Da li "pauza" znaèi kraj?

Started by Bred, 22-07-2006, 20:42:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Da li vam se nekad desilo da vam va¹ dragi ili va¹a draga ka¾u ne¹to kao: "Mislim da bi trebalo da napravimo pauzu, da se ne viðamo neko vreme"? To i nije ba¹ retka reèenica; ono ¹to u vezi s njom ume da iznervira jeste to ¹to zvuèi neodreðeno. Nekako, te¹ko je biti siguran ¹ta ta reèenica zapravo znaèi - da li se bukvalno misli na pauzu, da se odmorite jedno od drugog i da dobijete priliku da se jedno drugog u¾elite, ili je pravo znaèenje te reèenice: "®elim da raskinemo, ali sam prevelika kukavica da to otvoreno ka¾em"?

Ono ¹to najèe¹æe padne na pamet nakon zahteva za pauzu u vezi jeste ova druga varijanta, da se zapravo radi o raskidu. U najveæem broju sluèajeva to i jeste tako - va¹ dragi ili draga ¾ele da raskinu s vama, ali nemaju hrabrosti da vam to otvoreno ka¾u, ili iz samo njima poznatog razloga smatraju da æe vas manje povrediti ako vam svoju odluku o raskidu saop¹te uvijeno. Kao da æe raskid manje da boli ako se umesto reèi "raskid" upotrebi neki eufemizam.

S druge strane, mada "pauza" najèe¹æe znaèi raskid, to nije ba¹ uvek tako. Va¹ deèko ili va¹a devojka mogu biti nesigurni u ispravnost svoje odluke, mo¾da imaju problema s porodicom ili na poslu, pa im je potrebno da se na to usredsrede, a mo¾da èak i ¾ele da prodube vezu, ali su zbunjeni povodom toga, pa im je potrebno vreme da srede misli.

©ta uèiniti kada dobijete zahtev za "pauzu"? Zapitkivanje da li se zapravo radi o raskidu mo¾e da donese vi¹e ¹tete nego koristi - ako va¹ deèko ili devojka ¾ele da raskinu, a ne znaju kako to da vam otvoreno ka¾u, mogu od takvog pitanja da se brane ¾estokim: "Ma ne, nisam tako mislio/mislila!", a ako ne ¾ele da raskinu, va¹e insistiranje ih mo¾e isforsirati da to ipak uèine jer im ne pru¾ate priliku za potreban im mir. Drugim reèima, zapitkivanjem da li se zapravo radi o raskidu ni¹ta neæete stvarno razjasniti.

Umesto toga, slo¾ite se sa zahtevom i recite da je "pauza" ionako i vama bila potrebna, jer ¾elite da dobro razmislite o svemu. U vreme "pauze" stvarno i razmislite da li je ta veza ono ¹to stvarno ¾elite i kako bi u buduænosti trebalo da izgleda - ako je bude.

sandric

Pa pauza predstavlja pocetak kraja veze.....Kada dodje do toga da neko u vezi zatrazi pauzu to je obicno blag nacin da se stavi do znanja da ne ide vise....I onda kao razmisljaju dok su na pauzi a ipak i mladic i devojka traze novu priliku... :runPa onda ako kojim slucajem ne nadju odgovarajucu personu :K onda odluce da se pomire....ali veza vise ne moze biti kao pre.Po meni je bolje odmah prekinuti vezu kad nesto ne ide,pauza moze samo da produzi agoniju.... :'(

Masha

Sandric,potpuno se slazem sa tobom. Jedino, ja mislim da ne traze i decko i devojka nove prilike vec jedno (onaj koji je trazio pauzu) trazi, a onaj drugi ceka ishod pauze.

shmizla

Ja se slazem sa Mashom... Kad se pauza trazi, to u 99% slucajeva znaci da ta osoba zeli prekid, a ne zna kako to da saopsti, ili ne zeli da povredi drugu osobu... Mozda zvuci surovo, ali nazalost tako je  :(

Ksenija

ma trazenje pauze...kako glupo zvuci ...tako detinjasto..to su fore iz 5 razreda...
taj ili ta, ili nemaju herca da to prekinu ili misle da je to "moderno"...nista gluplje cula nisam... :lol:

lycos

najbolje je kad ti kaze u oci..a ne preko sma,koriscenjem tih ofucanix fraza itd.

Bred

Da,surova realnost. Ali ono sto ja ne volim jeste NEIZVESNOST u bilo kom smislu, to mi toliko energije crpi I totalno me unisti. Zato bolje reci otvoreno. A sad jedna kontradiktornost-ja nikada , ili skoro nikada, ne bih raskinuo prvi vec bih polako “malim signalima” devojku upucivao da je kraj gotovo izvestan a samo zbig tiga da je ne bih povredio. Jer raskid se ne moze odigrati a da barem jedna osoba ne bude povredjena I to bas mnogo…

katarina

Jeste ta pauza glupava!Ja sam promenila uverenje kod sebe da je to dobro! Ako ne mozes da se sredis uz njega, neces ni sam! Nije fer prema partneru definitivno!

yeca

Ja sam svojevremeno mom tada¹njem deèku rekla da bi bilo dobro da napravimo pauzu, misleæi da o'ladi malo ono ¹to i onako nije ba¹ funkcionisalo (jer je bilo na daljinu) nadajuæi se da æu do leta (kad je bio rok) da se u¾elim i po¾elim ponovo, ali samo je zapeèatilo kraj veze....

Nije mi bila namera, ali jbg.... Ma to odmah treba reæi KRAJ i gotovo, vucaranje je apsolutno bespotrebno!!

stef

Ja sam imao kao neku "ozbiljnu" vezu, i posle dve godine zabavljanja (stvarno je bilo strava, da ne ispadne svasta) odlucili smo da napravimo malu pauzu, mislim da znate nastavak....Jeste da pauza daje drugaciju perspektivu na vezu, ali u nasim godinama (bez uvrede ali smatram da smo nezreli), to obicno znaci kraj,tj. odlaganje neizbeznog. Mozda sam subjektivan...

AquArius

Pauza.
Push-pauza, pish-pauza, jutarnja pauza (uglavnom oko 10-10.30 na svakom salteru)...

Ne, za mene nema pauze u jednoj ozbiljnoj vezi.

xena

:> :> :~

sandric

Quote from: xena on 26-07-2006, 00:51:33
ja stvarno ozbiljno razmi¹ljam da tra¾im pauzu od nedelju dana da bih sredila misli i u¾elela se mog deèka. ali jedini razlog za to je ¹to ¾elim da i dalje budemo zajedno a ne da raskinemo zauvek. oseæam da ne mogu da se izborim sa demonima ako se stalno viðam i èujem sa njim. najvi¹e bih volela kad bi to sve moglo da se re¹i bez te pauze ali ako ne mo¾e preostaje mi samo to. jo¹ jednom ponavljam: ne kao nagove¹taj kraja nego ba¹ kao ne¹to ¹to ne ¾elim da èinim ali bih to uèinila da spasem na¹u vezu. :ohwell: jel ima¹ bred neke ideje kako da on to ne shvati pogre¹no? vidim da si jedini ovde koji ne misli da je pauza iskljuèivo poèetak kraja... :hm
Cekaj malo.... :/kazes da ga volis a ne mozes da se boris sa demonima ako ga cujes svaki dan....da nisi malo kontradiktorna :hm....Na toj pauzi neces nista resiti,ako vec zelis da se odvojis od njega na nedelju dana idi na odmor u neku zabit gde nema telefona,tako ces ostati sa njim,on to nece pogresno protumaciti i stvar je resena :loptica

yeca

Evo Sandriæ mi uze reè iz usta - to je optimalno re¹enje...
Yes, do it!!!

nasty girl

ja takodje mislim da pauza predstavlja pocetak kraja...bila sam u situaciji da kazem decku da mi je potrebna pauza da bih sredila misli,a i tako mi je bilo lakse da raskinem...jer nisam znala sta zelim u tom trenutku.