Apsolventski rokovi

Started by Bred, 09-10-2007, 12:00:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ivke

Pa ovo je stvarno za ne poverovati sta se desava na nasem fakultetu... Da zvanicno rok traje do 24.-og, a prijava za naredni do 21.-og... Ja stvarno ne mogu da verujem... I ponovo ce biti naknadni termini za prijave i ponovo cemo profesore kod kojih polazemo znati deset dana pred ispit... KATASTROFA!!!

Bred

da, to napisa i irena.
:wink: :K

kaja

Ja to zovem primena tehnologije 037

endi

Ko u ime nas apsolvenata (mislim na predstavnika godine ili sl.) mo¾e da podnese zahtev fakultetu da se usklade termini prijave ispita i trajanja ispitnih rokova, kao i zahtev da pre predstojeæih praznika znamo kod kog pola¾emo (zamislite situaciju da saznamo 6. ili 7.5. a veliki broj ispita je od 12.-16.5.!!!) ??? 

Enea

odgovorno rukovotstvo ---> user pod nikom mikele je nash predstavnik!

da dodam: ima ispita koji su od 5.5, 8.5,.........  :*:

jecapereca

Quote from: endi on 16-04-2008, 18:11:25
(zamislite situaciju da saznamo 6. ili 7.5. a veliki broj ispita je od 12.-16.5.!!!) ??? 

Onda lepo sedite i ucite i nemojte da gubite dragoceno vreme i energiju ovde kukajuci, jer svi znamo da postoje neradni dani u ovo doba god i ne desava se ovo prvi put.
Pa i ako padnete/padnem nije smak sveta vrlo brzo dolazi sledeci rok, taman da se gradivo utvrdi!

mikele

Quote from: Enea on 16-04-2008, 20:13:07
da dodam: ima ispita koji su od 5.5, 8.5,.........  :*:
То су углавном практични испити или писмени испити који се,по обичају,полажу почетком рока,тако да ту не можемо ништа да урадимо.
Што се тиче пријављивања испита и спискова,видећу данас да поразговарам са продеканом за наставу.
Ово је обавештење које сте вероватно сви прочитали:
QuotePrijava ispita za majski ispitni rok traje do 21.04.2008. godine do 13 h.

22.04.2008. godine na sajtu fakulteta biæe objavljena preliminarna lista. Studenti kojih nema na listi, mogu se javiti Studentskoj slu¾bi 22.04, 23.04. i 24.04.2008. godine do 12 h.
А 24.04 је последњи радни дан у априлу.Мислим да је реално да тражимо да одмах,24.априла,објаве коначне спискове на сајту факултета јер не верујем да је физички изводљиво да се спискови поставе на иснтитутима.

endi

Termini prijave ispita za majski rok su na vreme stavljeni na sajt, to je u redu. Ali priznaæete da je napravljen haos! Ranije smo znali prijava do 25. u mesecu, a spiskovi su bili na zavodima veæ 28. (pod uslovom da nije bio vikend).
A ¹to se tièe rasporeda i mislila sam na sajt, naravno da to ne mo¾e biti na zavodima u èetvrtak.  :cvet

Bred

I zasto apsolventski rokovi moraju da se zavrse do 20. u mesecu??
Tih 5 dana nekad stvarno dosta moze da znaci!
:namcor :wink:

endi

jecapereca ''Onda lepo sedite i ucite i nemojte da gubite dragoceno vreme i energiju ovde kukajuci, jer svi znamo da postoje neradni dani u ovo doba god i ne desava se ovo prvi put.
Pa i ako padnete/padnem nije smak sveta vrlo brzo dolazi sledeci rok, taman da se gradivo utvrdi!''

Hvala Vam teta Pereco na savetu. Meðutim Vi izgleda da niste dovoljno upuæeni i ne znate kako stvari stoje. Naime na na¹em fakultetu su ispitna pitanja prava retkost, a jo¹ veæa odgovarajuæa literatura (mada ima stvarno puno slajdova!). Kad izaðe raspored, a mi lepo bele¹ke i slajdove tog profesora u ruke.
Na ovom forumu ne ''gubimo dragoceno vreme'' kako ti reèe veæ ga koristimo kao izvor informacija. Zaista bi bilo lepo kada bismo forum koristili samo za obave¹tenja, èestitke (polo¾eni ispiti, roðendani...) jer bi to znaèilo da je neko drugi uradio svoj posao (mislim na literaturu, pitanja...).
''ne desava se ovo prvi put'' znaèi æuti i ne buni se.   :nene:    :cvet

jecapereca

Teta Pereca je jako dobro upucena posto je apsolvent ( i student sa dugim stazom na ovom faksu, i bilo je teze nego sada)i jako dobro znam kako stvari stoje.
Svesna sam da razliciti profesori na istom predmetu traze razlicite stvari pri cemu nije cela materija za spremanje ispita razlicita, sto znaci uci ono osnovno dok ne saznas kod kog si prof a zatim se fokusiras na njega.Znaci po tvom vidjenju stvari, sedim i cekam do 1.-og ili 5.-og, saznam kod kog sam prof iz farmakologije i tada pocnem da spremam ispit- ma daj molim te!
Samo sam htela da kazem da je uzaludno gubiti energiju raspravljajuci se za nesto sto ces saznati neki dan kasnije, vec je bolje sedeti i uciti posto znam (barem meni) je svaki trenutak pred ispit jako vazan i uvek mi fali neki dan vise.
O postojanju foruma ne zelim da komentarisem, jer smo svi jako dobro svesni  koliko nam znaci i koliko nam je vremena, cimanja do Kumodraza i nerviranja ustedeo!
A sad pravac na ucenje!   :K

Bred

Quote from: jecapereca on 18-04-2008, 13:20:17

O postojanju foruma ne zelim da komentarisem, jer smo svi jako dobro svesni  koliko nam znaci i koliko nam je vremena, cimanja do Kumodraza i nerviranja ustedeo!
A sad pravac na ucenje!   :K
Ovo je veoma lepo procitati, pogotovo nakon svega sto se izdesavalo.
:wink:  :cvet
sacekacemo da vidimo sta je mikele uradio.
:wink:

endi

''Znaci po tvom vidjenju stvari, sedim i cekam do 1.-og ili 5.-og, saznam kod kog sam prof iz farmakologije i tada pocnem da spremam ispit- ma daj molim te!'' jecapereca
Verovatno si to zakljuèila zbog reèenice: ''Kad izaðe raspored, a mi lepo bele¹ke i slajdove tog profesora u ruke.'' Zakljuèak je stvarno opravdan, priznajem da sam lo¹e formulisala reèenicu, izvinjavam se zbog toga, naravno da ne mislim tako. :stid:
Da ne ¹irim prièu veæ ¹to reèe Bred da saèekamo da vidimo sta je mikele uradio!
©to se foruma tièe sve pohvale Bredu i forumu! Da ne mislim tako ne bih ni poseæivala forum! :pljes: :pljes: :pljes:

kaja

:OFF: Ne preterujte da nam se Bred ne uobrazi :wink:

Bred

ma necu
:wink: :K
i opet-cekamo mikeleTA.
:K