Analiticka hemija II

Started by lycos, 23-10-2007, 13:35:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hominis nocturna

Pa da... Imas dva primera statistike u praktikumu, prodji i to. Krajnje je jednostavno.

lycos

Ovo mi je jako bitno: da li ce na ispitu priznavati polovicno ili ce biti po principu sve ili nista!? ( kao na kolokvijumu )

bibi

whatever

Све или ништа  :roll:

Чак је проф. Вера била у фазону код редокс титрација, где треба да се израчуна константа, можеш тачно да израчунаш logK али ако случајно не напишеш добро К (ставиш 10 на минус, уместо без њега), `а ми узмемо, па прецртамо цео задатак`  :wall:

lycos

Quote from: whatever on 14-02-2008, 13:07:37
Све или ништа  :roll:
, па прецртамо цео задатак` 
samo tako, tako treba  :wall:

Sole

Quote from: bibi on 14-02-2008, 13:05:15
Sve ili nista..... :namcor
mislim da su priznavali na kol. kad je neko kod racunskog zadatka uradio bar nesto i meni su kod zadatka sa nekom metodom priznali po delovima, ali zato kod zadatka sa pH sam stigla skoro do kraja i nesto tu pogresila i ode 8 poena...  :roll:
zbog toga sto mi je falio bod otisla sam kod prof. Vere koja mi je rekla da nema veze sto sam ja stigla skoro do kraja, vec da je taj zadatak sa pH po principu sve ili nista  :wall:

lycos

I ja sam na kolokvijumu uradio dva cela 14 bodova- i 2 do pola, pa mi nista nisu priznali...

Phenomenon

Све или ништа...
Само ригорозно! Срећом све су неки лаки бројеви, па не можеш да погрешиш у рачуну.  :wall:

pozitivnonegativna

narode,da li je potrebno nauciti sva pitanja sa 232 i 233 strane jer ima mnogo reakcija koje nisam nashla u predavanjima pa ne znam da li da se drzhim predavanja ili...nije mi jasno kakvo pitanje iz teorije mozhe da bude.. :)):

cvetulence

Sve reakcije koje se nalaze u praktikumu dolaze na ispit, nema veze sto ih nema na predavanjima. Trebaju da se znaju standardizacije koje smo radili na vezbama.

jodza

Da li to znaci da ako polazemo 2. deo treba da znamo sve standardizacije iz praktikuma ili samo one vezane za redoks i kompleksometrijske titracije?... :hmm

Mares777

Ko polaze drugi deo, dolaze u obzir samo standardizacije iz redoks i kompleksometrije. Ovo je pouzdana informacija  :lol2:

Snoopy

Zna li neko 8. i 10. pitanje kod redoks metoda, i ima li to u praktikumu? :help:

hominis nocturna

Ako mislis na pitanja sa 232 strane, ovako:
8. pitanje:
2Fe3+ + Sn2+ <=> 2Fe2+ + Sn4+
HgCl2 + Sn2+ <=> Sn4+ + Hg2Cl2 + 2Cl-
Fe3+ mora da se prevede u Fe2+. Dodaje se SnCl2 u visku. Visak SnCl2 se uklanja sa HgCl2.

10. pitanje:
10Cl- + 2MnO4- + 16H+ <=> 2Mn2+ + 5Cl2 + 8H2O
Ova reakcija trosi dodatnu kolicinu MnO4-, sto dovodi do pogresnog ocitavanja zapremine u ZTT. Reakcija se sprecava dodatkom Zimmermann-Reinhardtovog reagensa (njega cini smesa H2SO4, H3PO4 i MnSO4)

Snoopy