Krizni periodi i sex

Started by Bred, 23-07-2006, 00:49:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

U svaèijem ¾ivotu povremeno dolazi do kriznih perioda: problemi na poslu, problemi s bliskim osobama, velike promene u ¾ivotu (selidba, na primer - neiscrpan izvor stresa)... Takve situacije unervoze svakog, bez obzira na pol, ali mu¹ke i ¾enske reakcije na ovakve situacije mogu da budu drugaèije.

Mu¹karac æe èesto u ovakvim situacijama ¾eleti seks èak i vi¹e nego inaèe; seks je odlièan naèin da se opusti, da u¾iva u intimnostima s partnerkom i da se u vreme kada se oseæa nesigurnim u makar jednom segmentu svog ¾ivota potvrdi kao veoma uspe¹an - kao uspe¹an ljubavnik i kao uspe¹an partner. Posle voðenja ljubavi, oseæaæe se znatno opu¹tenije i znatno bolje. Naravno, ovo je bila jedna moguæa reakcija, i mu¹karcima mo¾e da se desi da im u kriznom periodu uop¹te nije do seksa.

Kod ¾ena je situacija obrnuta. Kada su zatrpane dogaðajima koji kod njih izazivaju stres, najèe¹æe im nimalo neæe biti do seksa - seks æe biti poslednja stvar koja im padne na pamet. Èak i ako po¾ele seks, oseæaæe se krivim zbog toga - kako mogu da misle na seks, na u¾ivanje i opu¹tanje, kada ima toliko hitnih stvari koje moraju biti re¹ene sad, odmah, ili o kojima makar moraju da brinu i da budu jako zabrinute dok problemi ne proðu? Èak i ako ih partner nagovori na seks, èak i ako u tom seksu zaista u¾ivaju, nakon voðenja ljubavi osetiæe gri¾u savesti (naravno, kao ¹to kod mu¹karaca ima izuzetaka od pravila, tako je i sa ¾enama).

Ovde, bez namere da uvredimo ¾ene, moramo primetiti da je mu¹ko re¹enje bolje. Uz pomoæ seksa se opuste, smire, a onda s obnovljenom snagom mogu da se vrate re¹avanju problema. Sad, ako vam stvarno nije do seksa u takvoj situaciji, ¹ta da uèinite? Niko vas ne primorava na seks, ali ne bi bilo lo¹e da se ipak potrudite da oèuvate bliskost s partnerom. Ne¾ni dodiri, naga tela jedno do drugog, sve to donosi u¾ivanje i doprinosi oèuvanju bliskosti, a ne mora nu¾no da dovede do seksa. Ako se, nakon takve razmene ne¾nosti, ipak opredelite za seks, setite se da nikakve akrobacije nisu neophodne - verovatnije je da æe vam oboma prijati ne¾no voðenje ljubavi dok su vam tela pripijena jedno uz drugo.

Ksenija

bogme ja u ovom slucaju razmisljam muskim mozgom,posle sexa sve je lakse... :V

AquArius

Da bi se krenulo u nesto vise od dodira, moras biti u dovoljnoj meri opusten, smiren, recju - raspolozen... A tesko da mozes biti ukoliko je projekat koji treba da zavrsis usao u zavrsnu fazu, moras da menjas posao, neko u porodici je bolestan... Nekada moze sve to da se zanemari i jednostavno da se uziva, ali cesce si ogranicen problemima.
Zene vise pate od muskaraca zbog ovoga. Libido nam je drugaciji, mozak nam je drugaciji!
Ima i zena koje "razmisljaju" muski.
A ima i "problema" koji su samo izgovor...

sandric

Stres i sex....definitivno pogresna kombinacija

katarina

Pa ako partner ne moze da te izvuce iz stresne situacije(bar na kratko:), sta ce ti onda takav!

ALI, stres i vodjenje ljubavi=>moze da prodje!

Ksenija

katarina potpuno se slazem...da znas kako samo sex leci stres... :V

sandric

Ne znam ali ja sam definitivno izuzetak,kada sam pod stresom nista mi ne pomaze....probleme ipak moram da resim sama...

nasty girl

sandric slazem se sa tobom!ja kada sam pod stresom ili kada me nesto boli nista mi ne pomaze i nije mi ni do cega!

pereca

takodje!
Mogu na trenutak da se iskljucim, ali posle se sve brzo vraca. Mnogo je bitnija podrska partnera u takvim situacijama, uverenje da ce te zastititi sta god da se desi, da je s njim\njom sve lakse. Mislim, sex je sex, treba da ga ima uvek, ali se problemi resavaju na drugi nacin.

katarina

Pa prvo sex, pa onda resavas lakse probleme:)

Pereco, hoces da kazes da je to bezanje od problema?

vladimir

Quote from: katarina on 26-07-2006, 14:46:46
Pa prvo sex, pa onda resavas lakse probleme:)

To je definitivno nacin na koji i ja razmisljam! :>   Posle seksa cu lakse pristupiti resavanju problema, a ako ih i ne resim-boli me uvo... :lol:

sandric

Quote from: vladimir on 27-07-2006, 08:58:16
Quote from: katarina on 26-07-2006, 14:46:46
Pa prvo sex, pa onda resavas lakse probleme:)

To je definitivno nacin na koji i ja razmisljam! :> Posle seksa cu lakse pristupiti resavanju problema, a ako ih i ne resim-boli me uvo... :lol:
Tipicno musko razmisljanje....vazno je samo da su vasi prohtevi zadovoljeni .grins.

Maslacak

Ja mislim da je musko resenje bolje! :> Hiljadu puta mi se desi da mi od silnog stresa uopste nije do sexa (kao sto text kaze), ali onda nekako decko pocne, ja se prepustim...posle mi bude drago, zaista se opustim, srecnija sam, i mogu se vratiti problemima... Ne budu oni manji, niti bezim od njih, jednostavno im prilazim sa vise optimizma. Sex je cudo :happy:

vladimir

Quote from: sandric on 27-07-2006, 11:43:40
Quote from: vladimir on 27-07-2006, 08:58:16
Quote from: katarina on 26-07-2006, 14:46:46
Pa prvo sex, pa onda resavas lakse probleme:)

To je definitivno nacin na koji i ja razmisljam! :> Posle seksa cu lakse pristupiti resavanju problema, a ako ih i ne resim-boli me uvo... :lol:
Tipicno musko razmisljanje....vazno je samo da su vasi prohtevi zadovoljeni .grins.

Ko je rekao da su samo moji prohtevi zadovoljeni? :wink:
Ja samo ka¾em da kad postoje problemi u mom ¾ivotu-opu¹tenije ih re¹avam nakon seksa.Ako moja devojka ima probleme i brige, ne insistiram na seksu ako ona to ne ¾eli, veæ poku¹avamo da te probleme zajednièkim silama re¹imo.Jer tako æe br¾e doæi do seksa! :> ( ako ovu zadnju reèenicu proèita moja devojka-¹alio sam se! :lol: )

Mada, svako ima svoje individualno pona¹anje u takvim situacijama i sve je relativno.Èinjenica jeste da je seks opu¹teniji kad si bezbri¾an, ali je to u ovoj zemlji i u ovim uslovima gotovo nemoguæe ( da si bez briga ) pa treba naæi neki odbrambeni mehanizam.Izmedju ostalih je i seks...Mislite o tome! :wink:

Ksenija

#14
potpuno se slazem sa tobom Vladimire...nije moguce da nemas nikakav problem...uvek postoji neki...sto znaci da nikad ne bi trebao da imas sex onda?!ma laganica,posle sexa svim problemima prilazim sa vise optimizma.. :happy:..