Pripreme za Eurosong 2008.

Started by Bred, 02-10-2007, 13:36:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

pig_am_am

ma to treba da sugerise da smo prosti i jednostavni [ko i sam logo,jel]

nigor022

Nazalost, taj logo se ucinio najpodesniji...

Kakvu bi to trebalo poruku da salje svetu? Mislim, shvatam ja da Eurosong nije Savet Ministara EU, ali opet je vise nego savrsena prilika da se Srbija prikaze u najboljem svetlu. Tih nekoliko dana bicemo u centru paznje EVROPSKE javnosti, i to one iste Evrope u koju zelimo da udjemo...

igrackica

Je l' postoji obrazlozenje zasto je taj odabran?
Uopste ne mogu da ukapiram, jesmo li mi svi ludi?
Ne mogu da shvatim da neko svoje prizemne ciljeve stavlja iznad opsteg dobra!
Ovo nije prvu put, pricao mi je decko koji se bavi slicnim stvarima, na primer bio je konkurs za kravicu(mleko) i od svih radova odabrana je kravica identicna onoj od pre ne znam koliko godina sa sitnim izmenama. Bilo je fenomenalnih radova, a odabrali su najgori.

nigor022

I posle se postavlja pitanje "odliva  mozgova" ? Sa kojim pravom? Pa ko normalan zeli da trpi nepravdu, kada zna da vec u Hrvatskoj moze od svoje ideje ili u ovom slucaju "idejnog resenja"... Vec sam rekao, Duska Vucinic govori da ovo nije konacno resenje... Interesuje me, dacu joj Nobelovu ako od NICEGA napravi pravi evropski logo

mina-L

Citah i ja da to nije konacno resenje..a ja se iskreno i nadam da nije,bruka! Mada je meni i ono "Evropsko lice" (valjda se tako zove izbor za voditelje)smejurija!

pig_am_am

Duska? pf! ta je odlepila jos od Finske...
upala joj kasika u med..ostvarila joj se zivotna zelja...
iskreno,mislim da je ta postala malo neuracunljiva... :K

nigor022

Malo?! Svaka cast zeni na prenosu, ucini ga zanimljivijim (verujte mi na rec, pratim i hrvatski u isto vreme, tamo komentatori maltene govore o broju cipela koje nosi izvodjac, sponzorima koji su ga obukli i slicne nebuloze), ali ovo ostalo, ne znam... Nisam na njenoj strani sto se tice ovog Logoa, niti mislim da je bilo ko. Postoje spekulacije da je i Evropsko lice namesteno, ali takve price (budimo realni) postoje za sve NOVE projekte u Srbiji, pa zasto bi onda ovo bio izuzetak.

Sve u svemu, za one istinske ljubitelje ovog takmicenja, los logo je mnogo nezadovoljsstva sto uzrokuje los marketing, sto mozda cak i smanji br stranih turista? Treba misliti o ovome...

nigor022

Kao i svake godine, pre Eurosonga ide i Beovizija...

Na osnovu èlana 3. Pravilnika o organizaciji i naèinu izbora kompozicija Za takmièenje BEOVIZIJA 2008 – SRBIJA, RDU Radio Televizija Srbije raspisala je konkurs za izbor kompozicija za Takmièenje Beovizija 2008.

Sa ciljem da se izabere kompozicija koja æe predstavljati Republiku Srbiju na Takmièenju za Pesmu Evrovizije 2008. RTS æe organizovati i realizovati muzièki festival pod nazivom BEOVIZIJA 2008. koji æe se odr¾ati u februaru 2008.

Na prvoj, polufinalnoj veèeri biæe izvedeno 20 kompozicija po izboru Selekcione komisije, od kojih se bira 10 kompozicija koje æe biti izvedene na finalnoj veèeri Festivala i od kojih æe kompozicija sa najveæim brojem osvojenih glasova biti progla¹ena za predstavnika Republike Srbije na Pesmi Evrovizije 2008.

Izvor: RTS

*

A je l' zna neko kad je onaj izbor za voditeljski par Evrovizije? Znam da je ponedeljkom, ali ne znam u koliko sati? I je l' gledao neko? Na sta lici?

nigor022

Emisija se premijerno emituje svakog ponedeljka u 21.00h na RTS 1! Skroz je ok, likovi koji su odabrani se sasvim korektni, kao i sam format emisije. Sto se tice kvaliteta, deluje kao da ga NIJE RTS radio. Kompletan pregled 48 clanova koji su usli u uzi izbor, zajedno sa jos interesantnih informacija, mozes pogledati na http://ww1.rts.co.yu/euro/evropskolice.asp

Ujedno ako imas i brzu internet vezu, mozes pogledati u real playeru i snimke prve dve emisije.

Veceras ziri izbacuje 8 kandidata, koji su pokazali najmanji napredak, ili to nisu uspeli da pokazu na pravi nacin. Ostaje ih 40oro od kojih cemo mi izabrati najbolje...

Kao sto rekoh, vise o svemu na http://ww1.rts.co.yu/euro/evropskolice.asp

nigor022

Pripreme RTS-a za organizovanje 53. Evropskog takmièenja za najbolju pesmu uveliko su u toku.

Posle otvorenih konkursa za idejno re¹enje scene i loga, u toku je izbor za Evropsko lice – takmièenje koje ima specifièan oblik. Naime, od 24 voditeljska para, koja su pro¹la u u¾i izbor, samo dva para æe voditi nacionalni izbor za pesmu koja æe nas ove godine predstavljati kao domaæina, dok æe jedan od ta dva para biti prisutan i na najveæem muzièkom festivalu starog kontinenta. O tome ko æe predstavljati Evropsko lice Srbije odluèuju gledaoci RTS-a.

S druge strane, ljudi, koji se bave tehnikom i organizacijom, takoðe su u¹li u svoj ritam. Organizacione pripreme – obezbeðivanje hotela za delegacije, èlanove EBU-a, TEAM-a, kao i za sve akreditovane novinare i fanove su u toku, a re¹ava se i pitanje prevoza gostiju do Arene i Sava Centra, u kojem æe biti sme¹ten Pres centar i Evroklub. Organizaciono-tehnièki deo, koji podrazumeva emisionu tehniku, kao i tehnièka re¹enja na mestu odr¾avanja dogaðaja, broj, vrstu i raspored kamera i drugih kapaciteta, re¹ava se zajedno sa zaposlenima u Areni, koji uvek rado izlaze u susret zaposlenima u RTS-u i drugim kljuènim osobama, koje æe uèestvovati u realizaciji ovog, u Evropi, najveæeg muzièkog dogaðaja.

Iako je èitava organizacija podeljena na segmente, ona ni u kom sluèaju nije rasparèana, veæ ih èlanovi tima RTS-a, svojim radom spajaju èineæi sve delove jedinstvenom celinom.

Da je uèinjen veliki pomak u pripremi za Evrosong 2008. procena je i izvr¹nog producenta EBU-a, gospodina Svantea Stokselijusa, kao i èitave referentne grupe, koja je u Beogradu boravila od 12. do 15. septembra.

Na sledeæem sastanku referentne grupe, 9. i 10. novembra, RTS æe predstaviti nove korake koje je preduzela u poslednja dva meseca.[/b]

IZOVR: RTS

nigor022

Mislim da je tema nepravedno zapostavljena sad kad stvar pocinje da se zahuktava... FANOVI EUROSONGA SPREMITE SE!!! Krecem da Vas bombardujem informacijama, posto sam i sam veliki obozavalac Eurosonga... Dakle da pocnemo...

Idemo redom...

REFERENTNA GRUPA PO DRUGI PUT U BEOGRADU

Referentna grupa takmièenja „Pesma Evrovizije“ ponovo je posetila Beograd. Sastanak je odr¾an u hotelu „Kontinental“.

„Ovo je mo¾da najva¾niji sastanak Referentne grupe od 2003. godine kada je usvojen novi format takmièenja sa jednim polufinalom,“ izjavio je Svante Stokselijus, izvr¹ni supervizor takmièenja „Pesma Evrovizije“.

Tokom dvodnevnog sastanka, domaæin prenosa RTS podneo je izve¹taj Referentnoj grupi o pripremama i planovima za predstojeæe takmièenje.

Zvanièni vebsajt takmièenja „Pesma Evrovizije 2008.“ biæe dostupan od 15. januara 2008. RTS i EBU æe usko saraðivati na tom projektu. Kao i prethodnih godina, prenos velikog finala i polufinala moæi æe da se prati na vebsajtu.

Tokom sastanka, razmotren je predlog da jedno polufinale bude odr¾ano u utorak 20. maja, a drugo u èetvrtak 22. maja. Referentna grupa æe o svemu obavestiti Televizijski komitet EBU, koji æe doneti konaènu odluku.

RTS -14.11.2007.-

A da bismo se i ove godine ravnopravno borili za nagradu najbolje pesme ono sto nam prethodi je izbor za nacionalnu pesmu, tj Beovizija 2008.

Na osnovu èlana 3. Pravilnika o organizaciji i naèinu izbora kompozicija Za takmièenje BEOVIZIJA 2008 – SRBIJA, RDU Radio Televizija Srbije raspisala je konkurs za izbor kompozicija za Takmièenje Beovizija 2008.

Sa ciljem da se izabere kompozicija koja æe predstavljati Republiku Srbiju na Takmièenju za Pesmu Evrovizije 2008. RTS æe organizovati i realizovati muzièki festival pod nazivom BEOVIZIJA 2008. koji æe se odr¾ati u februaru 2008.

Na prvoj, polufinalnoj veèeri biæe izvedeno 20 kompozicija po izboru Selekcione komisije, od kojih se bira 10 kompozicija koje æe biti izvedene na finalnoj veèeri Festivala i od kojih æe kompozicija sa najveæim brojem osvojenih glasova biti progla¹ena za predstavnika Republike Srbije na Pesmi Evrovizije 2008.

VIP - mr Svante Stokselijus

Gdin Svante Stokselijus, izvrsni supervizor takmicenja "Pesma Evrovizije" potvrdio je da se u Beogradu oèekuje rekordan broj uèesnika.

Na takmièenju u Helsinkiju, 42 zemlje su imale svoje predstavnike. Evropska radiodifuzna unija [EBU] æe sredinom decembra objaviti konaèan spisak uèesnika na 'Pesmi Evrovizije 2008.'

San Marino æe mo¾da biti jedna od zemalja koje æe doprineti obaranju rekorda. Nakon deset godina odsustvovanja, uèe¹æe San Marina na 'Pesmi Evrovizije' æe mo¾da ponovo probuditi u Italiji interesovanje za najveæi muzièki festival u Evropi.

Dr¾avna televizija Azerbejd¾ana takoðe je potvrdila svoje uèe¹æe na 'Pesmi Evrovizije 2008.'

PESMA EVROVIZIJE U NOVOM RUHU

53. takmièenje 'Pesma Evrovizije' proteæi æe u znaku nekoliko novina. To se prvenstveno odnosi na uvoðenje dva polufinala. Prvo polufinale biæe odr¾ano u utorak 20. maja, a drugo dva dana kasnije 22. maja. Finalno veèe je zakazano za subotu 24. maj 2008.

Poèetak proba je planiran za nedelju 11. maj, a otvaranje pres centra i akreditacionog centra za subotu 10. maj.

Zemlje uèesnice biæe razvrstane u dve polufinale grupe na osnovu ¾reba koji æe se odr¾ati krajem januara. Biæe rasporeðene u ¹est ¹e¹ira kako bi se izbegli ¹abloni tokom glasanja.

Svaka zemlja uèesnica æe prenositi polufinale u kojem uèestvuje, dok prenos drugog polufinala nije obavezan.

Srbija, kao zemlja domaæin, i zemlje takozvane „Velike èetvorke” – ©panija, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemaèka automatski su se kvalifikovale za finale.

Svaka od njih æe prenositi i glasati u jednom od dva polufinala, zajedno sa zemljama koje uèestvuju u njemu. Prenos drugog polufinala nije obavezan.

Krajem januara, ¾rebom æe biti odluèeno koje dve zemlje “Velike èetvorke” æe prenositi prvo polufinale, dok æe preostale dve prenositi drugo polufinale . Na kraju æe ¾rebom biti odreðeno u kojem polufinalu æe zemlja domaæin moæi da glasa.

Redosled uèesnika u oba polufinala i u finalu biæe odreðen ¾rebom tokom sastanka ¹efova delegacija sredinom marta.

Prvih devet zemalja iz svakog polufinala plasiraæe se u finale, dok æe deseti finalista biti izabran glasovima pomoænog ¾irija.

U finalu æe nastupiti ukupno 25 zemalja. Sistem glasanja æe ostati nepromenjen, ¹to znaèi da æe sve zemlje uèesnice, ukljuèujuæi i one koje se nisu plasirale u finale, moæi da glasaju.

“Sigurni smo da æe izmenjeni format podiæi nivo takmièenja “Pesma Evrovizije”, da æe ga uèiniti uzbudljivijim, a rezultate verodostojnijim,' izjavio je Svante Stokselijus, izvr¹ni supervizor takmièenja

ZVANICNI SAJT

Zvanièni vebsajt takmièenja 'Pesma Evrovizije 2008.' biæe dostupan od 15. januara 2008.

Izgled vebsajta www.eurovision.tv biæe u potpunosti izmenjen u cilju stvaranja porodice evrovizijskih vebsajtova. U drugoj polovini 2008. godine, biæe pokrenuti zvanièni vebsajtovi takmièenja 'Deèja pesma Evrovizije' i 'Ples Evrovizije'.

'Sugestije i zahtevi obo¾avaoca i uèesnika odrediæe izgled vebsajta. Radi pru¾anja podrobnijih informacija o takmièenju 'Pesma Evrovizije', www.eurovision.tv æe vi¹e nego ranije pratiti nacionalne izbore koji se odr¾avaju ¹irom Evrope,' izjavio je Sitse Beker, menad¾er projekta.

/RTS/

--
Zaboravih da kazem... Ukoliko zaista postoji neki pravi fan Eurosonga, i zeli da ima pesme sa prethodnih Evrovizija, imam DVD sa audio zapisima svih pesama od 1956e godine... Javite se slobodno! Da se pripremimo za Eurosong:)

I Upravo dobih informaciju.

Beovizija 2008 ce se odrzati 19. i 20. februara u Sava Centru. Nadam se da cemo se videti tamo... Prosle godine je bilo savrseno!

Bred

nigore, dakle, znas proceduru, UPLOADUJ sve to  :wink:

--

Rezervisanje karata za predstojeæi Eurosong ili Pesmu Evrovizije, koja se odr¾ava u Beogradu, poèeæe putem interneta posle srpske Nove godine, to jest od 13. januara. U prodaji æe, kako se tvrdi, ulaznice moæi da se kupe na vreme, tako da æe svi koji budu ¾eleli da prisustvuju ovom spektaklu imati vremena da do njih doðu. Organizatori tvrde da æe cena biti popularna. Iako se spekuli¹e oko njihove cene, zna se da æe biti daleko ni¾a nego ¹to je to bio sluèaj u Helsinkiju. Naime, tamo su karte za dve polufinalne veèeri i finalno veèe stajale i oko 300 evra, ali æe kod nas biti daleko jeftinije.
Autor:
Nata¹a Petkoviæ

kurir-info.co.yu

nigor022

Zvanicno je "pusten" u rad oficijalni sajt ovogodisnjeg Eurosonga.

www.eurovision.tv Uzivajte:)