Pripreme za Eurosong 2008.

Started by Bred, 02-10-2007, 13:36:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Kazy da ce cene karata biti od 1000-5000din ...

nigor022

#46
Cene karata se krecu od 9300 do 27400 dinara u zavisnosti koju kategoriju i koji paket odaberete. Naime, mozete prisustvovati na oba polufinala, finalu i svim generalnim i ostalim probama, ali mozete prisustvovati samo jednom od polufinala, finalu i nekim odabranim dogadjajima.

Zvanicna prodaja pocinje danas preko broja telefona 0900/110-011, ili na sajtu www.tickets.co.yu

www.eurovision.tv
www.evropesma.org

Na sajtu evropesma.org imate mogucnost i da poslusate 10 pesama koje ce biti predstavljene na Beoviziji 2008

*

Je l' ima nekih popusta ukoliko se karte kupe u ovom prvom naletu? :hmm

nigor022

#48
UTVRÐEN RASPORED POLUFINALISTA PESME EVROVIZIJE 2008.

Ponedeljak, 28. januar /16:12/

eurosong-zreb Danas je u Skup¹tini Beograda ¾rebom utvrðen raspored nastupa uèesnika Pesme Evrovizije 2008. u dve polufinalne veèeri.

Na ovogodi¹njoj manifestaciji u Beogradu nastupiæe pevaèi iz 43 zemlje, ¹to je do sada najveæi broj uèesnika.

Predstavnici Srbije, Francuske, Nemaèke, ©panije i Velike Britanije stekli su pravo direktnog plasmana u finale, koje je na programu 24. maja. Za preostalih 20 mesta u finalu takmièiæe se predstavnici 38 zemalja kroz dve polufinalne veèeri.

Prve polufinalne veèeri, koja je na programu 20. maja, nastupiæe predstavnici Crne Gore, Finske, Grèke, Irske, Izraela, Poljske, Bosne i Hercegovine, Estonije, Holandije, Rumunije, Moldavije, San Marina, Slovenije, Norve¹ke, Belgije, Andore, Jermenije, Azerbejd¾ana i Rusije.

U drugom polufinalu, 22. maja nastupiæe takmièari iz Hrvatske, Danske, Bugarske, Portugala, Ukrajine, ©vajcarske, Makedonije, Islanda, Kipra, Letonije, Belorusije, Maðarske, Albanije, ©vedske, Turske, Litvanije, Gruzije, Èe¹ke i Malte.

Redosled nastupa izvoðaèa tokom polufinalnih veèeri biæe odreðen u martu, takoðe ¾rebom.

Takoðe, odreðeno je da æe Francuska, Velika Britanija i Srbija imati pravo glasanja u drugoj polufinalnoj veèeri, dok æe Nemaèka i ©panija imati pravo glasanja u prvoj polufinalnoj veèeri.

Prodaja ulaznica za kupce iz Srbije poèinje 29. januara, rezervacijama preko broja 0900/11/00/11, dok æe za kupce iz inostranstva prodaja poèeti 31. januara, preko sajta www.tickets.co.yu

Do 15. marta prodavaæe se samo paketi ulaznica a prodaja pojedinaènih karata poèinje 17. marta 2008. godine. Cene pojedinaènih ulaznica kretaæe se od 1.000 do 5.000 dinara

U Sava centru, nedaleko od Beogradske arene, nalaziæe se pres centar za inostrane i domaæe novinare, a na Kalemegdanu æe biti postavljeni veliki video-bimovi, preko kojih æe moæi da se prate dogaðanja u Areni.


RTS (www.rts.co.yu/euro)


A evo i detaljnijih i preciznih informacija iz istog izvora... E sad treba dobro razmisliti i odabrati sta, kako i gde:)

http://ww1.rts.co.yu/euro/karte.asp


Bred

evo malo detaljnije
Karte za „Evrosong“ i do 27.400 dinara

Ukoliko ne ¾elite da propustite nijedan bitan dogaðaj na „Evrosongu“ koji se od 20. do 24. maja odr¾ava u „Beogradskoj areni“, za najskuplje pakete ulaznica æete morati da platite 27.400 dinara.

Takozvani A paket ulaznica (po tri generalne probe prvog i drugog polufinala i finala, zatim dva polufinala i finale, ukupno 12 dogaðaja) ko¹ta 13.400, 18.600 i 27.400 dinara, koliko ko¹taju najskuplje karte. Paket B (po dve generalne probe oba polufinala i finala, i jedno polufinale i finale, ukupno osam dogaðaja) ko¹ta 9.300, 12.800 i 18.600 dinara.
Pojedinaène karte za prvo ili drugo polufinale ko¹taju 1.000, 2.000. 3.000 i 4.000 dinara, a ulaznice za finale se prodaju po ceni od 1.500, 3.000, 4.000 i 5.000 dinara. Pojedinaène karte za generalne probe prvog i drugog polufinala ko¹taju od 500 do 1.600 dinara, dok ulaznica za jednu, od tri generalne probe finala ko¹ta od 1.000 do 2.400 dinara.
Rezervacija ulaznica za domaæe kupce, preko broja 0900-110011 poèela je juèe, u prvih nekoliko sati bilo je problema sa rezervacijama iako je naplaæivano 40 dinara koliko ko¹ta minut razgovora, meðutim, u ranim poslepodnevnim èasovima problem je otklonjen.
Prodaja ulaznica za inostranstvo poèinje 31. januara preko sajta www.tickets.co.yu. Do 15. marta æe se prodavati samo paketi ulaznica (svaki kupac mo¾e da naruèi najvi¹e èetiri paketa), a dostava kupljenih karata poèinje 15. marta (cena dostave u Beogradu je 200, van Beograda 300 dinara, u Evropi 35, a van Evrope 45 evra). Preostale pojedinaène ulaznice æe se prodavati od 17. marta.
A. N.
blic

Girl

Izabran novi logo "Evrosonga"



Radio televizija Srbije juèe je predstavila novi logo "Evrosonga" koji je napravljen po uzoru na slogan ove muzièke manifestacije "Sliv zvuka" (The Confluence Of Sound) i sadr¾i umetnièki predstavljen violinski kljuè. 

"Èinjenica da se Beograd, koji je grad domaæin ovogodi¹njeg takmièenja za pesmu Evrovizije nalazi na dve velike evropske reke Dunavu i Savi, bila je inspiracija za izgled novog loga Evrosonga", izjavila Sandra Su¹a, izvr¹ni producent ovog takmièenja.
Novi logo zameniæe staro umetnièko re¹enje koje je osvojilo prvo mesto na takmièenju RTS-a. Èitaoci na¹eg sajta burno su, kroz svoje komentare, pozdravili biv¹e umetnièko re¹enje loga Evrosonga - "¹ljivu". O tome vi¹e proèitajte ovde. 
Danas je na stranicama rubrike Zabava bila postavljena i anketa vezana za izgled novog loga Evrosonga. Rezultate ankete moæi æete da proèitate u sutra¹njem tekstu. 
Kao i uvek, rado oèekujemo va¹e komentare.

izvor: Blic 

BK

KO TO TAMO KRADE?!
Kol centar otvoren za rezervaciju karata za Evrosong ne funkcioni¹e kako bi trebalo

Da li je u pitanju dobro smi¹ljena ¹ema za otimaèinu i poslednje crkavice fanova Pesme Evrovizije ili propust u organizaciji, mo¾emo samo da nagaðamo, ali kol-centar otvoren za rezervaciju karata za Evrosong ne funkcioni¹e kako bi trebalo! Naime, u prekjuèera¹njoj Beogradskoj hronici na RTS u nekoliko navrata gledaoci su obave¹tavani na koji broj mogu rezervisati karte za ovo presti¾no evropsko muzièko takmièenje.

Meðutim, èitaoci su nam se juèe u velikom broju javljali i zbunjeno pitali da li je reè o prevari. Jer, na sajtu Evrosonga stoji broj kol-centra 0900-110-011, na koji se mogu rezervisati karte. Ali, kad se okrene ovaj broj, javlja se automatska sekretarica, koja doslovce ka¾e: „Cena ovog poziva je 40 dinara plus PDV, ali sada ne mo¾ete biti uslu¾eni“, i veza se jednostavno prekine.

Nama se, posle bezuspe¹no utro¹enog prepodneva tokom kojeg smo uporno okretali kol-centar, u neko doba posreæilo, te uspostavismo vezu. A, kad smo hteli da rezervi¹emo èetiri karte za finalno veèe, operaterka nam saop¹ti:

- Rezervacije mo¾ete dobiti samo u paketu!

Po¹to nam nije obrazlo¾ila kakav nas „paketiæ“ èeka, morali smo da postavimo potpitanja da bismo saznali da ako ¾elimo da pratimo finale i za to rezervi¹emo kartu, nema problema, ali pod uslovom da se opredelimo za jedno polufinalno veèe, generalnu probu, te kad sve to odgledamo, onda dobijamo ¹ta smo hteli - finale.   

izvor Kurir
--------------------------------------------------------
scena
(http://img137.imagevenue.com/img.php?image=16224_esongscena_122_1194lo.jpg)
----------------------------------------------------------
Zvanièni vebsajt takmièenja 'Pesma Evrovizije 2008.' www.eurovision.tv

AquArius

#52
Mozda je prvi logo bio koska,
pa onda sta god nam drugo poture, bice meso.

Svejedno, ovaj drugi je vr', u poredjenju sas sljivu.
(zamislite da smo videli jos takvih i u tom stilu)

nigor022

Vrlo PRIJATNO iznenadjenje. Sto se tice Call centra, za to sam cuo da je bilo kojekakvih problema oko zvanja, ali da su "kvar otklonili u toku popodneva istog dana." Sto se tice texta iz Kurira, zaista nemam sta da kazem, kada lepo na RTSovom sajtu pise da se DO 15.03.2008.godine mogu rezervisati SAMO KOMPLETI karata. A oni kao sredstvo javnog informisanja bi bar trebalo da budu minimalno informisani, ma koliko "zuti" bili.  O0

Bred

scena izgleda mocno a ovaj novi logo je mnogo, mnogo, mnogo pa x 1000 bolji od onog prethodnog ...  :wink:

pig_am_am

Quote from: AquArius on 31-01-2008, 22:14:07
Svejedno, ovaj drugi je vr', u poredjenju sas sljivu.
:116:

a jesu li izabrali ko ce biti voditelj?

scena je....ok.

shiky

lepsa mi ona tesla..a ovaj logo mi se svidja

Girl

Quote from: Bred on 01-02-2008, 13:00:44
scena izgleda mocno a ovaj novi logo je mnogo, mnogo, mnogo pa x 1000 bolji od onog prethodnog ...  :wink:

I meni, jednostavno receno, neuporediv je sa onom sljivom  :K  :wink:

Bred

Jovana i ®eljko voditelji „Evrosonga“
Autor: N. D¾. - A. N. |


Kao ¹to je „Blic“ 14. februara ekskluzivno objavio, voditeljka predstojeæeg „Evrosonga“ (20- 24. maja, „Beogradska arena“) biæe voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a Jovana Jankoviæ, a dru¹tvo æe joj praviti pevaè i biv¹i uèesnik „Evrovizije“ ®eljko Joksimoviæ.

Pre ne¹to vi¹e od dve nedelje, Jovana Jankoviæ u izjavi za „Blic“ nije mogla da potvrdi informaciju da æe biti voditeljka „Evrosonga“, ali je pre nekoliko dana u na¹oj rubrici „Zvezde intervjui¹u zvezde“ glumcu Goranu Radakoviæu otkrila da bi volela da se naðe u toj ulozi.
- Nisam oèekivala da æu voditi izbor za „Pesmu Evrovizije“, ali kako je sve to krenulo, evo na kraju se i obistinilo. Predivno se oseæam, sreæna sam i uzbuðena. Mislim da je to od nacionalnog znaèaja i nema ni¹ta lep¹e nego kada se voditelju uka¾e takva prilika - ka¾e Jovana Jankoviæ za „Blic“ i dodaje da je zadovoljna ¹to æe njen partner na ovoj manifestaciji biti pevaè ®eljko Joksimoviæ.
- Nema veze ¹to ®eljko nije profesionalni voditelj, on je velika zvezda i pravi profesionalac. Èega god da se dohvati, on u tome briljira. Ne sumnjam da æe tako biti i ovoga puta - dodaje popularna voditeljka koja priznaje da nema tremu iako joj je ukazana ovako velika èast.
- Nemam tremu jer ima dovoljno vremena da se pripemim za „Evroviziju“. Znam da me u narednom periodu oèekuje puno rada i ako te pripreme budu dobre, nema razloga da sve ne bude savr¹eno - zakljuèuje Jovana.
Pored „glavnih“ voditelja, iz „Arene“ æe izve¹tavati i neko od pobednika ¹ou-programa „Evropsko lice“, koji æe voditi predstojeæu „Beoviziju“. U igri su Kristina Radenkoviæ i Branislav Katiæ, te Nina Raduloviæ i Ðorðe Marièiæ, dok se oèekuje da se kao gosti pojave brojni domaæi uspe¹ni sportisti i umetnici (Ana Ivanoviæ, Emir Kusturica, Goran Bregoviæ...).
„Blic“ je za vas zavirio u istoriju evrovizijskih takmièenja i zakljuèio da su od 1956. do danas veæina voditelja bili: TV lica, ¹oumeni, glumci, èesto pevaèi i pobednici „Evrovizije“. Pro¹logodi¹nju „Evroviziju“ u Helsinkiju vodili su ¹armantna voditeljka, tridesetogodi¹nja Jana Pelkonen i poznati finski glumac i pevaè Miko Lepilampi. Pre dve godine, ovaj muzièki spektakl vodio je grèki pevaè Sakis Ruvas koji je 2004. na „Evroviziji“ pesmom „Shake It“ osvojio treæe mesto, tik iza ®eljka Joksimoviæa. U Ukrajini, 2005. voditeljski par èinili su TV lice Marija Efrosinina i Pavlo ©ulko, ukrajinski di-d¾ej, radio i TV voditelj. Godinu dana ranije, kada je u Turskoj pobedila Ukrajinka Ruslana, a ®eljko Joksimoviæ bio treæi, Melten Kumbul i Korhan Abej bili su domaæini „Evrovizije“. Melten je glumila u deset filmova, tri serije, a vodila je i nekoliko turskih rialiti ¹oua, a Korhan je turska ikona ¹ou-biznisa.
Ako se vratimo malo u pro¹lost, u 1991. setiæemo se da je „Evroviziju“ vodio Toto Kotunjo koji je svojom numerom „Together“ raspametio Evropu. Totu Kotunju je pre 16 godina dru¹tvo na sceni pravila italijanska pevaèica Èiliola Èinkveti.

Muzièka zvezda
®eljko Joksimoviæ je roðen 1972. godine, svira jedanaest instrumenata i jedan je od najpopularnijih na¹ih pevaèa i kompozitora. Sa pesmom „Lane moje“ je 2004. predstavljao Srbiju i Crnu Goru na „Evrosongu“ koji je odr¾an u Turskoj i osvojio je drugo mesto iza ukrajinske pevaèice Ruslane. Joksimoviæ je snimio duete sa Dinom Merlinom, Harisom D¾inoviæem i Tami Harison a komponovao je muziku za film „Ivkova slava“ i serije „Ono na¹e ¹to nekad beja¹e“...

TV lice i pomalo glumica
Jovana Jankoviæ je voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a, a pre toga je radila na BK na kojoj je vodila filmsku emisiju „Blokbaster“. Takoðe, zanimljivo je da se Jovana oku¹ala i kao glumica, a u filmu „Èetvrti èovek“ Dejana Zeèeviæa je glumila TV reporterku.

blic

--
e sad nista ne razumem, cemu onda onaj cirkus sa Evropskim licem??? :wall:

nigor022

Cirkus sa Evropskim licem je bio tu da se masi, za pocetak zamazu oci, a onda da se u pretposlednjoj emisiji objavi da ce dva para koja izaberemo voditi Polufinale i Finale Beovizije 2008 (na programu u nedelju i ponedeljak, 09.03 i 10.03 u Centru Sava) i da ce onaj koji mi proglasimo za BOLJI, biti back-up voditeljski par koji ce se javljati iz backstage i slicno... Duska Vucinic Lucic i Sandra Susa su kada je javnosti bio "otkriven" pravi cilj Evropskog lica izjavile da im nije jasno kako je neko mogao da pogresno protumaci koncept emisije i da pomisli da ce ti parovi zaista voditi Eurosong, jer taj posao uvek rade profesionalci i ljudi koji su vec u medijima duze vreme ili na neki nacin imaju harizmu i sarm u soubiznisu... Cak su i predstavnici EBU-a (European Broadcasting Union) izjavili da je "nepisano pravilo" da jedan od voditelja bude zaista VODITELJ, a druga licnost je slobodan izbor...
Elem, drago mi je zbog Jovane, mnogo je slatka devojka, zraci jednostavno i ja se uvek slatko ozarim i osmehnem kad je vidim. A Zeljko, pa dobro... da ne stajem na muku nekima Zeljko ko Zeljko... Ucestvovao je i dobro nas progurao posle toliko godina, neka vodi... Kako ce se snaci, videcemo. Jedino sto bi mozda moglo da bude interesantno je cinjenica da ako Jelena Tomasevic pobedi na Beoviziji (kako se spekulise), Zeljko ce onda imati DVOSTRUKU ulogu na Eurosongu. Textopisac pesme domacina i voditelj:)) Videcemo...

Btw, prodaja karata za Eurosong (pojedinacnih, ovih po nizim cenama ) pocinje za 10ak dana, pa ako zelite, naostrite se i vidimo se u Areni