poucna prica

Started by maracaca, 08-11-2007, 09:02:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

maracaca

Jedan jadnik bez posla se prijavio za posao u Microsoft kao èistaè WC ¹koljki.

Kadrovski direktor ga je primio na razgovor i poslije kratkog testa mu reèe: “Primljeni ste. Ostavite mi Va¹ e-mail, tako da Vam mogu poslati ugovor i spisak Vasih du¾nosti.”

On jadnik, zbunjen, odgovori da nema raèunar, pa samim tim ni e-mail.

Direktor èe na to: “E pa onda, ¾ao mi je; ako nemate e-mail, virtualno znaèi da ne postojite, tako da ja ne mogu da Vas primim...”

Siromah, oèajan, izidje iz sjedi¹ta Microsofta, bez ideje ¹to bi mogao raditi i sa samo 10 dolara u d¾epu.

Uputi se prema supermarketu i tamo kupi gajbicu s 10 kg jagoda. Za kratko vrijeme, proda sve jagode na komad iduci od vrata do vrata i do podne duplira poèetni kapital.

Iznenaðen i s entuzijazmom, ponovi istu stvar tri puta i vrati se kuèi s 60 dolara.

Tada je shvatio da bi mu taj sistem omoguèio da pre¾ivi, tako da je poèeo da ga primjenjuje u kontinuitetu, izlazeèi uvijek rano ujutro i vraèajuci se kuèi uvijek kasno uveèe.

Radeèi tako, utrostruèavao je i uèetvorostruèavao kapital svakoga dana. Za kratko vrijeme kupi ruènu dvokolicu da bi mogao da poveèa obim posla, a kasnije je zamijeni s jednim kamionèièem. Radeèi tako, u roku od jedne godine, postade vlasnik male flote sopstvenih motornih vozila.

Za 5 godina je postao vlasnik jedne od najveèih mre¾a za distribuciju namirnica u SAD.

U tom momentu, misleèi na buduènost obitelji, odluèi da osigura svoj ¾ivot.

Pozvao je brokera kako bi potpisao policu osiguranja. Broker ga na kraju razgovora pita za njegov e-mail da bi mu poslao prospekt osiguranja.

Na¹ èovjek mu odgovori da nema e-mail.

“Ba¹ èudno” prokomentirao je broker “Nemate e-mail a uspjeli te da napravite imperiju. A zamislite gdje biste bili, da ste ga imali!”.

Èovjek se zamisli, pa odgovori:

... u Microsoftu èisteèi wc ¹koljke!!!”

Moralna poruka br.1: Internet ne rje¹ava sve probleme u ¾ivotu!

Moralna poruka br.2: Ako nema¹ e-mail, ali radi¹ puno, mo¾e¹ svejedno postati milijuna¹.

Moralna poruka br.3: Ako si primio ovu poruku preko e-maila... bli¾i si èi¹èenju WC skoljki, nego da postane¹ milijuna¹.

pig_am_am

Bla_bla_blaaaa

hulio_salinas

jecapereca

Sva sreca pa sam pricu procitala na forumu a ne preko e-maila    :K

Ksenija

Quote from: jecapereca on 18-11-2007, 17:29:53
Sva sreca pa sam pricu procitala na forumu a ne preko e-maila    :K

vala da znas