Како испећи прасе

Started by Wlada, 04-11-2007, 10:44:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Wlada

KAKO ISPEÆI PRASE (Dragi¹u), iliti, na tragovima kolumne: "DOBRO JESTI, A NE MR©AVITI"

(PREKO)POTREBNI SASTOJCI:

1.     Zaklano, ocedjeno, o¹ureno i usoljeno prase. – komata 1 (t.j. Dragi¹a, koji more bit' bidne i zadavljen u potoèiæu, a more bit' i ne bidne.)

2.     Oma¹æen kolac. (¹to turskiji, to bolji. Obavezno ga nao¹triti i napaliti.) – komata 2 (zbog radi toga ¹to æe vam se prvi polomiti o ¹esti Dragi¹in pr¹ljen, ukoliko ste nevini, pardon, neiskusni.)

3.     Rupa. – komata 1 (ali ona u zemlji, a da nije na groblju. Ko pomisli na neku drugu, nevin je, pardon, bezobrazno neiskusan.)

4.     Slanina – cirka pola kila. (za mazanje Dragi¹e. I samo Dragi¹e. Po¾eljno je da potièe od nekog Dragi¹inog bli¾eg ili daljeg rodjaka. Ko pomisli na neki gel, grdno se vara, a poznato je da je gore, a i dole, varati sebe nego ¾enu.)

5.     Drva ili æumur – proizvoljna, ali, ne mala, kolièina. (najbolja je bukovina, ali ne treba cepidlaèiti. ©ta je kom¹ija spremio za zimu, to i valja. Æumur je najbolje ukrasti ispred neke prodavnice, zato ¹to uvek stoji napolju, a na njega obraæaju pa¾nju k'o Playboyeve zeèice na vas. Drva, ili æumur, popaliti pre nabijanja Dragi¹e.)

6.     Strpljenje – u poveæoj kolièini. (dok èekate da se Dragi¹a ispeèe, teæi æe vam voda na usta. Po¹to je voda voda, a kao takva i dragocena, vi pijte pivo sve dok ono ne poène da vam curi, pa, iz razlièitih otvora, a i ¹ire.)

7.     Dru¹tvo – proizvoljna kolièina. (uz dru¹tvo ponesite i pajser da bi uæutkali one koji misle da znaju da ispeku Dragi¹u bolje od vas. Ako ima ¾enskih osoba, ¹to je retkost, poduhvat, verovatno, neæe uspeti. Naime, Dragi¹a æe ili zagoreti, ili ostati nedopeèen, zato ¹to æete vi¹e voditi raèuna o tome kako vam stoji uloga kuvara, nego o samom Dragi¹i. Pogotovo ako ste nevini, pardon, neiskusni.)

8.     Kese za povraæanje – neogranièena kolièina. (pa, kasti æe vam se samo.)


PRIPREMA:

          Kada iskopate rupu, napalite drva i razgorite vatru u istoj (paziti da ne ovla¾i previ¹e), uzmite Dragi¹u, koga ste prethodno navukli na kolac, i polo¾ite ga na raklje, postavljene sa istoène i zapadne strane rupe (mo¾e i ju¾ne i severne). Vodite raèuna da Dragi¹a ne bude suvi¹e nisko ili suvi¹e visoko (ko visoko leti, visoèije pada). Nakon toga, izaberite nekog ¹trebera iz dru¹tva, koga ste, u stvari, samo zato i poveli, i posadite ga kraj vatre ne bi li okretao Dragi¹u i pekao se zajedno sa njim. Da bi ispali faca, s vremena na vreme, onako znalaèki, ma¾ite Dragi¹u slaninom i polivajte ga pivom, iako to i nema nekog posebnog efekta. Zapamtite, sve je u imid¾u! Pecite tako Dragi¹u tri do èetiri sata, dok ne dobije, onu, finu, zlatno – braon boju i dok ko¾ica ne poène da mu otpada. Za to vreme, raspravljajte sa dru¹tvom o politici, svetskim zaverama, geo – strate¹kim tendencijama i seksu. Po¾eljne su i razlièite anegdote iz vojske. S vremena na vreme, o¹inite po ruci onog ¹trebera koji poku¹ava da otkine parèe ko¾ice, ne bi li se, kao, uverio da li je Dragi¹a peèen. Ukoliko, ipak, ima ¾enskog dru¹tva, pravite se va¾ni, poturajte jedni drugima noge, sipajte svima ¹eæer ili so u pivo, a mo¾ete i da se bijete. U svakom sluèaju, dok Dragi¹a bude ispeèen, vi æete, veæ, biti mrtvi pijani. Upotrebite kese, prvi put.


POSLU®IVANJE, èitaj: ®DRANJE:


          Kada je Dragi¹a peèen, vi ga skinite sa raklji i naslonite, uspravno, na neko drvo, ne bi li se, malo, ocedio. Pazite da ne ispeèete ruke! Potom se svi, kolektivno, popi¹ajte u vatru. Pazite da ne ispeèete ne¹to drugo! To je deo tradicije. Nakon toga, kada se, dobro, ispièkarate oko toga da li da jedete odmah ili da èekate da se Dragi¹a malo 'ladne, krenite na posao. Upotrebite no¾eve, vilju¹ke, ka¹ike i, naroèito, ruke, ne bi li oèerupali Dragi¹u do kostiju. Zamastite se celi! Opet, ukoliko ima ¾enskog dru¹tva, zaboravite na njih. Sve to, posle, dobro zalijte pivom. Upotrebite kese, drugi put.


Napomena: Ukoliko, sluèajno, ili namerno, zapalite ¹umu, pa cela planina izgori, to nije dokaz da ste nevini, pardon, neiskusni!!!


PRIJATNO !!!

http://rastkoradicevic.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=103150 (http://rastkoradicevic.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=103150)
________________________________________________________________________________________

Ех у наслову треба да стоји Како испећи прасе! Ако може неки од модератора да исправи... :)

pig_am_am

zbogom jadni rodjace dragisa...

bio je uvek nasmejan i radovao se zivotu...

  a005

Smrda

hahahhahaha...
piggy,mozda je koleZa 'teo nesto da ti rekne?!?!??! :>

zoe

Пред излогом касапнице,
једно прасе живот схвата.
Тужно гледа кобасице,
па им каже: "Мама, тата!"

:>

Ayrton Senna

Po¹to je kolega postavio klupice na stanici ispred fakulteta, mogli bi da se organizujemo, napravimo ra¾anj, pa okrenemo jedno prasence dok se èeka autobus 33 u ovim hladnim danima. Vruæe peèenje uz pogaèu........
Budi uspomene iz davnih dana. :happy:

black_lady

Quote from: Ayrton Senna on 08-11-2007, 23:42:43
mogli bi da se organizujemo, napravimo ra¾anj, pa okrenemo jedno prasence dok se èeka autobus 33 u ovim hladnim danima. Vruæe peèenje uz pogaèu........
Budi uspomene iz davnih dana. :happy:
Odlicna ideja!!!!!
Kada pocinjemo sa pripremama?????

pig_am_am

Quote from: zoe on 08-11-2007, 23:20:14
Пред излогом касапнице,
једно прасе живот схвата.
Тужно гледа кобасице,
па им каже: "Мама, тата!"



:>

a005 a005 a005 a005 zasto si ovo napisala, zoe ? a005 a005 a005 a005

Smrda

cek da kolega napravi razanj!!! :>

Girl

He, posle vlade89, doslo i prase na tapet!

black_lady

'ajde zajednickim snagama da se potrudimo da pripreme krenu sto pre... :K

Smrda

Quote from: Girl on 09-11-2007, 17:15:51
He, posle vlade89, doslo i prase na tapet!
nista si ti ne brini...
i ti ces jednog dana...
svi ovde prolaze kroz neki "razanj"
veruj mi i ja sam....

ja samo zelim da kaparisem rebarca...da se zna! :>

tarantulica

Pigi, ja æu da te èuvam od  :djavo, nemoj da se brine¹  :friend:

pig_am_am

vidis ti to pauce... smrda,rodjak,pa tako...

ako me pipnete,pauk ce da vas ujede! ha!  :>

*

Kako ste mogli da otvorite ovu temu? Ovo je direktni atak na nasu gudu!!! :batina

marer_86

#14
fi faj fo fu ... mrnjauuuuuu ... nemo' ko da je mi je pipn'o loodu goodu  :friend: ... macan ce da secka :batina ... ma ni jedna cekinja da joj fali