Sonja Joviæeviæ-Karad¾iæ-Predaja mog oca nije opcija

Started by Bred, 23-10-2007, 13:07:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Banjaluka -- Sonja Joviæeviæ-Karad¾iæ, kæerka Radovana Karad¾iæa, ka¾e da predaja njenog oca vi¹e nije opcija.

"Predaja nikada nije bila opcija, ako govorimo o pretnjama ubistvom koje je izrekao biv¹i ambasador SAD za pitanja ratnih zloèina Pjer Ri¹ar Prosper ili onome ¹to je Karla del Ponte rekla Draganu Kaliniæu", rekla je Sonja Joviæeviæ-Karad¾iæ u emisiji "Dosije" banjaluèke Alternativne televizije.

Ona je rekla da joj zbog svega toga novac koji je ponuðen za otkrivanje lokacije na kojoj se nalazi Radovan Karad¾iæ "neminovno unosi strah i strepnju da je taj novac namenjen nekom ko je trebalo da bude sauèesnik u ubistvu, odnosno likvidaciji njenog oca".

Sonja Joviæeviæ-Karad¾iæ je navela da je njena majka pre dve godine Radovana Karad¾iæa pozvala na predaju pod izvesnim pritiskom, ali dobrovoljno.

"Do tog javnog poziva do¹lo je tako ¹to smo mi konaèno bili upoznati sa saznanjima svih stranih i domaæih slu¾bi da zaista nemamo kontakte s njim i da je jedini naèin da dopremo do njega javni poziv", ka¾e ona.

Sonja Joviæeviæ-Karad¾iæ je rekla da je njena majka mogla da odbije da to uèini, ali da je ipak pozvala supruga na predaju "u najboljem interesu, da za¹titi svoju decu i svoje unuke, duboko verujuæi u date garancije da æe porodica potom biti ostavljena na miru".

Upitana da li smatra da joj je otac ¾iv, Sonja Joviæeviæ-Karad¾iæ odgovorila je da "nema odgovore na to pitanje", dodajuæi da ima strepnje, strahove, ¾elje i nade.

Ona tvrdi da postoji sporazum Karad¾iæ-Holbruk, navodeæi da èlanovi porodice nisu videli taj dokument koji je nosio oznaku tajnosti, ali da su bili upoznati s dogovaranjem i uslovima koji je trebalo da budu navedeni u sporazumu.

B92