Фестивал науке

Started by floret, 10-11-2007, 13:06:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

floret

1. и 2.12. биће одржан први фестивал науке код нас
http://www.festivalnauke.org


Darker

E super :~ :~
Da ne zna¹ cenu ulaznica?

shumshi

ovo je bas lepo...ali za decu...  :happy:

wolfeitzckie

не знам за децу, ја идем сигурно

_d.0.t_

ocje li biti mini-pizza za nas nerd-ove iz cjoshka?

Darker

Quote from: shumshi on 10-11-2007, 16:13:25
ovo je bas lepo...ali za decu...  :happy:
Pa ti slobodno i decu povedi... :wink:

pig_am_am

meni zvuci bas kul.  :>
jel primaju ako ne nosis naocare?  :>

floret

јуче сам чула о овоме у једној емисији на радију, мислим да је цена улазнице око 100 дин.
девојка из организације је рекла да ће бити врло занимљиво и да ће моћи да се изводе неки ''експерименти'' који не могу у обичним лабораторијама

black_lady

...pa sto dinara nije nista za tako nesto...
...potrudicu se da odem... :>

tarantulica

Ja æu da idem!!!  :loptica:

"Vasi domacini i kuvari, pripremace za vas eksperimente po ne tako tradicionalnim receptima hemije, fizike i biologije. Neki od njih ce biti izvedeni uz pomoc predmeta koji su svakodnevno oko nas, ali ce im ovom prilikom svrha i upotreba biti malo drugacija. Videcete da hemija nije dosadna vec puna naverovatnih boja, oblika i preokreta. Pokazacemo vam kako da sami izdvojite DNK ili, pak, zasto je po zivot opasno biti romantican uz gazirane napitke  :trfr:. Kako, uz malo maste, mozete izvesti bezbroj pravih malih naucnih eksperimenata. Otkricemo vam svet koji izgleda kao da je pun trikova, a ustvari radi se o pojavama koje su veoma logicne i desavaju se po pravilima propisanim od strane prirode."

Girl

©ta se mo¾e videti na Festivalu nauke

V. Latas |||| - 23.11.2007. - 20:06

Festival se odr¾ava 1. i 2. decembra u Geozavodu, ulaznica samo 100 dinara po danu




ODGOVORI - Mladi nauènici æe u¾ivo pred posetiocima demonstrirati u kakvoj su vezi fudbal i fizika, i za¹to Maradonu smatraju vitezom distorzije prostora. Biæe reèi o mutagenima, koji su danas prisutni svuda: u hrani, u vodi, u piæu, u kozmetièkim sredstvima, lekovima i o tome da li su ljudi spremni za njih. Odgovaraæe se na pitanja: da li se pingvini kuvaju zbog globalnog zagrevanja, da li stvarno postoji gen koji je kriv za debljinu, da li je moguæe re¹iti misteriozno ubistvo koje se dogodilo pre mnogo godina i kojim nauènim metodama se mo¾e utvrditi da li je Van Gogova slika autentièna ili ne.
Struènjaci Instituta za fiziku pokazaæe posetiocima ¹ta sve mogu sa magnetima, a otkriæe im i tajnu efekta leptira. Njihove kolege sa Hemijskog fakulteta æe demonstrirati da je neverovatno ipak verovatno, odgovarajuæi na pitanje da li voda mo¾e da slu¾i kao upaljaè.
Za filmofile struènjaci Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju na Festivalu obja¹njavaju kako su snimani filmovi „Gospodar prstenova" i „Fabrika èokolade" na predavanju „Zemlja èuda: kad opa¾anje izda".
Uz pomoæ Geolo¹kog instituta i uèenika Srednje ¹kole „Milutin Milankoviæ", na Festivalu nauke, svi koji to ¾ele moæi æe da zakoraèe u ledeno doba. Osim toga, posetioci æe moæi u¾ivo da prate proces kloniranja cveæa, a biolozi æe otkriti i kako æe izgledati uobièajen obrok buduænosti.
Organizator Festivala nauke je Umetnièko produkcijska grupa „Noæ muzeja". Karte za Festival nauke su od danas u pretprodaji u Bilet servisu i Mamutu, a cena karte za jedan dan je 100 dinara.

izvor:24 sata

...Zvezdana...


philoserbiana

molim vas,recite mi kog dana ce biti predavanje o mutagenim supstancama,to me najvise interesuje... :happy:

tarantulica

Ja nigde nisam uspela da naðem program...  :ohwell:

Girl


Na prvi Festival Nauke pozvani su svi mladi, malo mlaði, najmlaði, kao i oni koji æe zauvek ostati mladi duhom. Nauènici æe vam na sav glas odgovarati na pitanja koja ste barem jednom u sebi tiho postavili. Ovo je Festival koji postoji da bi zadovoljio veèitu deèju radoznalost!

Program mozete preuzeti ovde:

http://www.festivalnauke.org/documents/program.pdf (http://www.festivalnauke.org/documents/program.pdf)