Èeda i Palma kandidati na predsednièkim izborima

Started by Girl, 26-10-2007, 20:30:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pedja


vucko81

Idu Heroin i Kokain ulicom i sretnu Èedu i reko¹e: "Od nas zavisi!"

kruger

Tako je vucko81! :pljes:
Ceda out,Palma in,pa on je preporodio Jagodinu,imaju cak i akvalend!

Darker

Èek èek, ne¹to nisam skontao, je l' su se oni ZVANIÈNO KANDIDOVALI? Dakle, prvi na listi?

pop

Niko nije zvanicno kandidovan jer izbori nisu ni raspisani, a prema dogovoru vladajuce koalicije, svi zakoni koji treba da budu doneseni pre raspisivanja predsednickih (a i lokalnih i pokrajinskih) izbora ce biti doneseni do kraja novembra. Time ce se ispostovati Ustavni zakon, koji predvidja raspisivanje izbora za predsednika sa novim ovlascenjima, najkasnije do kraja decembra 2007. godine. Do duse, ne bi im bilo prvi put da menjaju dogovore, tako da ko zna...

Ovu temu bi mozda trebalo preimenovati jer su svoje kandidature (ne)zvanicno najavili i Nikolic, Tadic, a i Velja je vise puta eksplicitno izrazio zelju za kandidaturom, pa bismo mogli da cujemo malo vise i o njima. Mislim da vise nema smisla ponavljati iste postove i price u stilu Kurira, Pressa, Gazete i slicnih, jer se ova tema (kao mnoge prethodne o ovoj tematici) svela na nivo prodavaca toalet papira na buvljoj pijaci.



Tadiæ i Ko¹tunica se nisu dogovorili o izborima
Autor: N. M. Jovanoviæ | 17.11.2007 - 08:40

Lider DSS Vojislav Ko¹tunica mogao bi raspravu o bud¾etu da iskoristi kao polugu kojom bi odlo¾io predsednièke izbore za februar ili mart, saznaje „Blic“ u vrhu vladajuæe koalicije.

Na juèera¹njim konsultacijama lidera DS i DSS, Borisa Tadiæa i Vojislava Ko¹tunice, odluèeno je da se prihvati predlog da naredna sednica Skup¹tine Srbije poène predlozima zakona o izboru predsednika republike i njegovim nadle¾nostima, ali nije dogovoreno da li æe se posle toga raspravljati o bud¾etu za 2008. ili ostalim zakonima o odbrani, vojsci, spoljnim poslovima i ureðenju slu¾bi bezbednosti koje Ustavni zakona predviða kao zakone koji se moraju usvojiti pre raspisivanja predsednièkih izbora.
DS smatra da bi pomenuta dva usvojena zakona omoguæila predsedniku Skup¹tine Srbije da raspi¹e izbore za januar, a da bi Skup¹tina morala da nastavi da radi svaki dan posle 18 èasova i bez direktnih prenosa kako bi svi izborni zakoni bili usvojeni.
Ukoliko to nije moguæe, i¹lo bi se na usvajanje bud¾eta kako bi se izbeglo privremeno finansiranje dr¾ave jer je ovaj predlog bud¾eta u izborne svrhe i sastavljen kako bi se njime prvenstveno brinulo o socijalnim davanjima.
Lider DSS je pristao, ali se nije izjasnio da li je za to da se posle zakona o predsedniku raspravlja o bud¾etu ili ostalim zakonima koje reguli¹u nadle¾nosti prvog èoveka Srbije.
- Èinjenica je da bi zasedanje Skup¹tine Srbije, ukoliko se usvoje ova dva zakona, a zatim poène rasprava o bud¾etu, duboko u¹lo u decembar, pa bi u pitanje do¹li rokovi za datum izbora koji ¾eli DS, a to je poèetak januara. Ko¹tunica je veæ rekao da insistira na usvajanju svih zakona, pa bi moglo da doðe do problema oko datuma izbora i podr¹ke DSS Tadiæu ako izbori budu raspisani bez usvajanja ovih zakona - ka¾e na¹ sagovornik iz vrha vladajuæe koalicije.
Demokrate ne insistiraju na podr¹ci DSS i smatraju da æe ipak uspeti da raspi¹u izbore za 13. januar jer æe uskoro biti izabrane sudije Ustavnog suda Srbije koji bi mogao da tumaèi Ustavni zakon.
Radikali su pristali da ne opstrui¹u izbor sudija Ustavnog suda, ali su zato zauzvrat u DS morali da donesu odluku o ponavljanju izbora predsednika Skup¹tine Beograda, ¹to je bio uslov SRS da bi prekinuli opstrukciju. Trenutno, za 15. novembar zakazana je sednica na kojoj æe poslanici raspravljati o zakonima o predsedniku republike i izboru predsednika, koje Ustavni zakon navodi kao neophodne za raspisivanje izbora. Meðutim, u parlamentu je i dalje u toku sednica o zakonu o Ustavnom sudu i azilu. Izvori „Blica“ kao dan za glasanje navode 22 novembar. Tek posle toga bi mogla da poène sednica na kojoj bi se raspravljalo o dva zakona o predsedniku Srbije.


www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)