Studenti otcepili Kosovo!

Started by Wlada, 08-11-2007, 22:32:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

kruger


willie the scot

мислите да нису видели?

ово је начин испитивања студентске популације и њеног мишљења о будућности косова.


Ayrton Senna

Ba¹ tako Willie, pa ako mi koji sutra nasleðujemo celu dr¾avu ne obratimo pa¾nju, biæe im dovoljan dokaz da nam Kosovo i Metohija netrebaju. A tako nam i treba kad na¹i pametni politièari nenose na poklon knjige istorije kada odlaze u posetu nekom visokom zvanièniku EU, SAD ili bilo kom èinovniku koji nam kroji buduænost, pa i ledenom Fincu Ahtisariju. Jer, govorim iz iskustva, svi oni znaju Albansku stranu prièe o istoriji KIM, koja najvi¹e napisanih stranica ima o '90-tim i sada veæ dvojici mrtvih politièara(njihovom i na¹em), njihovoj OVK(zvanièno teroristièkoj formaciji), i borbi njihovog naroda za oslobaðanje od Beograda.

Gde je tu Kosmet u celoj prièi? Nema ga, kao ¹to nema vi¹e ni Srba u ju¾noj pokrajini, kao ¹to nestaje i svaki trag njihovog postojanja, imanja, manastiri, crkve, kulturni spomenici......

Luximus

Ne mislim da je to nacin da se "ispipa" nivo svijesti studentske organizacije, nego propust glupandera. Zna se dobro da ce studenti prvi na ulicu kad se Kosovo bude odvajalo, a ja mislim da je to neizbjezno. Naravno da mi to nije milo, ali to je realnost. Dok je Srbija vodila pogresnu politiku (sa pogresnim smjerom i pravcem pruzanja), albanski lobi sa sve $$$ je uspjesno vodio sve one ostale radnje koje su i dovele do ovakvog stanja.

dirigent

Ja sam i dalje ubedjen da ce Albanci proci kratkih rukava. A sto se tice propusta u casopisu on je skandalozan.

Bred

Moj protestni email ce biti prosledjen odgovornim licima.  :wink:
darusaz-hvala, stavljeno na pocetnu  :wink:

Masha

Ja verujem da su oni uzeli tu mapu odnekle i nisu ni gledali vec pustili u stampu. Ne mislim da su to namerno uradili. Ali, odgovoran si za ono sto kazes, napises ili objavis. Status Kosova i Metohije jos uvek nije poznat prema tome jos uvek je deo Srbije. U ovom slucaju neko iz tog casopisa nije uradio svoj posao kako valja pa, shodno tome, ocekujem makar izvinjenje za propust.

mikele

Искрено ја и не читам тај часопис који редовно стиже у просторије Студентских организација на нашем факсу.Али овај број није стигао,тако да нисам ни могао да видим овај скандал.
Е сада да ли је намерно или не,то никада нећемо сазнати,али ипак ми је мало чудно да се направи такав пропуст.Једино ако су преузели целу вест са неког страног сајта или слично па су самим тим преузели и слику.А да су случајно ставили баш ту слику и да нису приметили све то,то ми је јако чудно.
Али слажем се са већином да одговорни требају да одговарају јер док се званично ништа не деси КОСОВО ЈЕ И ДАЉЕ СРБИЈА,на овај или онај начин.
А ја се надам да ће и остати део Србије.

Ayrton Senna

#23
Mikele, moram samo malo da te ispravim jer si napravio gre¹ku zbog koje se ljudi iz zapadnog dela pokrajine (Metohije) ljute - i to s pravom. Kada se pominje ju¾na srpska pokrajina, po pravilu se i pi¹e i izgovara KOSOVO I METOHIJA. Ako ¾eli¹ da skrati¹, da ne bude ba¹ pun naziv, onda je KOSMET. Mada danas mo¾e i ukratko KIM ali samo u pisanoj formi.

mikele

Знам ја то врло добро,веруј ми.
Али то је тако чисто да се скрати процедура(мада признајем да сам могао да напишем КИМ),али у принципу сви су разумели шта сам хтео да кажем.
А поента целе приче ја друга,тако да је ово око имена тотално споредно у свему овоме о чему причамо. :wink:

tarantulica

U tekstu (http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=47976) koji je objavljen u dana¹njoj Politici, nekoliko puta se u nabrajanju zemalja pominju odvojeno Srbija i Kosovo  :hm

Bred

ccc  :batina
verovatno je priprema javnosti za takav ishod na delu  :wink:

Ayrton Senna

Rekao bih da su samo ðuture preveli tekst. A i slika im je zaista za nepoverovati(nemislim na decu, veæ na ono ¹to se vidi iza njih).

Mada me neèudi, jer mali broj stranih novinara u svojim izve¹tajima pominje Metohiju, za njih je pokrajina samo Kosovo(tako su im preneli Albanci, jer pretpostavljam da znate ¹ta Metoh znaèi, odakle potièe sama reè - a Albanci je zbog toga nevole pa je nekoriste).
Vraæaju mi se seæanja iz '98. i '99. i vesti na stranim kanalima. I uvek je bilo samo KOSOVO CRISIS.

Inaèe, Albanci imaju svoj naziv za Metohiju koji glasi Dukaðini(Dukagini koliko me seæanje slu¾i).

endi

  Drage kolege, danas (a verovatno i nekada) ni¹ta nije nenamerno te nije ni ''nehotièna i nenamerna gre¹ka'' koja je uèinjena ¹tampanjem ovakve karte.
  ''Ma ko da su oni videli ¹ta stavljaju...'': zato postoje glavni i odgovorni urednici èiji je posao da vide (ili ne vide).
  ''Status Kosova i Metohije jo¹ uvek nije poznat, prema tome jo¹ uvek je deo Srbije'': NAJVEÆA ZABLUDA! STATUS KiM JE POZNAT: KiM je Autonomna Pokrajina Republike Srbije po Ustavu R.S. iz 2006, Rezoluciji 1244 iz 1999. и др.
  ''Zna se dobro da æe studenti prvi na ulicu kad se Kosovo bude odvajalo''!  Pitam vas: zar neæe biti kasno tada braniti Kosovo i Metohiju?
  Otkud znate da i tada neæemo misliti i reæi da je ''nenamerno''?
  U prilog ovome idu i ovi podaci sa foruma:
Tema Studenti otcepili Kosovo   - br. pregleda oko 300    br. odgovora 27
Tema Otvoren Delta City         - br. pregleda oko 900    br. odgovora 48!
  ©ta reæi? Mo¾da èekamo odvajanje pa æemo da regujemo? Kosovo se brani SADA I OVDE jer ovo jeste ''ispitivanje studentske populacije''!
  Nadam se da je protestno pismo u ime studenata farmacije poslato i da æe nas udostojiti odgovora kao i javnog objavljivanja ispravke!   

vucko81

Тако је Енди КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ! ко мисли другације требало би га  :batina :namcor