Sud odobrio okupljanje neonacista

Started by Bred, 23-10-2007, 13:57:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Prag -- Sud u Pragu odobrio neonacistima da 10. novembra, na godi¹njicu Kristalne noæi, proðu starim jevrejskim getom.

Kristalna noæ oznaèila je poèetak progona i stradanja Jevreja u nacistièkoj Nemaèkoj, a neonacistima je dozvoljeno da biv¹im getom proðu noseæi upaljene baklje.

"Odluka grada o zabrani poni¹tena je zbog ozbiljnih proceduralnih gre¹aka", rekao je dnevniku Pravo potpredsednik Gradskog suda u Pragu Jan Riba.

Jevrejska zajednica organizuje 10. novembra u getu skup na kome æe odati po¹tu ¾rtvama Kristalne noæi, kada su nacisti uni¹tili radnje nemaèkih Jevreja, a nekoliko desetina pobili, ¹to je oznaèilo poèetak holokausta.

b92

Darker

Extra, mlaæenje fa¹ista i antifa¹ista na vi¹em nivou, a ne ko ove na¹e p...
Svi u prag! :K :K :K

wolfeitzckie

Quote from: Darker on 23-10-2007, 21:30:01
Extra, mlaæenje fa¹ista i antifa¹ista na vi¹em nivou, a ne ko ove na¹e p...
Svi u prag! :K :K :K

Стварно, да поштен човек пожели да се нађе  тамо 10 новембра.

Bred

"Vizental": Zaustaviti mar¹ nacista
Izvor: Beta
Prag -- "Centar Vizental" zatra¾io od èe¹kog predsednika Vaclava Klausa da spreèi da jevrejskim getom u Pragu proðe mar¹ neonacista.

Centar sa sedi¹tem u Parizu, koji nosi ime slavnog lovca na nacistièke zloèince Simona Vizentala, uputio je apel èe¹kom predsedniku zato ¹to je u ponedeljak pra¹ki sud ukinio zabranu pohoda koji je zakazan za 10. novembar, na godi¹njicu Kristalne noæi, poèetka pogroma Jevreja u nacistièkoj Nemaèkoj.

Meðutim, Klausov portparol Petar Hajek je rekao da je "apsurdno da predsednik istupi protiv odluke suda".

Gradske vlasti, kao i pro¹le godine, ponovo su nejasno obrazlo¾ile za¹to zabranjuju mar¹, te sudu nije preostalo drugo nego da poni¹ti zabranu.

Gradski odbornici sada tra¾e naèin kako da ipak zabrane mar¹ Mladih nacionalnih demokrata formalno protiv "èe¹kog uèe¹æa u okupaciji Iraka".

Istovremeno, èe¹ki Jevreji, anarhisti, podmladak socijaldemokrata i antifa¹istièke organizacije spremaju se da izaðu 10. novembra na ulice i spreèe ulazak neonacistièkog pohoda u èetvrt Jozefov u kojoj je nekada¹nji jevrejski geto pod za¹titom Uneska.

"Stotine sinagoga u Rajhu su 1938. godine bile uni¹tene, hiljade Jevreja strpane u zatvor, mnogi ubijeni. Èe¹ki neonacisti ¾ele da proslave te dogaðaje demonstracijama kod sinagoga i kraj Starog jevrejskog groblja, a pri tome se pozivaju na slobodu okupljanja", podsetio je Centar Klausa na zloglasnu Kristalnu noæ.

b92

dirigent

Sud je nacinio fatalnu gresku sto je to dozvolio , trebalo je da im dozvole , ali dan ranije ili kasnije sa obrazlozenjem  bezbedonosnih i istorijskih razloga.

_d.0.t_