Pitanja i kombinacije kod prof. Radice Stepanovic

Started by Mickoli, 03-10-2007, 12:28:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rodiæ

pa logièno je ba¹ ako je to rekla i da pita za¹to nije registrovan

anaj

za bolonjce 1.deo
jedna od jucerasnjih kombinacija

receptori
lecenje parkinsonove bolesti
adrenalin

al bez obzira na pitanja profa seta kroz celo gradivo

i da profa daje pitanja i van onih pitanja
iako mi nismo ni imali predavanje o tim pitanjima

jelenarajevac

ako je neko polagao ispit danas ili ga polaze sutra da li moze da ostavi kombinaciju koju je izvukao? unapred hvala :ok:

trtkan

1.jonski kanali 2.opsti i inhalacioni anestetici 3.antikoagulansi 4.terapija migrene 5.nd.aminoglikozida 6.inhibitori virusne proteaze

tatamara

1.metabolizam lekova
2.terapija stabilne angine pektoris
3.inhibitori acetil holin esteraze
4.terapija ulkusa
5.metformin
6.n.d.heparina

skarpina

1.Putevi primene lekova
2.Centralni i periferni miorelaksansi
3.Beta blokatori
4.Atropin
5.Vitamin D
6.Tireotoksikoza

MiKy

jel polagao - slusao neko danas? kako je bilo?

IvAAnna

Pa...od nas 11, dvoje je polozilo...ne znam sta da kazem, pitanja su ok,ako ucite, al podpitanja su malo konfuzna, bar se meni tako cini...doduse treba da se znaju osnovne stvari i ne treba ici u dubiozu, jer ako krenes da pricas nesto van pitanja ona se zakaci za to...e da, po meni je pola sata za koncept premalo....pozz

evo nekih kombinacija...od danas
1.deca i lekovi  2.opioidi  3.antiagregac.lekovi  4.hipotireoidizam 5.th migrene 6.ND inhibitora proteaze virusa

1.Li 2.B2 agonisti 3.inf.miokarda 4.ND rifampicina 5. primena lekova kod starijih ljudi .th gojaznosti

1.doza/efekat 2.antiparkinsonici 3.Ca blokatori 4.cefalosporini 5.izoniazid 6.estrogeni

1.preklin.ispitivanja lekova 2.NSAIL 3.Tiazidni diuretici 4.Osteoporoza 5. ND rifampicina 6.Antacidi

1.Receptori 2.oralni antikoagulansi 3.th ulkusa 4.Ach 5.ND aminoglikozida 6.antiepileptici

1.src.insuficijencija 2.lidokain 3.astma 4.th tuberkuloze 5.ND doksorubicina 6, uticaj lekova na zene

1.tipicni antipsih. 2.B blokatori 3.antiaritmici III 4.eradikacija H.pilori 5.Hinoloni 6. Klinicka ispitivanja lekova

judo

MiKy

jellena s

ja sam je danas prvi put slusala i sasvim je normalna pitanja postavljala i kombinacije su se ponovile od juce

jellena s

IvAAnna

ja sam slusala, dvoje je polozilo od njih 5-6 koliko ih je odgovaralo, kombinacije manje-vise iste, s tim da je bilo par drugacijih pitanja tipa-metronidazol, varfarin, antiholinesterazni lekovi, jedan decko je imao pitanje NS, samo je tako pisalo, pa smo svi pretpostavili da se radi o nervnom sistemu:)))ipak, malo je cudno pitanje...bila je angina pektoris, barbiturati, TCA, ako se setim jos necega ja cu pisati..pozz

pirazoloni, metabolizam lekova

anaj

1.posto ima jako mnogo nez dejstava kod lekova za kancer i AIDS
za svaki lek posebno ... da li prof insistira na nez dejsvima za svaki lek ... tacno koji sta...
il vise trazi uopste nez dejstva grupe ovih lekova

2.da li je dovoljno sto pise o vitaminima
u ovoj novoj skripti... il odakle jos o vitamiim ada se uci?

mmmm

Za vitamine je ok skripta(kucana),a po¹to sam slu¹ala kako Radica pita tra¾i samo da se nabroje ne¾eljena dejstva ali bukvalno svako.