Zasto se caj [mora] da se pije nezasladjen?

Started by Bred, 23-10-2007, 12:16:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Mozda glupo pitanje ali na glupa pitanja niko nije imun  :K
Sem eventualnih interakcija ne pada mi napamet nijedno drugo logicno objasnjenje zasto caj mora da se pije nezasladjen??
Em ga inace retko pijem em jos nezasledjen???  :bljak:
Verovatno bi se i konzumacija cajeva povecala kada to upozorenje o nezasladjivanju ne bi stajalo na svakom pakovanju?  :wink:

Adonis_Vernalis

Licno, smatram da je pitanje ukusa hocete li ga piti bez secera, s malo secera, s mlekom ili bez njega, oporijeg ili blazeg...

Evo vikipedije:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tea

Enea

^ shta ti se dogodilo sa naslovom teme?

znash zashto kod mene mora da se pije nezasladjen?

zato shto, kada osetim shecjer, u chaju, kafi, limunadi.. odmah izaziva  :bljak:

a zashto mora?
nisam nikada chula da mora..

pig_am_am

ja sam samo cula da uva mora da se pije nezasladjena. tj. uvin caj.
zar nije?

Enea

Jeka

Na kutijici zelenog èaja (mog omiljenog) pi¹e da se po ¾elji mo¾e zasladiti :)
Inaèe, meni je ovo bilo zanimljivo: "Upozorenje: nekoliko ka¹ièica mleka dodatih u ¹olju èaja mogu da doprinesu oslobadjanju antioksidanasa, pokazuje istra¾ivanje dr D¾ona Vajsbergera iz Amerièke zdravstvene fondacije. Ali, dodavanje vi¹e mleka je ¹tetno, jer nautrali¹e antioksidanse iz èaja."

Bla_bla_blaaaa

Ko kaze da mora!!

Ja obavezno doooobro zasladim...

A jednom sam probala crni caj sa mlekom(profesorka nam je rekla kao super je, bla bla)...ono je bilo  :bljak:

iju, tek sad videh da je ovo treca god...ccc :run

Daca

Mogu da pijem caj i zasladjen i nezasladjen,mada i nisam neki ljubitelj jer su mi najdostupniji oni u filter vrecicama,koji sadrze,cini mi se,sve osim doticne vrste!Volela bih da probam caj koji se u Turskoj sluzi nakon obroka,cula sam da je super.I da li neko mozda zna,ili je cuo za"kucu caja" ovde,u Bg-u?Zvuci dobro,e sad,da li je tako...?

Ksenija

Obozavam da pijem cajeve,najcesce sa jednom kasikom secera... :roll:
nikad nisam videla da se mora piti nezasladjen... :nonono:
inace pokusavam da pijem i nezasladjen ali nije to to.. :nene:
Inace,zao mi je sto su nam uglavnom dostupni oni u filter kesicama koji su sve samo ne od onoga sto pise...
mada moramo priznati da su prakticniji,jer kad kod imam tu cast da pijem neki prirodni caj,redovno se nagutam svog onog "trunja" tj utisnjenih delica koji prodju kroz cedaljku...pa bas i nije toliko prijatno... :)):

Smrda

Kuca caja je super...trebalo bi je cekirati ukoliko ste ljubitelj...

Ja recimo bas volim ponekad da popijem zeleni ili crni caj sa mlekom..
ali samo ponekad,jer sam u sustini kafoman.. :roll:

pig_am_am

meni je mali mleka u caju extra kombinejsn. ko pravi englezi  :>
i kuki i kuki  :>

dancho

Probajte ZEN èaj. Nije reklama. Meni se dopada. Zeleni èaj sa nekim aromama.

philoserbiana

volim da pijem caj... :happy:
obavezno nezasladjen-zdravije je i takav ukus mi bas prija...kada popijem zasladjen caj imam utisak da sam popila cist serbet  :bljak:
caj sa malo mleka-citala sam da je zdravo tako piti jer se sprecava stvaranje kamena u bubrezima  :Z
caj sa medom-moze,o da... :lol:
najvise volim prave cajeve ali zadovoljavam se i filter kesicama  :K
volim caj od kamilice i nane,caj od koprive je fenomenalan,zeleni takodje  :Z

Bred

ovako , ne pise da mora ali pise: kesicu caja preliti sa 2 dl vode i piti NEZASLADJEN.
Mojne me terate da vam to dokumentujem sa kutija za cajeve  :wink:

Enea