Farmakokinetika

Started by luki, 06-10-2007, 20:45:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Gocca

Test je bio skroz ok.
Rezultati su 14.novembra u 10h.

majce

pa podeli sa nama sta je bilo  :love:

knez

molim vas ako se neko seca pitanja iz novembarskog roka neka to podeli sa nama ! unapred zahvalna   

Gocca

Aj ovako...
Od malih pitanja, sto mogu da se setim:
1. Terapijski opseg teofilina
2. Zasto antikoagulansi stupaju cesce u interakcije sa drugim lekovima
3. opisati olaksanu difuziju
4. Koji je koenzim u reakciji konjugacije sa glukuronskom kis.
5. Sta je metabolicki status leka
6. sta je S/P
7. koje su osobine nez. reakcija tipa B
8. koji parametar najbolje opisuje (valjda) brzinu resoprcije kod depo preparata

Od pitanja za 10p. : metod superposicije i uticaj TM

Pitanje za 20 p.: Parametri za stepen i brzinu resoprcije (prostorni/ neprostopni model; stanje ravnoteze; plazma/urin) /pitanje nije bilo bas ovako formulisano, ali na ovu je foru/

Zadatak: nesto lagano... Potrebno je bilo da se odredi t za SS, a dati su bili doza, interval doziranja , Vd i conc. leka u SS. U pitanju je bila infuzija.

Eto... Ako je neko drugi takodje polagao u ovom roku, a vidi da sam napravila neku gresku-neka ispravi. I neka dopuni.  :wink:

Bambili

Radim neke testove sa ispita pa,na primer ne znam odgovor na pitanje:Odredjivanje slobodne frakcije leka?Da li mogu da se oslonim na pitanja sa testova?Imam nekih 370 pitanja lepo poredjanih po oblastima,pa ne znam koliko je to aktuelno i pouzdano...UNAPRED HVALA NA SAVETIMA :help2:

makky

Moze li neko da mi kaze sta je poslednje predavano na kinetici?

philoserbiana

nastavak o troprostornom fk modelu,pa primeri zadataka,model zavisna analiza,fk ponovljenog doziranja lekova,fk stanja ravnoteze,depo preparati,fk procena depo preparata  :cvet

Bambili

Ljudi,drugarica koja sad slusa 5.godinu mi rece da se menja koncept ispita i da sad nema vise onih 20 malih pitanja u prvoj grupi kako je do sada bilo.Da li neko zna nesto o tome i da li ima nekih promena za decembar ili januar.Ako nesto neko zna o tome POMAGAJTE... :help2: :help2: a005

Keleraba

ja samo znam da ce valjda da izbace 1 pitanje koje se tice gradiva sa vezbi ali ne znam od kada ce tacno to poceti da se primenjuje

Bambili

Hvala Kelerabo!
A jel to znaci da ce gradivo sa vezbi da bude u onih 20 malih pitanja?

philoserbiana

da,u tih 20 pitanja bice neko pitanjce sa vezbi...test nosi 70 poena

CicaBg

Da li ce to biti izbaceno pitanje kojeg su se oslobodili ljudi koji su dobili 9/10 na kolokvijumima?

philoserbiana

ljudo koji su se oslobodili dobijaju 4,  4,5 ili 5 poena,a mislim da i oni odgovaraju na to pitanje...sve im je jedno...ako ga ne urade i onako imaju ove poene  :K2:

123iv

Da li ove promene vaze za ispit sad u decembru?

Bred

Bolje da su granicu za prolaz smanjili na 60% kako je na svakom ispitu, ccc  :wall: :wall: :wall: :dole: :dole: :dole: :namcor