Preminuo predsednik RS Milan Jeliæ

Started by lijepa bosanka, 30-09-2007, 18:03:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lijepa bosanka

Preminuo predsednik RS Milan Jeliæ
30. septembar 2007. | 19:25 -> 19:45 | Izvor: Beta, Tanjug
Banja Luka -- Predsednik Republike Srpske Milan Jeliæ (51) iznenada je veèeras preminuo u dobojskoj bolnici.

To je potvrðeno agenciji Tanjug u kabinetu predsednika RS u Banjaluci. Jeliæu je ranije danas pozlilo u poopodnevnim satima u Modrièi, gde ¾ivi. On je potom prebaèen u dobojsku bolnicu, gde je veèeras preminuo.

Jeliæ je kao kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata pobedio na izborima za predsednika RS 1. oktobra 2006. godine.

Roðen je 26. marta 1956. godine u op¹tini Modrièa.

nasty girl


cvjetic

ljudi,sta je ovo?kakva je ovo propast?ja sam sokirana!

lijepa bosanka

Trodnevna ¾alost u RS

1. oktobar 2007. | 10:14 -> 12:01 | Izvor: B92
Banjaluka -- Vlada Republike Srpske povodom smrti predsednika RS Milana Jeliæa proglasila trodnevnu ¾alost.

Zastave na svim institucijama u RS æe 1, 2. i 3. oktobra biti spu¹tene na pola koplja, a u RS su otkazane sve sportske i kulturne manifestacije u naredna tri dana.

Predsednik Republike Srpske Milan Jeliæ preminuo juèe od posledica srèanog udara, u 51. godini. Jeliæu je pozlilo dok je rekreativno igrao fudbal u Modrièi, posle èega je hitno prevezen na odeljenje Intenzivne nege Op¹te bolnice u Doboju. Uprkos poku¹ajima reanimacije, lekari nisu uspeli da ga spasu, saop¹tio je direktor bolnice Du¹ko Vasiæ.

Èlanovi porodice, prijatelji, zvaniènici Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata okupili su se u bolnici, a premijer RS Milorad Dodik izjavio je Jeliæ obele¾io prethodni period i da je reè o te¹kim trenucima za RS.

©ira javnost u Bosni i Hercegovini nije upoznata s èinjenicom da je Jeliæ imao srèanih tegoba, pa i operaciju ugraðivanja bajpasa, pa je vest o njegovoj smrti mnoge iznenadila.

U prvim reakcijama, zvaniènici BiH navode kako je Jeliæ bio mlad i perspektivan èovek i politièar novog kova.

Jeliæ je bio i predsednik Fudbalskog saveza BiH, pa je ostavio velikog traga i na unapreðenju tog sporta po okonaèanju rata.

Milan Jeliæ je na funkciji predsednika RS bio godinu dana.

Jeliæ æe biti sahranjen u sredu u Modrièi.

darusaz

Нек му је лака црна земља. Свим колегиницама и колега из Републике Српске се придружујем у жалости.

pig_am_am

kad krene po zlu... onda - krene.
jadan covek.

lijepa bosanka

Телеграми саучешћа поводом смрти предсjедника Републике Српске

Борис Тадић: Србиjа изгубила приjатеља

Предсjедник Србиjе Борис Тадић упутио jе изразе наjдубљег саучешћа поводом изненадне смрти предсjедника Републике Српске Милана Jелића. Изражаваjући саучешће грађанима Републике Српске, Тадић jе у телеграму навео да су они "изгубили доброг председника а грађани Србиjе искреног и великог приjатеља". "Милан Jелић jе био млад човек, успешан спортиста и напредан политичар коjи jе дао снажан лични допринос укупноj стабилности и развоjу Републике српске", навео jе Тадић.

Воjислав Коштуница: Заjедно тугуjемо

Предсjедник Владе Србиjе Воjислав Коштуница упутио jе телеграм саучешћа поводом смрти предсjедника Републике Српске Милана Jелића у коjем jе навео да jе Србиjа изгубила правог приjатеља. "Влада Србиjа и цио српски народ дубоко тугуjу за председником Републике Српске. Заjедно смо радили и градили велике планове на добробит Србиjе и Српске", навео jе Коштуница. Коштуница jе упутио наjдубље саучешће Jелићевоj породици, предсjеднику Владе РС Милораду Додику, те грађанима Републике Српске. "Република Српска jе изгубила свог председника, а Србиjа правог приjатеља", наводи Коштуница.

Српско национално виjеће Космета: Губитак за све Србе

Српско национално веће Косова и Метохиjе упутило jе телеграм саучешћа поводом смрти предсjедника Републике Српске Милана Jелића. "У тренутку кад руководство РС чини напоре да сачува Републику Српску дошла jе трагична смрт предсjедника Jелића. Његовом смрћу ниjе изгубила само породица, већ цео српски народ", стоjи у телеграму Српског националног већа Косова и Метохиjе.

Организациjа породица погинулих: Шок и невjерица

Предсjедник Организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић изразио jе саучешће поводом смрти предсjедника Републике Српске Милана Jелића наводећи да jе он био човjек коjи jе увиjек разумио проблеме ове популациjе.

"Виjест да jе предсjедник Милан Jелић изненада преминуо потресла jе све наше чланове", навео jе предсjедник Организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

Студентска организациjа: Увиjек уз младе

Студентска организациjа Универзитета у Бањоj Луци (СОБЛ) изразила jе саучешће поводом смрти предсjедника Републике Српске Милана Jелића, коjи ће остати упамћен не само као одговоран државник и успjешан менаџер, већ и као човjек коjи jе увиjек имао слуха за младе.

СОБЛ jе истакао да ће Jелић остати упамћен и као први оснивач Фондациjе за стипендирање младих талената у Српскоj.

СОБЛ jе у саопштењу навео да jе велики броj студената добиjао стипендиjе од институциjа и предузећа у вриjеме када jе њима руководио Милан Jелић.

"Виjест о изненадноj смрти предсjедника Републике Српске и универзитетског професора др Милана Jелића примљена jе са великом тугом и жаљењем у СОБЛ-у", наводи се у саопштењу.

Иза студентских телеграма остала jе упамћена порука Милана Jелића у коjоj jе он открио сву суштину свог ангажовања у политици:

"Људи хоће да живе од свог рада и своjе памети, а не од милостиње богатих или државе. Зато jе важно створити такве услове како би сви имали шансу и перспективу".

ФС Републике Српске: Несебичан фудбалски радник

Синоћ су се у Фудбалском савезу Републике Српске окупили се броjни сарадници и приjатељи покоjног Милана Jелића, иначе дугогодишњег предсjедника овог савеза.

Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Родољуб Петковић jе рекао:

"У шоку сам, не могу да вjеруjем да се то догодило. Милан Jелић jе био озбиљан државник и несебичан фудбалски радник какав се риjетко могао срести. Под његовим руководством Фудбалски савез Републике Српске изборио се за своjу равноправност како на нивоу БиХ, тако и у европскоj и свjетскоj фудбалскоj федерациjи. Многи можда и не знаjу да су његови лични односи са Мишелом Платиниjем, предсjедником УЕФA-е, одредили и посебно мjесто Фудбалском савезу Републике Српске у великоj европскоj фудбалскоj породици.

глас српске
------
p.s.Neka mu je vjeèna slava i hvala!!

Mene sada brine ko æe doæi na njegovo mjesto,jer su poтpredsjednici Musliman i Hrvat.. :hmm
Mislim, nije mi ba¹ logièno,a ni prijatno da novi predsjednik R.Srpske bude iz redova Hrvatskog ili Muslimanskog,tj.Bo¹njaèkog naroda!! :hmm

cvjetic


tarantulica

Zar neæe potpredsednika vr¹iti du¾nosti predsednika?  :hmm

Masha

Predsednik parlamenta Republike Srpske ce obavljati duznost predsednika do izbora novog. Tako cuh juce u vestima.

lijepa bosanka

Da,predsjednik NS R.Srpske,Igor Radojèiæ,biæe vr¹ilac du¾nosti predsjednika republike do raspisivanja novih izbora.