Posle studiranja-staziranje, kako najbolje i najlakse

Started by nena, 26-10-2007, 19:14:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milicagm

Posle par meseci staziranja opet citam ovu temu i opet se pogubih. :wacko:  Sto se tice kontrole lekova mislila sam na institut za transfuziju krvi,znam da je bilo samo neko predavanje krajem meseca.A za socijalnu farmaciju je li i dalje potpis prve srede u mesecu? I gde bese to? :K2: Izvinjavam se na ponavljanju ali ne vidoh neke novije informacije o tome ovde...

ivanadojcinovic

Kolege, da li neko moze da mi kaze svoje utiske i iskustva o apotekama Lightpharm u Beogradu?

Radisal

Socijalna farmacija: Gradski zavod za javno zdravlje, Bulevar Despota Stefana 54a, prva sreda u mesecu, 10h
Samo poneses stazersku knjizicu, i sve bude gotovo za pola sata-sat  :wink:

Za kontrolu kvaliteta, ne znam, jer sam ja u drzavnoj, ali na sajtu Instituta za transfuziju krvi stoji ovo

OBAVEŠTENJE ZA DIPLOMIRANE FARMACEUTE – STAŽERE

Prijave za staž obavljaće se svake prve srede u mesecu u periodu od 9 do 10 časova, na Odseku za kontrolu kvaliteta.

Odsek za kontrolu kvaliteta
      Telefon za informacije: 3812-784

milicagm

Hvala na odgovoru :cvet Videla sam i ja ovo za Kontrolu kvaliteta na sajtu,ali mi se cini da je ranije pisalo nesto drugacije, a i ovo obavestenje nije napisano bas najjasnije, pa ne znam da li je nesto menjano. I ja sam u drzavnoj, ali kontrolu kvaliteta nemamo u mom mestu pa sa mislila da cu moci to u Institutu za transfuziju da obavim po kratkom postupku...

mortisha2

Jel zna neko gde mogu da nadjem tacno vreme i mesto za potpis u Gradskom zavodu za javno zdravlje? hvala :)

mortisha2

Kad smo vec kod izbegavanja apoteka za staziranje, izbegnite drzavnu. Radis 8 meseci i tih 20 dana koji treba da bude samo potpis, za slobodni dan ne daj boze da pitas, svake druge subote se radi od 9 do 17, ne placaju naravno nista, a kad ti treba potpis za prijavu drzavnog direktor apotekarske ustanove nije tu, pa dodjite tokom sledece nedelje kad istekne prijava za polaganje istog. Iskreno jako puno muke, a posao bez veze nema boga da dobijes

Radisal

@mortisha2, o kojoj drzavnoj pises? Apoteci Beograd ili..? Ne znam kakve su ostale drzavne, ali ako je o ovoj rec, slazem se, i sa moje strane savet da se zaobidje Apoteka Beograd, osim ako ne zelite da se osecate kao njihovi robovi, a ne obicni pripravnici... sto je i sasvim logicno s obzirom da im stalno zaposleni odmaraju dok stazeri vredno zaradjuju svojih 1100dinara.

A kakav je to potpis direktora ap. ustanove potreban za drzavni? Ja sam isla u kadrovsku da zakljucim staz, tj da mi direktor potpise posle 8mes i 20 dana, sada sam u bolnickoj, pa ne kontam jel treba opet tamo da se vracam?? Nadam se da ne....

mortisha2

Ne ako si dobila od direktora, to je to. Ja sam u apoteci Beograd, prala sudove kada je spremacica bila na prekidu, svaki drugi dan nosila pecate da se isprave po domovima zdravlja, sve u svemu nisam zadovoljna

Bla_bla_blaaaa

Da li se staz u apoteci Beograd placa? znam da se nije placalo, pa je bilo u maju i junu ko krene dobijace platu...gde uopste mogu da pratim vesti u veyi toga?

trebala bih u sept da krenem sa staziranjem

djordja

U Apoteci Beograd se ne plaća  stažiranje, tj plaćaju samo mesečni Bus Plus za nezaposlena lica (oko 1100 din). Ljudi koji su se prijavili u maju i junu (njih 12 mislim) su u projektu Nacionalne službe za zapošljavanje - Stručna praksa 2013, i njih plaća NZS, a ne Apoteka Beograd. Pošto taj konkurs NZS raspisuje jednom godišnje, kvota za ovu godinu je ispunjena (sa tih 12 ljudi), tako da svi koji su se prijavili posle (a i pre maja) rade za dž. Ko želi platu, a da stažira u državnoj apoteci, neka prati sledeće godine da li se Apoteka Beograd prijavila na ovaj konkurs NZS, i kada program počinje.

sandra:-)

Drage kolege,

Zanima me da li se u javnoj apoteci sta¾ira 8 meseci ili 8 meseci i 20 dana?

Valjda je ranije bilo 6 meseci i 20 dana javna apoteka pa 2 meseca bolnicka, 3 meseca kontrola lekova i 10 dana sf. Pa je to promenjeno 2011 god.
Sada, koliko sam ja upoznata sta¾ za diplomirane farmaceute traje 8 meseci u javnoj apoteci, 3 meseca bolnièkoj i jo¹ 20 dana kontrola i 10 dana socijalna farmacija.

Sad mi tih 20 dana preko onih 8 meseci u javnoj apoterci, koje spominju kolege u nekoliko poruka iznad, prave konfuziju.
Ako je neko upoznat, molim za informaciju.
Pozdrav

mortisha2

U apoteci Beograd ti organizuju kontrolu kvaliteta, sto je predavanje od jednog sata, tako da tih 20 dana koliko bi trebalo da radis u kontroli zapravo i dalje radis u apoteci. To mozes da izbegnes jedino ako pocnes u bolnickoj pa tamo odradis kontrolu kvaliteta i u apoteci kazes odmah da ti napisu ugovor na 8 meseci, a ne na 8 meseci i 20 dana

sandra:-)

Hvala Mortisha.
Jo¹ jedno pitanje: Potpis iz kontrole mo¾e da se uzme u Institutu za transfuziju krvi?

mortisha2

Mislim da da, ali moras to da kazes u kadrovskoj da ti odmah daju ugovor na 8 meseci

Bla_bla_blaaaa

Da li je tacno da ako si stazirao u priatnoj tesko da ces moci da se zaposlis u drzavnoj?

Mislim znam da je svejedno tesko da se zaposlis u drzavnoj...