doæi momenat za to - pa to niko sada pouzdano ne mo¾e da ka¾e", smatra on.

Ipak, i zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vuèiæ ka¾e da je politika koju je vodio 90-ih bila pravedna, ali da se sada mora drugaèije postupati.

"Ja æu otiæi i obiæi Kraji¹nike - od Knina pa do Dvora na Uni, 1. decembra. Sedam dana æu provesti sa srpskim narodom, ali mi ne mo¾emo imati zahteve koje niko od Srba ne ¾eli niti ne vidi", najavio je Vuèiæ.

Istorièar Èedomir Antiæ ka¾e da je granica Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica zapravo malo korigovana granica ¹tokavskog dijalekta koju je 1832. zapisao Vuk Stefanoviæ Karad¾iæ.

Antiæ smatra i da su radikali propustili vi¹e prilika da sprovedu tu ideju.

"Iskustva koja smo imali tokom 90-ih godina sa radikalima pokazuju da je to neka vrsta marketin¹kog trika, neka vrsta politièkog obrasca koji oni neprestano ponavljaju, a da su¹tinski kada doðu na vlast, kada budu u prilici da sprovode vlast, oni ne odstupaju od neèega ¹to su nekad radili socijalisti, a danas rade stranke koje su nastale iz DOS-a i vladaju Srbijom", ocenjuje Antiæ.

Sva istra¾ivanja javnog mnjenja pokazuju da je ideja Velike Srbije veoma nisko na listi prioriteta srpskih biraèa, a da se od politièara pre svega oèekuje re¹avanje socijalnih problema.