Treba li Kosovo da bude nezavisno?

Started by Bred, 24-07-2006, 12:05:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stef

 Pa ni ja ne verujem da ce biti lakse otici tamo ako demokrati drze vlast, ali cu za njih glasati, samo ne nam jos za koju stranku, sigurno ne LDP.

Bred

Tumaèenja ruskog stava o vetu
Izvor: B92
Beograd -- Komentator lista Politika Bo¹ko Jak¹iæ ka¾e da je pominjanje veta u funkciji odmeravanja snaga velikih sila na primeru Kosova.

©ta namerava Kremlj?
©ta namerava Kremlj?

Jak¹iæ ka¾e da zao¹travanje retorike potvrðuje reèi ministra Vuka Dra¹koviæa o neslaganjima oko buduæeg statusa Kosova u vrhovima OEBS-a i Evropske unije: "U tom odmeravanju je, sa jedne strane, namera da se posle sedam godina administracije Ujedinjenih nacija ¹to pre razjasni buduænost Kosova, a sa druge je ¾elja da re¹enje ne bude nametnuto ni jednoj strani."

Jak¹iæ navodi èetiri tumaèenja izjave ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Aleksejeva, koji je za B92 rekao da æe Rusija ulo¾iti veto povodom re¹enja za Kosovo ako predlog ne bude prihvatljiv i za Beograd i za Pri¹tinu.

"Moguæe je da je ambasador Aleksejev dobio zadatak da probnim balonom pojaèa retoriku, èime bi parirao ¾urbi SAD i nekih èlanica EU da se ¹to pre doðe do re¹enja statusa i da bi se uzvratilo Ahtisarijevom stavu da je verovanje u kompromis glupost. Drugo tumaèenje je da ambasador ¹alje signal Pri¹tini da preispita sopstvenu pregovaraèku tvrdoæu sa kojom se Moskva upoznala prilikom nedavne posete Agima Èekua", ka¾e Jak¹iæ.

Po njegovim reèima, treæi scenario je da Moskva, uoèi skorog dono¹enja odluke, podi¾e cenu sopstvene saglasnosti za neku vrstu kosovske nezavisnosti.

"Èetvrto, moguæe da se diplomata i malo istrèao, ¹to je sasvim malo verovatno. Najrealnije ja da je izjava ambasadora miks prva tri tumaèenja. Svakako je stav Rusije da æe, u sluèaju da re¹enje ne odgovora ni Beogradu ni Pri¹tini, ta dr¾ava ulo¾iti veto u Savetu bezbednosti", rekao je Jak¹iæ.

Podsetimo, juèe je na izjavu ruskog ambasadora reagovao pomoænik amerièkog dr¾avnog sekretara Nikolas Berns, koji je rekao da je iznenaðen. "Ne mogu da verujem da stalni predstavnik u Savetu bezbednosti preti vetom a da jo¹ nismo videli Ahtisarijev predlog", rekao je Berns.

stef


lycos


Vampire 666

Quote from: lycos on 06-12-2006, 17:07:51
kosovo je matica..!!! :!


matica chega? opet priche o nebeskom narodu izgleda....sto rece Djilas pre neki dan za novine, ako radikali ili komunisti pobede postavicu sebi pitanje sta ja vishe radim u Srbiji....

Bred

Pa ako se nekom ne svidja u Srbiji-nek ide, niko mu ne brani. As simple as that.  :K
@stef-ovo je prvi put da Rusi spominju veto u vezi sa Srbijom i Kosovom :wink:

Darker

Quote@stef-ovo je prvi put da Rusi spominju veto u vezi sa Srbijom i Kosovom Wink
????? :][ :][ :][ :][ :][ :][
Macane, gde si ti bio za vreme bombardiranja naroda nebeskog? Na Tajvanu?
"Nema ¹anse da nas bombraduju, Rusi im nikad neæe dati"
"Uuuuuu, pogodili Kinesku ambasadu, sad æe Kinezi da krenu rat protiv Amera"
Pa KFOR na Kosovu, dolaze Ruski tenkovi, oni jadni muèenici dole plaèu od sreæe, kad zamalo... Doðe lepo Amer, ka¾e: na levo macani, mojne da je neko slao avione...
"Protivimo se bombardovanju Srbije protv svih zakona UN" itd itd...

Bred

Protivli su se oni na recima ali nikad dosad nisu spominjali veto. :wink:

stef

 Jesu, vec su stavljali veto, samo ne znma na sta.Onda su Ameri ponudili 900 miliona dolara pomoci Rusiji, i veto je ispario.

Darker


Bred

A kakava DELA ti Darko ocekujes?

Darker

Ja ne oèekujem ni¹ta, ti spominje¹ dela i reèi...

stef

 Ne veto je protivljenje odluci...A mora da bude jednoglasno!

Wolf

Meni je samo zao onih ljudi dole sto se pate. Poslao bi ja vojsku i policiju dole, pa neka nas bombarduju opet glupi, debeli, Ameri!

hulio_salinas

Ma kakvi Rusi! NAVODNA BRACA!!! Ma daaaj molim te... Sta ce oni da stopiraju?!   :][
Samo se trte... Nemaju oni veze sa Kosovom...