Pitanja i kombinacije kod prof. Radice Stepanovic

Started by Mickoli, 03-10-2007, 12:28:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

iwanna 87

pa.idi do nje pa je pitaj.. tako ce ti biti  lakse i na usmenom.. malo vise se pravi da si zainteresovana..:))

marica.mara

jel bio neko danas da slusa farmu kod radice???

maki

rodiæ

ja sam imala kombinaciju OPIOIDI.INSULIN.N.E.INTERFERONA.ORGANSKI NITRATI.DOZA I EFEKAT.PROKINETICI.super kombinacija.i onda sam lupila najveæu glupost na svetu da opioidi blokiraju opioidne receptore i neznav¹i ¹ta sam rekla.tako vam je to kad ne spavate 2 dana pre ispita.uf!

Bred

rodiæ

pa naravno.i ja biH sama sebe oborila!jos uvek ne mogu da verujem sta sam rekla,i ne mogu da verujem da mi je hronican umor to uradio.profesorica je skroz o.k. i nisam polozila iako sam Ranga presla 2 puta.treba imati i srece.MNOGO SAM LJUTA NA SEBE.al sta sad.SALUTE!

Bred

Hm, ume ona da trpi i mnogo veca i duza lupetanja ...  :wink:

rodiæ

MA MOZDA UME AL MI JE KONCENTRACIJA BILA U VELIKOM MINUSU.APSOLUTNO NISAM IMALA SNAGE DA RAZMISLJAM.BICE BOLJE.

maki

Kombinacije sa ova dva dana ispitivanja>

I Retinoidi/Farmakokineticka interakcija/Infarkt/Migrena/Antituberkulotici/Supraventrikularna analgezija

II Predkl. ispitivanja/SI/i.v.anestetici/antidijaroici/aminoglikozidi/fibrinolitici

III Opioidi/Prokinetici/Nitrati/ND interferona/Odnos doze i efekta/Insulin

IV Status epilepticus/Metronidazol/Bl.Kalc.kanala/ND lekova/Uterotonici i tokolitici/Diuretici koji stede K

V Kl.ispitivanja/Atipicni AP/ND loperamid/Tetraciklini/Diur.Henleove petlje/Antiemetici

VI Metabolizam lekova/Hipertenzija/L-dopa/Paracetamol/ND ketokonazol/hipotireidizam

VII Atenolol/Lok.anestetici/H1 antagonisti/Farmakokin.antagonizam/ND antraciklina/Fibrinolitici

VIII Paracetamol/Hitna hipertenzivna stanja/Herpes virusi/Antiagregacioni lekovi/Rc vezani za G-proteine/Tipovi hem medijatora u CNS-u

IX Fje endotela/Funkcionalna anatomija SY/Tipovi hemijskih medijatora u CNSu/Cefalosporini/Th glaukoma/Putevi primene lekova

X SSRI/Antiaritmici 1.grupe/Diuretici H.petlje/Anabolici/Th ulkusa/Zavisnost i tolerancija

XI L-dopa/Th hipertenzije/Koksibi/Metabolizam lekova/Hipotireoidizam/ND ketokonazola

XII Antiaritmici 2.grupe/Karbamezepin/Atropin/Glukokortikoidi/Klinicka ispitivanja/ND metoklopramida

eto toliko od mene  :K2: :wink:

marica.mara

ajde ako sutra neko slusa ispit kod radice nek izbaci kombinacije pleaseee

maki

Da se ispravim..u I kombinaciji treba da pise supraspinalna analgezija  :K2:

rodiæ

ma imas ovde vec dosta kombinacija.evo ti neka podpitanja koja ce ti vise znaciti:1.zasto organski nitrati deluju analgeticki?2.zasto spironolakton ,a zasto b-blokatori smanjuju smrtnost u SI?3.zasto je furosemid dobar u malignoj hipertenziji?da li se i gde kombinuju DHP i tiazidi?da li se kombinuju triptani i ergometrin?sta se desava sa karbamazepinom tokom duze upotrebe,zbog kinetike?koja je prednost heparina a koja niskomolekularnog heparina?

па онда1.зашто је битан серотонин у тромбоцитима2.да ли је ЕЕГ нормалан у тренутку епи напада 3.ZASTO SE JAVLJA DUBOKO DISANJE PRILIKOM UPOTREBE MORFINA4.KAKO SE FORMIRA NO IZ NITRATA5.NA KOJE SVE RECEPTORE AMJODARON DELUJE 6.DA LI SE LIDOKAIN DAJE RUTINSKI 7.STA SE DAJE PRE UGRADJIVANJA STENTA 8.DA LI DIURETICI DELUJU VAZODILATATORNO 9.METABOLICKI EFEKTI B BLOKATORA 10.KAD NASTAJE LAKTICKA ACIDOZA 11.STA SE DESAVA KAD SE STATINI I FIBRATI PRIMENE ZAJEDNO 12.KOJI JE NAJBOLJI LEK ZA POVECANJE HDL 13.ZASTO TCA DELUJU PROARITMOGENO I STA U SLUCAJU PREDOZIRANJA SA NJIMA..........

Bred

Standardna njena potpitanja.

Na neka jos uvek mislim da znam odgovor. :lol3:
:K2:

rodiæ

bravo,bravo,brede.to je za one koji jo¹ nisu slu¹ali ispit.