Coca Cola talenti

Started by Bred, 17-10-2007, 14:23:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

15. oktobar, 2007.
Saop¹tenje za medije
Kompanija Coca-Cola HBC Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, tra¾i sedam novih talenata

Drugu godinu za redom studenti koji su dali uslov za treæu godinu studija dobijaju priliku da iska¾u svoje liderske sposobnosti i ve¹tine i time dobiju moguænost da se tokom studija profesionalno razvijaju u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija uz stipendiju od 2000 eura po godini studija.

BEOGRAD, 15. oktobar 2007. - Kompanija Coca-Cola HBC Srbija, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, danas je u Vladi Republike Srbije predstavila nastavak programa za razvoj i obuku buduæih poslovnih lidera - „Coca-Cola talenti“ kako bi se pomoglo pro¹irivanju perspektiva za profesionalni razvoj mladih kadrova u zemlji.

Kompanija Coca-Cola HBC æe i ove godine nagraditi sedam studenata koji, pored definisanih op¹tih uslova za uèe¹æe na konkursu, budu ostvarili najbolje rezultate tokom procesa selekcije. Sedam Coca-Cola talenata biæe u prilici da proðe desetine sati obuke u kompaniji koja æe im omoguæiti da pored teorijskih znanja steknu i praktièna iskustva radeæi na konkretnim projektima. Pored toga biæe nagraðeni i sa po 2000 eura po akademskoj godini do kraja studija.

Pravo uèe¹æa na konkursu Coca-Cola talenti imaju studenti fakulteta èiji je osnivaè Republika Srbija koji ispunjavaju sledeæe uslove: da su dali uslov za upisivanje treæe godine studija, da imaju prosek ocena 8,5 ili vi¹e, da poseduju odlièno znanje engleskog jezika i rada na raèunaru.

„Identifikujuæi buduæe menad¾ere na drugoj godini studija ¾elimo da motivi¹emo potencijlane poslovne lidere da svoj razvoj i buduænost vide u Srbiji. Ovo je dugoroèan projekat, kao ¹to su i na¹e potrebe, po¹to stalnim razvijanjem na¹eg poslovanja rastu i potrebe kompanije za lokalnim kadrom koji æe upravljati sve slo¾enijim operacijama. Programom Coca-Cola talenti kompanija ¾eli da kod mladih, buduæih menad¾era, izgradi pozitivan stav, strast za znanajem, entuzijazam i ambiciju, ali i da pozitivnim primerom doprenese unapreðenju ¾ivota dru¹tvene zajednice u kojoj posluje», rekao je Stefanos Vafidis, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbije.

Nagraðeni studenti æe biti izabrani nakon èetiri faze selekcije kako bi se meðu najboljim studentima izabrali oni koji imaju potencijal da izrastu u buduæe poslovne lidere. Selekcija æe se sprovoditi u naredna dva meseca: skeniranje biografija i motivacionih pisama, testiranje op¹tih sposobnosti i inteligencije, procena kompetencija kroz simulacione ve¾be – grupna i pojedinaèna ve¾ba i zavr¹ni intervjui. Kao i pro¹le godine, ceo proces selekcije æe biti nadziran od strane Struènog odbora u sastavu: predstavnika iz Ministarstva prosvete i Coca-Cola HBC Srbija.

U akademskoj 2006/2007. godini sedam studenata fakulteta èiji je osnivaè Republika Srbija je primljeno u program „Coca-Cola talenti“ i do sada je svaki od talenata pro¹ao u proseku 30 sati kompanijske obuke iz razlièitih oblasti. Imali su priliku da se upoznaju sa strukturom i naèinom poslovanja jedne od najuspe¹nijih svetskih kompanija i steknu praktièna znanja. Ove godine, program Coca-Cola talenti pomogle su i studentske organizacije: Studentska unija Srbije, AIESEC i AEGEE, kao i Centar za razvoj karijere, dok je medijski partner Infostud.

Milo¹ Cvetkoviæ, pro¹logodi¹nji polaznik programa „Coca-Cola talenti“ rekao je na konferenciji: „Zahvaljujuæi programu „Coca-Cola talenti“ dobio sam ¹ansu da steknem radne navike ali i praktièna iskustva koja nemam priliku da steknem na fakultetu, a koja æe mi olak¹ati da zapoènem poslovnu karijeru u zemlji nakon zavr¹etka studija. I jo¹ nije gotovo, preda mnom je jo¹ godinu dana obuke u kompaniji“.

Konkurs je otvoren od 15.oktobra 2007. do 11. novembra 2007. godine.

http://www.cchbc-talents.co.yu/srpski/vesti.htm