Narko-dileri slobodno šetaju među đacima

Started by *, 23-10-2007, 09:41:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

olgica

Sto je najgore neke tako stvari nikada ne izlaze iz mode, cak sta vise "dobijaju na popularnosti".  :bljak:

Sve to potice iz nas, tj. iz naseg okruzenja, porodice,...
I sve, ama bas sve zavisi od nas.

AquArius

@cvjetic,
ili se ona setala sa narko-dilerima, pa sad mora da zaradjuje ili se makro setao sa narko dilerima, pa je tera da zaradjuje. Ili jednostavno hoce one cizme, ili hoce koru 'leba. Nebitno je kojim redom, kako.  :ohwell:

Treba pricati, treba se saliti, treba upucivati, ali najvaznije je treba slusati i osluskivati tu decu oko sebe (svoju, tudju). Najgore je ne videti, praviti se lud. Jer on/a je dobro dete i ne bi nikada to i to. Pravila ne postoje. Sad razumem svog oca i recenicu (iz neke moje srednje skole) : Ti si sad kriticna kategorija, malo kroz smeh, malo kroz zbilju.

Ali istina je malo drugacija.
Svi smo kriticna kategorija.

Ovako ili onako.








pig_am_am

[off] i ja hocu one cizme i sve sam vise u kriticnom stanju...[/off] :roll: :>

cvjetic

Quote from: Adonis_Vernalis on 23-10-2007, 15:20:24
Quote from: cvjetic on 23-10-2007, 13:19:10
narko dileri su se setali skolskim dvoristem,i zato sad ta klinka od 15 mora da se krese sa matorcem od 50 da bi sebi otplatila narkomanske dugove...
nista novo,tako je svuda u svijetu...a posto smo mi zemlja u tranziciji,ocigledno je da pokusavamo prvo da se prilagodimo drogiranjem,prostitucijom,masovnim ubistvima i organizovanim kriminalom...

Tranzicija ne objasnjava nista. Uvek mozemo odabrati da li cemo se prikaciti na zapadnu CIVILIZACIJU ili zapadnu KANALIZACIJU.
ja se ne bi kacila ni na jedno ni na drugo,da me neko pita...

*

Deèak uboden narkomanskim ¹pricem nije zara¾en

LESKOVAC - Narkoman Aleksandar Ð. iz Leskovca, koji je 19. oktobra narkomanskom iglom ubo uèenika T. B. (10) u ¹kolskom dvori¹tu nije zara¾en nijednim opasnim virusom - pokazale su dana¹nje analize krvi uraðene u Slu¾bi transfuzije leskovaèke bolnice.

Testovi analize, predati istra¾nom sudiji Op¹tinskog suda u Leskovcu Novici Dimitrijeviæu, pokazuju da Aleksandar Ð. nije zara¾en HIV virusom, virusom hepatitisa C, zatim hepatisom B (¾utica koja se prenosi krvlju) i virusom sifilisa.

(blic)

Smrda

Quote from: Bred on 23-10-2007, 14:36:32
moj utisak je da ce pod ovim uslovima sve rizicnije biti odgajati decu u velikim gradovima...  :hm
totalno netacno...u manjim gradovima se samo vise i lakse stvari saznaju i vide..
opet u vecim,ima vise izbora...
to zaista nema veze...
evo ja sam iz narkomanskog grada...nekad smo se dicili sto smo na drugom mestu Interpolove liste po narkomaniji :hmm
i znam gomilu ljudi koji su stradali,
bliskih i ne bliskih....
novac i moc odredjuju sve...
kao nacin borbe ja za sad samo mogu da izdvojim kucno vaspitanje...
jer u drzavu i zakonske metode vise ne verujem po ovom pitanju...
narko dilere bih zatvorila i mucila,
a one koji ih puste da se slobodno setaju po ulicama bih okacila za nozni palac i izlozila stubu srama.... :batina

Wlada

Само једна ствар... Немојте мислити да су ти дилери маторци од 50 година...
Марихуану ђацима продају њихови вршњаци,мали ОПАСНИ осмаци,у центру БГа и у приградским насељима. И то је проверено!
А што се тиче хероина... Има једна девиза међу "ситним" наркоманима и "дувачима",а гласи:"Смрт пајдарама!" (пајдара=наркоман на хероину).
Не верујем за хероин али за све остало верујем...

_d.0.t_

strashno je to shto niko ne postavlja pitanje [ili nije dovoljno glasan] dok se ne desi neka glupost...
kaskamo za problemima.
tako...

*

Deca od 12 godina na leèenju od narkomanije

Zavodu za leèenje bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici u Beogradu godi¹nje se zbog problema sa drogom javi petnaestak uèenika osnovnih ¹kola iz cele Srbije. Lekare najvi¹e zabrinjava to ¹to u poslednje vreme roditelji na leèenje dovode mali¹ane od samo 12 godina, koji su veæ probali marihuanu.

Psihijatar Tanja Raièeviæ ka¾e za „Blic“ da je od ukupnog broja u¾ivalaca opijata koji su se ove godini obratili bolnici za leèenje zavisnosti, pet odsto mlaðih od 15 godina.
- To je uobièajeni broj na godi¹njem nivou, ali je primeæen trend da drogu probaju sve mlaði zavisnici. Najèe¹æe probaju marihuanu, ali se u poslednje vreme meðu osnovcima javlja i problem sa ekstazijem - ka¾e Raièeviæeva.

Preciznih podataka o tome koliko je osnovaca u srpskim ¹kolama probalo drogu i koliko je od njih veæ postalo zavisno nema jer se nijedna od dr¾avnih institucija nije ozbiljno i sistemski posvetila ovom problemu. Tek sporadièno, poneka nevladina organizacija obavi istra¾ivanje o narkomaniji meðu ¹kolarcima. Ta istra¾ivanja, meðutim, uraðena su samo u pojedinim gradovima tako da niko nema precizan odgovor o tome koliko je osnovaca izlo¾eno opasnostima narkomanije.

Nedavno istra¾ivanje Fondacije za mentalnu higijenu „Exspecto“, sprovedenoj na 3.000 osnovaca i srednjo¹kolaca u Subotici, pokazalo je da je droga i te kako prisutna meðu uèenicima. Èak ¹est odsto osnovaca i treæina uèenika srednjih ¹kola priznali su da su probali neku vrstu narkotika.

U Beogradu, gde se osnovci bukvalno na svakom koraku susreæu sa drogom, ovakvo istra¾ivanje niko nije sproveo, a re¹enje problema svelo se na preventivni rad i dodatno obezbeðenje dvori¹ta, èime je droga proterana iz veæine ¹kola. Na¾alost, ovaj problem je „pomeren“ samo nekoliko metara dalje jer su se lokalni dileri stacionirali u okolnim kafiæima, kladionicama...

Uèenici i nastavnici novobeogradske O© „Nade¾da Petroviæ“ ka¾u da u blizini ¹kole postoje punktovi gde se okupljaju lokalni narkomani.
- Do sada nismo nailazili na ¹priceve, ali smo pre godinu dana na ulazu u salu za fizièko zatekli narkomana koji je tu spavao. Pre nego ¹to je do¹la policija, potrudio sam se da ¹to vi¹e dece vidi kako to izgleda i koliko nisko mogu da padnu ako koriste drogu - ka¾e direktor ¹kole Zoran Ðorðeviæ.
Vesna Miliæ, direktorka O© „Filip Vi¹njiæ“ na Karaburmi, ka¾e da su ranije u dvori¹tu nalazili ¹priceve.

Neuropsihijatar i sudski ve¹tak, doktor Milica Ðorðeviæ za „Blic“ obja¹njava da osnovci uglavnom u svet droge ulaze tako ¹to uzimaju marihuanu.
- Drogu uglavnom prati i delinkventno pona¹anje, koje s godinama prerasta u kriminal. Problem je ¹to na tr¾i¹tu ima puno jeftine droge, do koje se lako dolazi. Poèinje se obièno u dru¹tvu meðu drugarima koji su nabavili drogu - ka¾e Ðorðeviæeva.
Vrbovanje osnovaca od narko-dilera ogroman je problem.
Livia Horti, predsednica subotièke komisije za borbu protiv bolesti zavisnosti, ka¾e da zbog toga u ovom gradu dileri osnovcima besplatno daju drogu.
- Tako ih vrbuju za buduænost, kada prvo od d¾eparca kupuju narkotike, a kasnije do njega dolaze delikventnim pona¹anjem - ka¾e Hortijeva.

(blic)

Duke

Quote from: _d.0.t_ on 26-10-2007, 10:37:31
strashno je to shto niko ne postavlja pitanje [ili nije dovoljno glasan] dok se ne desi neka glupost...
kaskamo za problemima.
tako...

I kada se dogodi nesto sve se to brzo zataska, mnogo ima parazita na trgovini droge i u tedovima policije i drzave

pig_am_am

a glavni u "piramidi ishrane" su farmaceuti  :>

hocete li vi prodati dusu djavolu,kao onaj zarubica,ili kako se vec zvase?

a?

*