Poginuo Tose Proeski

Started by Kremenko, 16-10-2007, 07:56:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

*

Au...
Najezih se...

Svidja mi se pesma :)): :)):

cvjetic

Quote from: Smrda on 22-10-2007, 10:21:03
A ona?
Na jastuku le¾i. U nebo gleda,
sklapa ruke i suze skriva ¹to nisi s njom dok leti¹ s anðelima

kakva je ovo ljudska tragedija... :ohwell:
zasto ne puste djevojku da pati?
povlace je po onoj zutoj stampi!!
gadim se na ovaj svijet,i sve odvratne ljude koji hodaju njime!!!

*

E, da, samo to je malo...  :ohwell: :ohwell: :ohwell:
Bice toga jos, ne sumnjam

mina-L

Joj,Boze,dal je sve ono istina u vezi sa devojkom,menadzerkom...ili novinari izmisljaju?! Mene i dalje srce boli za njim, jos kad cujem reci pesme "Igra bez granica"... :wall:

pig_am_am

ajde ljudi.. taj sad tamo gore sa Nebom Montenigersom smislja neku pesmu  :>
a kakvi su ljudi...ma sve se vraca.

Smrda

Quote from: pig_am_am on 22-10-2007, 19:50:30
ajde ljudi.. taj sad tamo gore sa Nebom Montenigersom smislja neku pesmu  :>
a kakvi su ljudi...ma sve se vraca.
e jesi lik...

ako ostali provlace,ne moramo i mi..
pustimo ih. 

AquArius

Quote from: pig_am_am on 22-10-2007, 19:50:30
ajde ljudi.. taj sad tamo gore sa Nebom Montenigersom smislja neku pesmu  :>

sa Nebom i Pavarotijem,
miks hora i hip hopa .. to je sad hit,
cuo i dragi Boga za to.

gde li ce dusa tom narodu sto truje uspomenu?
sad ce se svi utrkivati da pokazu kome je vise znacio
i kome je bolji prijatelj bio.

videcemo ko ce najglasniji biti,
taj ce mi biti i najsumnjiviji.

philoserbiana

neke stvari se ne mogu predvideti...zivot je to...nesto ne mozes da zaobidjes...sve ima svoju svrhu i svako ima svoju svrhu u ovome zivotu...

AquArius

molim vas vratite se na temu,
ovo zaista nije tema o (ne)predvidljivosti saobracaja!

*

Dan nakon sahrane makedonske zvezde To¹e Proeskog, u njegovoj porodiènoj kuæi u Kru¹evu novinari hrvatskog magazina „Ekstra“ razgovarali su sa njegovom devojkom Andrijanom Budimir, koja im je isprièala romantiène trenutke njihove veze koja je pomno skrivana od oèiju javnosti.

„Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa æu da te èuvam u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom ¾ivotu. Volim te, lepo mi pajki“, sadr¾aj je jedne od poslednjih poruka koje je rukometa¹ica Andrijana Budimir dobila od svog deèka, tragièno preminulog 26-godi¹njeg makedonskog pevaèa To¹eta Proeskog, koji je pro¹log utorka poginuo u straviènoj saobraæajnoj nesreæi kod Nove Gradi¹ke. To¹e Proeski vozio je automobil na putu prema Zagrebu, a nakon ¹to je pro¹ao granicu na Bajakovu, seo je na suvozaèevo mesto, spustio ga i pre nego ¹to je zaspao, nazvao je svoju devojku Andrijanu. Po¾eleo joj je laku noæ i utonuo u san iz kojeg se vi¹e nije probudio.

Za makedonskim slavujem, kako su ga od milo¹te nazvali mediji, tuguje neute¹na porodica, prijatelji, publika, ali i devojka o kojoj je javnost jako malo znala. Jedini i glavni razlog bila je odluka To¹ine menad¾erke Ljiljane Petroviæ, koja se tog kobnog dana takoðe nalazila u smrskanom „tuaregu“. Ona je smatrala da je za njegovu karijeru bolje u javnosti stvoriti imid¾ slobodnog pevaèa.
U poslednjem intervjuu popularnoj makedonskoj televizijskoj novinarki Vesni Petru¹evskoj, samo nekoliko sati pre pogibije, na pitanje o privatnom ¾ivotu odgovorio je: „Ja sam sam, usamljen. Pla¹im se, mo¾e biti zbog posla. Najgora fobija mi je da bi devojka bila sa mnom samo zato ¹to sam To¹e, a ne ono ¹to jesam. Cenim prave vrednosti u ¾ivotu. I moja bi devojka trebalo da ceni prave vrednosti, bilo to devojka s kojom sam u vezi ili prijateljica. U poslednje vreme puno se nagaðanja o mom ¾ivotu, ali odluèio sam da ne diskutujem o njemu. Andrijana Budimir se nije vratila u Makedoniju zbog mene, ona ima neke druge planove, ali smo u poslednje vreme puno zajedno kao prijatelji.“

Slika za javnost i prava realnost u ovom sluèaju su potpuno razlièite. Andrijana Budimir bila je ljubav njegovog ¾ivota, a ranije ove godine zbog To¹eta je prekinula ugovor sa ¹panskim rukometnim klubom i preselila se u Skoplje, gde su ¾iveli u njegovoj vili u naselju Zlokuæe.
Godinu dana starija Andrijana roðena je u Osijeku, a za vreme rata preselila se u Beograd, gde je igrala u Crvenoj zvezdi, a kasnije u RK Napredak u Kru¹evcu. Poèetkom 2001. godine potpisala je ugovor s makedonskim Kometalom. Andrijana i To¹e upoznali su se na velikoj proslavi u Skoplju kad je Komet osvojio Ligu ¹ampiona 2001. Nakon tri godine veze, ponajvi¹e zbog razdvojenosti i karijere jednog i drugog, To¹e i Andrijana su prekinuli. Ona je oti¹la u Valensiju gde je sledeæe dve godine igrala za spomenuti klub. Njen povratak u Skoplje nastavak je njihove velike ljubavi koja je igrom sudbine opet prekinuta.

Intervju je uraðen dan nakon sahrane u porodiènoj kuæi u Kru¹evu, taènije u pevaèevoj sobi koja je bila pretrpana pristiglim telegramima i porodiènim slikama. Razgovor je tekao vrlo te¹ko jer je Andrijana sve vreme plakala, bila je potpuno odsutna i vrlo je te¹ko sklapala reèenice. Na razgovor je pristala jer, kako ka¾e, ionako nema vi¹e ¹ta da izgubi: „Izgubila sam sve ¹to sam imala. Sad je ionako sve svejedno.“

(blic)

a005 a005 a005

*

Hrvatski ve¹tak utvrdio uzrok nesreæe

U smrt sa 171 kilometar na sat



Prevelika brzina vozila u kome je bio jedan od najpoznatijijh pop pevaèa Balkana To¹e Proeski (26) od 171 kilometar na sat i malo rastojanje od kamiona, koji je bio ispred, glavni su razlozi za nesreæu na autoputu kod Nove Gradi¹ke u Hrvatskoj, utvrdio je saobraæajni ve¹tak in¾enjer Darko Konjeviæ, koga je anga¾ovalo hrvatsko pravosuðe.

Hrvatski ve¹tak utvrdio je da se „folksvagen tuareg“, u kojoj je bio Proeski, kretao èak 41 kilometar na sat vi¹e od dozvoljene brzine, dok je kamion i¹ao 85 kilometara na sat, neznatno br¾e od dozvoljene brzine za teretna vozila, prenosi hrvatski list „24 sata“.

Ve¹taèenjem je utvrðeno da je „tuareg“ prvo udario u branik kamiona ispred sebe. Vozilo sa mladim makedonskim pevaèem se zatim podvuklo pod kamion i udario u levu gumu. Tada je krov d¾ipa u kojem je bio To¹e Proeski udario u sanduk ispod kamiona. Upravo tada je Proeski, kako je utvrdio ve¹tak Konjeviæ, glavom udario u prednji deo krova i na mestu poginuo.

Konjeviæ navodi u nalazu da su i vozaè „tuarega“ Georgi Georgijeski i Proeski, koji je bio na mesu suvozaèa, bili vezani pojasevima. Prema njegovom ve¹taèenju „tuareg“ ima èak sedam senzora koji aktiviraju vazdu¹ne jastuke, i oni su bili potpuno ispravni, ali se jastuci u trenutku nesreæe, ipak, nisu otvorili.

Konjeviæ obja¹njava da se vazdu¹ni jastuci nisu otvorili, jer „tuareg“ nije udario u kamion i bankinu „podu¾nim nosaèem“.

Hrvatski tu¾ilac Stjepan Haramustek, meðutim, izjavio je pre ovog nalaza ve¹taka da niko od putnika u d¾ipu nije bio vezan sigurnosnim pojasevima i da se zato nisu otvorili vazdu¹ni jastuci. Tu¾ilac je naveo da je uslov da se jastuci otvore da putnici budu vezani i da se pritisne koènica. Prema reèima Haramusteka makedonski pevaè poginuo je kada su mu pukli vratni pr¹ljenovi.

- Svi u vozilu su spavali (Georgijeski, Proeski, i na zadnjem sedi¹tu Ljiljana Petroviæ, mena¾er mladog pevaèa). Najverovatnije niko od nije ni primetio kamion ispred. U trenutku udara, pri kojem je suvozaèeva strana zavr¹ila pod prikolicom kamiona, vozaè se trgnuo, naglo skrenuo ulevo i udario u za¹titnu ogradu - kazao je Haramustek. On je naveo da je sedi¹te na kome je sedeo Proeski bilo u uspravnom polo¾aju, ali je usled udara puklo, prenosi „Jutarnji list“.

Rodbina vozaèa Georgijeskog, kako je najavljeno u Makedoniji, podneæe zahtev za dodatnim ve¹taèenjem da se ispita jesu li zadnja svetla na levoj strani kamiona, u trenutku nesreæe, bila ispravna.
Inaèe, hrvtsko pravosuðe je ustupilo istragu Makedoniji. Vozaè Georgijeski je pre èetiri dana iz Hrvatske prebaèen u Op¹tu bolnicu u Skoplju. Kako „Blic“ saznaje, makedonsko pravosuðe èeka da zvanièno dobije nalaz hrvatskog ve¹taka da bi odluèilo koje æe korake dalje preuzeti i da li æe goniti vozaèa Georgijeskog. Najbli¾a rodbina poginulog pevaèa je jo¹ u ¹oku i za sada nisu izja¹njavali da li æe pokretatai sudske postupke.

(blic, 24.10.2007.)


*

To¹etov neobjavljeni singl na italijanskom

Producenti To¹eta Proeskog tvrde da je uspeh najveæe makedonske zvezde na prostoru biv¹e Jugoslavije bio samo uvod u njegov proboj na inostrano tr¾i¹te. To¹e je poèetkom ove godine zapoèeo snimanje albuma na engleskom jeziku, za koji je neposredno pre tragiène smrti uradio osam pesama, navodi sajt Index.hr.

Tokom 2007. To¹e je, zahvaljujuæi svojoj menad¾erki Ljiljani Petroviæ, posetio nekoliko studija u Londonu. U jednom od njih je i upoznao producenta Rièarda Englera, koji je trebalo da bude zadu¾en za njegovu inostranu karijeru.
Prvi To¹etov album na engleskom jeziku trebalo je da bude objavljen poèetkom 2008. godine, a kao najavni singl, kako saznaje hrvatski sajt, odabran je duet sa italijanskom zvezdom Ðanom Nanini. Iako njegovi saradnici iz Engleske smatraju da je To¹e snimio odliène pesme, za koje bi bila prava ¹teta da ne ugledaju svetlost dana, Engler je odluèio da iz po¹tovanja prema To¹etu na neko vreme odlo¾i objavljivanje albuma.
"©okirala me je vest o njegovoj smrti. On je bio predivna osoba i poznavati ga bila je istinska privilegija. Bio sam na njegovom humanitarnom koncertu u Skoplju, na kome je 30 hiljada ljudi tri sata u¾ivalo u njegovom predivnom glasu. Beskrajno sam u¾ivao iako nisam razumeo o èemu je pevao", izjavio je Rièard Engler za Utrinski vesnik.

Nove pesme na To¹etovom iPod-u


U medijima se, nakon tragiènog dogaðaja, pojavila vest da je To¹e na svom iPod-u, pored pesama Olivera i D¾ibonija, snimio i svojih osam pesama na engleskom jeziku.
Ukoliko ih neko objavi pre britanske izdavaèke kuæe, mogao bi, i pored eventualne sudske tu¾be, da zaradi pravo bogatstvo. Objavljivanje pesama na Internetu ne mogu da spreèe ni najmoænije producentske kuæe. Primera radi, trenutno aktuelni hit Spajs grls "Hedlajn", koji æe zvanièno biti objavljen za dve nedelje, odavno se mo¾e skinuti na Internetu.
Ipak, o pesmama makedonske zvezde odluèiæe njegova menad¾erka Ljiljana i britanski producenti, a svi koji su imali prilike da èuju prve snimke tvrde da se To¹etu osmehivala svetska karijera.

youtube link - poslusajte!!!! [/youtube] (http://www.youtube.com/watch?v=kiDSY6_tNqY)

pig_am_am


*

Menadžerka Tošeta Proeskog u dugovima

Poreska uprava Makedonije sumnja da je stečaj u firmi Ljiljane Petrović lažan, a ona traži “oproštaj duga zbog smrti ekskluzivnog klijenta”, piše danas skopski dnevni list Vest.

Stečajni upravnik firme “Fajnal kat T. produkcija”, koja je u vlasništvu Ljiljane Petrović, menadžerke Tošeta Proeskog, tražio je od Uprave javnih prihoda da joj se “zbog smrti ekskluzivnog klijenta oprosti dug od 180.000 evra”.

“Obraćam vam se zbog nove situacije nakon smrti Tošeta Proeskoga, koji je bio ekskluzivni predstavnik firme “Fajnal kat T. produkcija” u stečaju, a kojeg Makedonija želi da proglasi počasnim građaninom. Do danas nisam ni u jednoj od dve produkcijske kuće u vlasništvu Ljiljane Petrović pronašao nikakvu imovinu koja bi bila stečajna masa” piše u pismu, koje je stečajni upravnik Georgi Kostov uputio Upravi.

Uprava je odgovorila da nema nikakvih postupaka protiv Tošeta, već protiv Ljiljane Petrović koja je vlasnica firme koja je u dugovima.
Makedonske novine prenose priču da poreska uprava sumnja u to da je stečaj u firmi Ljiljane Petrović lažan.

Odmah pošto je u “Fajnal katu” proglasila stečaj (jula ove godine), Ljiljana Petrović je osnovala novu firmu, doznaje skopska Vest.
Toše u trenutku pogibije nije imao ni zdravstveno ni penzijsko osiguranje. On je vođen kao zaposlen u “Fajnal katu” od januara 2003. do kraja septembra 2006. godine, a za poslednji mesec u toj firmi mu nisu plaćeni ni doprinosi, niti se vodi u fondovima za penzijsko i zdravstveno osiguranje, navodi skopska Vest.

(blic)

_____________________

NAstavljaju se price... :bljak:

*

#119
Ali, da okrenemo pricu na drugu stranu...
Poslednja pesma koju je Tose radio je neka vrsta navijacke pesme "makedonija naviva za vas"

Pogledajte snimak na youtube-u:
[youtube=425,350]BkYwjQtHQmQ&NR=1[/youtube]

I njegov poslednji intervju, nazalost:
[youtube=425,350]6sbrjY7ahwA[/youtube]