Vezbe iz farmaceutske hemije

Started by Ksenija, 27-10-2007, 15:03:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ksenija

Neka se javi neko od kolega kome su pocele vezbe da nam prenese utiske...kako izgledaju vezbe ,koliko traju,koliko je naporno i sta se radi... :hmm

tixy

Moja grupa je odradila vezbe. Kao prvo sve pohvale za asistentkinje-sjajne su! Vezbe su zanimljive,nisu toliko naporne koliko sam ja ocekivala. Radi se identifikacija supstanci(organskih,neorganskih i org.-neorganskih) i UV-VIS,IR i NMR spektri. Dovoljno informacija cete dobiti na uvodnom predavanju. Onim danima kada su predavanja,vezbe su do 13h(ili do 13.30),cetvrtkom "malo" duze(negde do 17h),a petkom do 13h. Eto toliko o tome... :wink:

katarina

Farmaceutska po meni ima ubedljivo najlepse vezbe! Uzivajte!

Ksenija

Quote from: katarina on 28-10-2007, 12:10:06
Farmaceutska po meni ima ubedljivo najlepse vezbe! Uzivajte!

a sta je zanimljivo?mi cemo tek da ih imamo...reci nam sta nas ceka..

katarina

Najvise mi se dopala identifikacija supstanci: muc, muc, buc, buc, ljubicasto, plavo, roze, zeleno, braon, tirkizno, grejes, ne grejes, buljis, cekas, rastvorljiv, nerastvorljiv, mirise, smrdi, gori. Sve u svemu ja sam toga postala svesna tek kad je sve proslo! Asistentkinje su super!

Ksenija

po tvom opisu to mi lici na kvalitativni deo analiticke...ili gresim :hm

katarina

Pa slicno, ali mnogo zanimljivije i slozenije!

marer_86

Quote from: Vanja9 on 28-10-2007, 18:51:50
Hvala,Marko!

nema na cemu  :cvetda ... da ne idemo u off
... a sto se tice vezbi to cemo tek da vidimo...nadam se da ce su i ja oduseviti ... s obzirom da i nisma bas gotivio vezbe iz analiticke u prvom semestru

Insider

Drugari! O0

Evo da vas obradujem pre Nove godine! Kolokvijumi radjeni u petak, V i VI grupa, su pregledani i niko nije pao (sem koleginice koja je vratila test). Iako sam obecala, rezultate ne smem staviti ovde. Ako Vas vec sada zanima sta ste dobili mozete mi pisati na [email protected]!
IX grupi sam obecala reakcije organskih supstanci. Ipak, ni njih ne smem ovde staviti. Javite mi se na mail, pa cu Vam poslati reakcije.
Veliki pozdrav i SRECNA NOVA GODINA svima!!!  :a

ass Milkica

besno pile


zekapeka

Eeeej! Dokle æete da la¾ete mlaðe kolege???
Slu¹aj 'vamo.. Vezbe iz farmaceutske su najveæa smaraèina ikada! Laboratorija je ko hipodrom - ima noge da vam otpadnu, drugo, crko sam od gladi jer va¾i pravilo: ako si dokazao supstancu - je¹æe¹, ako nisi puj-pike-nema jela, a od supstanci obièno doka¾e¹ samo da si kreten i da ne zna¹ ¹ta radi¹! ALI! (uvek ono ali...   :wink: asistenti su do jaja, naroèito Milkica i Slavica, za Nikoliku nemam pojma, nismo se socijalisali.. Eto.. to su vam ve¾be iz mog ugla   :lol: