Bezuslovan upis godina - Stav Parlamenta

Started by hulio_salinas, 08-10-2007, 18:11:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

olgica

Jedan argument za bezuslovan upis, neke vezbe iz 4. godine(bromi) se vec poklapaju sa bolonjcima. Verujem da na 3, godini ima jos vezbi i predmeta koji se poklapaju.
Bice velika guzva i mesavina nas starih studenata i bilonjaca.

hulio_salinas

Provista, grupa studenata koja je pokrenula inicijativu, može ovo da iskoristi kao argument "ZA".

Ali samo da vas podsetim na nešto - kada se govorilo o uvođenju još jednog roka, bezbroj puta je upravi govoreno "Kako na Medicini imaju svakog meseca ispit...". Odgovor je bio "Kolege, ovo je Farmaceutski fakultet. Ako želite da studirate kao na Medicini - znate gde možete to učiniti".

Dakle, taj pristup je bezbroj puta odbačen. Jednostavno, furaju fazon da je fakultet samostalan i da se drži zakona.

Srećno.

Olgice, netačno. Tek će ove školske godine da se poklope programi. Proveri. Na sajtu fakulteta imaš novi studijski program, pa lako možeš videti da nije kao što ti kažeš.

olgica

Pa za ovu novu skolsku godinu sam i mislila, nisam se bas najbolje izrazila.

mikele

@malena
Разумем ја теби,а и остале који су у таквој ситуацији.И мој екстра друг и најбоља другарица сада гањају услов за пету и ја бих био најсрећнији да сви ви дате услов.И ја сам био у твојој кожи,потпуно иста ситуација.Требала ми је биохемија за услов за 4-ту,а остао ми је само октобарски рок.А ти си то учила још за претходни рок и ја не сумњам да ћеш ти то положити,а искрено се надам да ће и професори дати мало лакши рок јер ипак је октобар.
Али ми ако изађемо са том причом пред професоре и пред ННВ,они  ће само да нас поклопе јер они имају аргументе против,а ми немамо за.То је цео проблем,а не да ли ми желимо да помогнемо или не.
Да ли се неко од вас што нас нападате запитао да ли ми можда имамо друга или другарицу који такође јуре услов?Да ли ви мислите да ми њима нећемо да помогнемо?То је апсурдно.Ја први имам 4-5 блиских пријатеља који се боре за ''голи живот'' и ја бих највише волео да им помогнем,али то је неизводљиво(бар када је у питању безусловни упис године).

malena

@ Mikele ne napadam ja tebe,ja sam samo iznela svoj razlog ZA i znam ja da je jos dosta ljudi u istom problemu kao i ja... I znam ja da ti to ne mozes izneti kao razlog za to da se nama odobri uslov,samo tek moradoh na neki nacin da olaksam dusu... Mada bi i profesori na nasem faxu mogli da pokazu malo ljudskosti... Svaka cast izuzecim,ali veoma ih je malo...  :pljes:

Weishaupt

Ocigledno da se neki nalaze prozvanim,pa stalno postovima pokusavaju da se distanciraju.
1. gospodo iz studentskog parlamenta Hvala za sve dobre stvari,kapa dole
2.gospodo, ovde vise nije rec o vama
3.i vi ste studenti,kao i mi, a argument po koji ma se sve mi delimo su nebuloze
4.to sto je neko clan neke organizacije,nece pisati na diplomi po zavrsetku studiranja
5. mi smo svi buduci diplomirani farmaceuti,kolege  :Z

igrackica

Nemojte biti nerealni!
Meni isto fali taj jedan famozni ispit i ako ne upisem godinu, to ce biti ravno katastrofi, jer sam jednu vec obnovila, a i podosta truda sam ulozila u ovaj ispit.
ALI, to nije nikakav argument, ni moj ni bilo ciji drugi, to je licna stvar svakog pojedinca, mogla sam ranije da sednem da ucim, pa se sad ne bih tresla, tako je sa svakim, bez izuzetka!
Najiskrenije, iako se direktno mene tice, bilo je nerealno ocekivati ove godine tako nesto.
Mikele, pravo u centar  :pljes:

Weishaupt

pa ako nista neradis, i nemozes da ocekujes rezultate,zar ne?
Ja mislim da je to logicno.
ove godine bezuslovnog upisa nema, za sledecu se treba pripremiti.
:lol2:

schonne

ne mogu da verujem da postoje takve osobe koje kazu i meni fali za uslov ali nemojte da trazite nista to nije realno. dajte da se jednom ujedinimo. ako 1000 studenata kaze da bi im nesto znacilo podrzimo ih. nemojte odmah da kontrirate.

vucko81

igrackica

Ma, sta je vama!
Celu ovu temu ste pretvorili u jednu najobicniju svinjariju, jer ste besni, nezadovoljni i puni negativne energije!
Svi smo na istoj strani, u cemu je problem?
Naravno da podrzavam da upisem godinu iako nisam dala uslov, ali meni je suludo nadati se necemu sto se unapred zna da je osudjeno na propast!
Kako ste tako nerealni?
U ostalom, meni je ispit za koji dan, smatram da mi je prioritet da ucim ne bih li regularno upisala godinu, umesto da gubim vreme na faxu nadajuci ce da ce dozvoliti bezuslovan upis! Takvih ima jos dosta, niste mogli u sred roka u oktobru mesecu ocekivati veliki odziv!
Zasto se niste setili toga u junu?
I molim da se ne izvrcu moje reci, nisam rekla "nemojte to da trazite, nije realno" i ne kontriram, nego vam otvaram oci! Surova realnost, tako je i to je to, sto pre prihvatis, manje boli.
I jos nesto, napad je najbolja odbrana! Ostavite ljude, koji rade svoj posao najbolje sto umeju, na miru, jer kako ste vi njih napali, tako su i oni mogli da kazu "Sto niste ucili, toliko studenata je dalo uslov, mogli ste i vi", jer realno i jeste tako, niko nam nije kriv!
S tim da unapred izuzimam situacije gde studentima nedostaje jedan bod na nekom od cuvenih testova u otkobru, a to je vec druga tema i za to se ti isti ljudi bore!

katarina

Igrackice, svaka ti je zlatna. Ni ja ne vidim zasto se ovaj oktobar razlikuje od prethodnih. Niko tu nikog ne ugrozava. Nego, idem ja da strebam,ovo je mlacenje prazne slame.

Maslacak

Koliko ja vidim, mi standardni foruma¹i smo prilièno jedinstveni oko ovoga :>

Neæu da brbljam bezveze - podr¾avam mi¹ljenje èlanova studentskog parlamenta (:cvet), ma¹e, cvjetiæa, igraèkice, zvezdice (*) :K, katarine, i svih ostalih razumnih ljudi na ovom forumu :) Inaèe sam u¾asnuta onakvim napadom na parlament.

Ja æu potpisati peticiju, ne kontriram, bilo bi sjajno kad bi se desilo.
Ali da je nerealno - jeste. Prekasno. Takve stvari moraju da se rade ozbiljno, promi¹ljeno, a ne u 5 do 12.

*

I ja mislim da nema potrebe vise razglabati sta ko misli, do sada smo vec dovoljno culi sve, pa neka nam se obrate ovi iz Parlamenta ako ima nekih novih informacija, ili neko od studenata sa konstruktivnim predlogom...

U suprotnom cemo samo razvodniti pricu i mlatiti praznu slamu...

Svi znamo da citaju i profesori ovaj forum, pa nije bas najbolje za nas da vide ovo komesanje medju studentima, shvatice nas neozbiljno za svaki buduci predlog...

To je moje misljenje!

Weishaupt

Mislim da profani odavno znaju da mi nismo slo¾ni,recimo veæ par godina,mada se pitam da li smo ikada i bili?
Na stranu praznu slamu, nekim ljudima treba pomoæ jer su sada u nezavidnoj situaciji, bez obzira zbog èega su se na¹li u njoj.Hajde da svi poka¾emo kolegijalnost i dogovorimo se.Ako jednom uspemo da jedinstveno nastupimo pred upravom, biæe to dobar zalog za buduænost.
:Z