Farmakokinetika

Started by luki, 06-10-2007, 20:45:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

brodoto

pitanja (kojih se secam) sa testa, septembar 2010.

25 poena - PIK, SVZ, Kres, %Fl - sve, svuda gde ima (plazma, urin, prostorno, neprostorno)

10 poena - TDM

zadatak - treba izracunati Css i tss, ponovljena per os primena, dati su doza, f, VD, kR, kNR, CL kreatinina kod pacijenta

1 poen - koje procese opisuje dispozicija,
         koliko je pH mleka,
         metil-konjugati su: a) aktivni, b) inaktivni,
         napisati obrazac za racunanje Vd u dvoprostornom modelu preko povrsine
         koji proces/i odredjuju da li je model 1/2/3-prostorni
         obrazac za t'
         skicirati kineticku krivu
         koji parametar odredjuje Do i kako
         HPLC i GC odredjuje se koncentracija leka: a) slobodnog, b) vezanog, c) ukupnog
         definisati FPE
         kada izostaje odgovor organizma iako je u krvi postignuta efektivna koncentracija leka
         sta predstavlja flip-flop model
         nabrojati mehanizme resorpcije
         ako le Vd = 3-5L gde je raspodeljen lek
         sta su merkapturne kiseline

jellena s

Kad rekose da su rezultati?

brodoto

14.09. u 14h
nisam siguran za mestu, mislim da nije gore na institutu...
ako neko zna neka javi.

Bred

Ispit iz farmakokinetike u oktobarskom ispitnom roku za studente V i IV godine odr¾aæe se 14.9.2010. (utorak) u 17h u amfiteatru br.1.

Konsultacije su 13.9.2010. u 10h.

Predaja indeksa i potvrðivanje izlaska na ispit je 13.9.2010. od 10 – 12h.

http://supa.pharmacy.bg.ac.rs/courses/59/posts/4067

lingvaleta

moze li neko napisati pitanja iz ispita odrzanog juce..... :help3: :help3: :help3:

lingvaleta

SOMEONE....ANYONE..... :help3: :K2: :K2: :K2:

malavestica

novembarski rok:
25 poena- FK procena SS i depo preparata; razlike izmedju klasicne i populacione fk analize
10 poena- kruzni procesi
zadatak- jednostavan vrlo, da se izracuna konc u ss i tss, a data je renalna i nerenalna konstanta izlucivanja, Vd, doza, interval doziranja..i klirens kreatinina kod bolesnika/smanjen. glavna 'fora' je da se smanji konst renalna i to je bilo to.
1poen- Tmax sta je i obrazac, ph majcinog mleka, BCS sistem klasifikacije, sta nastaje metaboliymom amino grupa, faze u razvoju leka, terapijska ekvivalentnost, kad se uzima uizorak za kontrolu hronicne terapije (odgovor u ss ali naglasiti da se meri i proverava Cmin)
ne secam se dalje, ako mi padne na pamet dopisacu.
ispit je po meni skroz ok, potrebno je preci i razumeti knjigu i dodati metod superpozicije sa vezbi i to je to.
pozzic i srecno  :cvet

MiKy

ima li neko iskustva sa `uslovnim usmenim`?

zekszeks

Miky, da li mozes da se setis pitanja sa testa sada u decembru i to podelis sa nama, pliz. Unapred zahvalan

IvAAnna

25 poena- brzina i stepen resorpcije, plazma/urin, parametarski/neparametarski, pojedinacna doza i SS
10 poena-nelinearnost FK procesa..
zadatak kao u praktikumui, dvoprostorni model dati A i B, kao i alfa i beta itd
pitanja od poen se ne secam al su po meni bila teska, s obzirom koliko je obimno pitanje od 25 poena ocekivala sam da ce pitanja od poen biti laksa...

zekszeks

MiKy

zasto po rezultate moramo licno?

nomarks

Zato sto mozemo biti pozvani na usmeni  :juju:

zekszeks

Ljudi, pliz ako neko ima iskustva sa usmenim, neka to podeli sa nama, makar i privatnom porukom. Cini mi se da mi to sledi u ponedeljak

shmizla

Izvinjavam se sto upadam... Jel nesto promenjeno pa sad ima usmeni ispit, ili je to za one koji su na granici da poloze?
Treba ovo da pocnem da radim, pa prikupljam podatke, ja sam mislila da je ispit pismeni...  :wink: