Pripreme za Eurosong 2008.

Started by Bred, 02-10-2007, 13:36:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nigor022

NEko prokomentarisa da fali samo kokarda i da logo bude savrsen. Ima na tom forumu dosta dobrih predloga za logo, samo treba ceprkati... ako nesto iskopam postavim ovde!

Masha

#16
Logo je potpuno smesan. Mislim, mogli su i neki cevap da stave pa da pored sljive i trube ima nesto i za zub  :K. Inace, da ne bi moje sestre ne bih ni provalila da je ovo sljiva. Ali, ako upotrebite mastu, kao jedan kolega moje sestre, moze svasta da se napravi. Mozda je to i bio cilj. Evo, pogledajte kako ovaj logo izgleda u njegovoj interpretaciji

:K

AquArius

Da su stavili jos i cevap,
pa jos na taj logo gore "izmenjeni".

:trfr:

nigor022

Vrlo interesantan i jestiv predlog... (kad smo vec kod jela, odoh da smastim stanglu cokolade). No, nadam se da ce neke preporuke i organizovanje forumasa uroditi makar nekim plodom... NE SLJIVOM! lol

*

Lele
kakva je ova interpretacija, sramota  :stid: :116:

nigor022

#20
Posto je na javnom konkursu RTS zatrazio od kreatora da pored samog projekta posalju i kratko objasnjenje sta scena predstavlja, evo objasnjenja za scenu Tesla...


Приликом креирања концепта сцене, водило се рачуна о томе да се кроз облик и мотиве на савремен начин прикажу тековине Србије, њена културно-историјска баштина и технолошки напредак (ту је прича око Тесле важна, сетимо се да је Норвешка на сцени приказала богатство земље алуминијумом и савременом технологијом за обраду истог иако то везе нема са музиком а сцена је испала феноменална и веома напредна за своје време 1996), прикаже припадност Европи, али и извесне специфичности које је чине јединственом.

      Овакав догађај је идеалан начин да се трансформише слика о Србији каква је досад постојала. Назив концепта је императив, који свим европским народима говори о томе да је Србију потребно добро упознати, открити њене чари, лепоту, културу, народ. Србија је земља богата животном енергијом, динамиком, културно-историјским наслеђем, нетакнутом природом. Управо су све те карактеристике биле основна инспирација приликом моделовања сцене.

      Сцена с поруком “look beyond surface” се састоји из три кључна сегмента: virtuelni pejsa¾ (virtual landscape), виртуелне коже (virtual skin)  и  виртуелних облака (virtual clouds). Комплетна сцена је допуњена светлосном опремом коју чине: рефлектори, спот лајтови, топ лајтови, ласери, пројектори и остали сет рефлектора који се користе на оваквим догађајима.

   1. Виртуелни пејзаж ( virtual landscape )

       Основни део позорнице третира подијум-бину на коме наступају изводјачи. Инспирисан брежуљкастим и равничарским пејсажом Србије који је инкорпориран у евровизијски лого – срце. Гледајући из аудиторијума, облик сцене алудира на ротирано ћирилично слово С. Поред директне везе са Евровизијом, сцена носи још једну поруку, а то је Пејзаж Србије- пејзаж љубави – from Serbia with love – love Serbia. Овај срцолики облик “проткан” је шарама из богатог српског етноса. Транспоновани вез са севера земље, шаре ћилима са југа Србије, мотиви мустри југозападне Србије, струне гусала и тамбура, бурна историја, енергија у људима и њиховим животима, инспирисали су настанак једне комплексне тродимензионалне светлосне мреже која дефинише облик и волумен сцене.

Савремена ЛЕД технологија омогућава да се управо ови мотиви на најбољи начин прикажу у стварности. Основна конструкција мреже је од алуминијума. Њен завршни слој представљају светлосне траке. Простор између мреже је попуњен разапетим ЛЕД платнима покривеним транспарентним плочама (клирит, леxан, стакло…) отварајући неограничен број могућности за визуализацију. Опционо, постоји могућност, да се делови подијума делимично померају, ротирају и мењају угао, путем хидрауличких система.

   2.  Виртуална кожа (virtual skin)

       Представља висећи ЛЕД екран који опкружује залеђе подијума. Он је полутранспарентан за светло и на њему се емитују анимације и визуализације.

   3. Virtuelni oblaci (virtual clouds)

      Носе их покретне шине. Имају ограничену моћ померања по хоризонталној и вертикалној оси као И могућност ротације око обе осе.
[/b]         

(Izvinjenje sto post sad deluje analfabeticno)
Jos jednom podsecam da ukoliko zelite da ovu scenu vidimo u Areni 2008 to pomognete tako sto cete potpisati peticiju za ponistavanje izbora kako logoa tako i scene (Naime, prica se da je scena odavno prepustena nekom nasem dizajneru koji ima MONOPOL nad srpskim trzistem). Link za peticiju  http://www.petitiononline.com/esc2008b/petition.html     


shiky

Ma potpisah ja...Za logo i ima potpisa,ali za scenu je bas malo :roll:
Boze,gledam ovaj logo sto je Masha postavila..Svasta! :trfr:
Taman kad pomislis da nema goreg,uvek se nadje.. :roll:
Pa ne bi mi bili Srbi da ne upropastimo svaku priliku koja nam se pruzi..

Bred

NI meni se logo nije svideo ni prvi put kad sam ga video a sad mi se svidja jos manje.
Pa mi ne bi bili mi da nesto ne zaje*emo...  :nonono:

Enea

Masho, moj drugar to "sredio" ovako:



Masha

Ljudi, taj logo sto sam ja ostavila, to je fora. Decko se malo igrao sa onim nabacanim simbolima. Dakle, zvanicni logo je onaj sto sto je Bred ostavio, ovo je kucna radinost.  :K

igrackica

Ona scena je fenomenalna!
Neverovatno je koliko se kod nas NE PRUZA prilika.
Logo je sacuvaj me Boze!
Jednom recju, smucilo mi se dok sam ovo citala(gledala)!

nigor022

#26
Ovaj sam video, ali evo npr dva koja su zaista i usla u konkurenciju





a evo i onog koji bi mozda najbolje odgovarao nacinu "izbora" bilo cega kod nas...


Bred


nigor022

Brede, ovo je surova istina... Boli na oci:)

katarina

Ne vidim to sto ste postavili jer sam preko moba, ali onaj zvanicno izabrani logo je kao da ga je pravilo petogodisnje dete.