Majkrosoft pustio u opticaj probni oblik osme verzije Internet eksplorera

Started by Bred, 09-03-2008, 14:13:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Svudaprisutni Majkrosoft, tvorac najrasprostranjenijeg kompjuterskog operativnog sistema Vindous, pustio je u opticaj probni oblik osme verzije svog popularnog pretra¾ivaèa Internet eksplorer.

Probni oblik se pu¹ta u promet kako bi korisnici mogli da ga ispobaju u praksi i kako bi kompanija mogla da ispravi i oèisti sve ”bagove.“ Internet eksplorer 8 ima pet va¾nijih novih dodataka, koji olak¹avaju kori¹enje interneta i poveæavaju bezbednost korisnika. Dodatak nazvan ”activities“ omoguæava korisnicima da skrate proceduru traganja za dodatnim informacijama. Ako, na primer, naiðete u nekom tekstu na neku adresu i ¾elite da pogledate na mapi gde se ona nalazi, procedura je znatno skraæena. Ako naðete nepoznatu reè, dovoljan je jedan klik da je pronaðete u reèniku.

Drugi dodatak je automatsko javljanje promena na sajtovima koje korisnik redovno poseæuje, kao ¹to su vremenske prognoze, rezultati utakmica i slièno. Jo¹ jedan koristan dodatak je moguænost da se u liniju sa najomiljenijim adresama stavljaju i adrese va¾nih dokumenata u kompjuteru, radi trenutnog pristupa. Internet eksplorer 8 ima i moguænost automatskog oporavka od koèenja i zaglavljivanja, kako korisnik ne bi izgubio stranicu koju je imao otvorenu ili na kojoj je radio. Na kraju, osmica ima i filter protiv ”fi¹iranja,“ koji upozorava korisnika ako sajt koji je otvorio poku¹ava da iz njegovog kompjutera povuèe liène ili finansijske infromacije. Internet eksplorer osam mo¾e da se naðe na adresi
http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/ie/ie8/default.mspx