Farmacija Podgorica

Started by Luximus, 24-09-2007, 17:08:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

anaana

primite moje izvinjenje, pogresno sam protumacila. potpuno ste u pravu.od sada cemo ovaj dio foruma koristiti samo za pitanja koja se ticu studiranja. zao mi je jer je kolega nakon svega stekao pogresnu sliku o meni. previse slobode je uradilo svoje, ali vas uvjeram da se ovakvi ispadi vise nece ponoviti... jedno pitanje: na vasim ugovorima o studiranju koja titula je naznacena? jer nama pise da studiranje traje 5 godina ali da se nakon zavrsenih studija dobija diploma becelora, pa se pitam da li treba tako?

Wlada

Не можете бити бачелори после 5 година студија (бачелор се постаје после 3 године студија).
Ми постајемо магистри фармације.

NESIGURNA

zoe xwala mnogo ! :cvet

Wlado,znamo i mi to,ali tako nam pise u ugoworu pa nismo xtjeli da potpisemo ! :nene:

Wlada

Са ким сте потписивали уговор?
То ми је нешто сумњиво...  :hm
Ти уписујеш факултет, не склапаш уговоре са њим.

NESIGURNA

da ali posto je kod nas farmacija kao SAMOSTALNI STUDIJSKI PROGRAM,nas je 35 ,potpisujemo ugowore o studiranju,ma ono standardno-obaweze studenata,kako ako prebacimo koji predmet,sta su prawila i td...ali nam je pisalo ono sto je rekla AnaAna...pa cekamo da promijene ugowr... :roll:

Bred

ima li neko kopiju tog ugovora?

Wlada

Па нормално је да буде самосталан програм...
Не знам...Тога код нас нема (мислим на уговоре са факултетом или универзитетом).
Обавезе студента су колико ја знам исте за све студенте универзитета, као и правила.

То је вероватно начин да се факултет осигура пошто је доста млад.

Што се тиче титуле, не смете им никако дозволити да вам дају титулу бачелора јер нећете бити конкурентни са колегама које овде или у иностранству заврше студије (када будете тражили посао).
То им обавезно ставите до знања, јер има доста студената фармације које су из ЦГ а вратиће се кући да раде са титулама магистар.
Организујте се и (са или без родитеља, пошто сте сви као и ја још млади а немате потпору старијих студената) код декана на разговор.
Ипак је ваша будућност у питању  :wink:

Bred

Zbog toga i kazem da nam preskeniraju taj ugovor.  :wink:

NESIGURNA

ja nemam skener pa ako mognu moje kolege clanowi owog sajta reci cu im...

a sto se tice potpisiwanja nismo i necemo dok ne preprawe swe  :hmm

joj ne znam ali swi smo dobili to po 2 primjerka njima jedan nama jedan.

whatever

Quote from: anaana on 06-12-2007, 12:30:36
primite moje izvinjenje, pogresno sam protumacila. potpuno ste u pravu.od sada cemo ovaj dio foruma koristiti samo za pitanja koja se ticu studiranja. zao mi je jer je kolega nakon svega stekao pogresnu sliku o meni. previse slobode je uradilo svoje, ali vas uvjeram da se ovakvi ispadi vise nece ponoviti...

Мени је драго да је у питању само неспоразум, и извињавам се ако је моја реакција била претерана. Мислим да не треба да се осећате као гости овде, већ да  овај форум обликујете на сопствену и корист свих ваших будућих колега  :cvet

Мој вам је такође савет да никако не потписујете уговор којим након 5 година нимало лаких студија постајете BPharm. Ако вам требају аргументи за Управу претражите мало сајтове неких референтних Универзитета па им укажите да је светски стандард да након 5 година студија постајете MPharm и да у већини земаља уједно дозволу за рад можете да добијете само са титулом MPharm. 

nirre

Ljudi sto se tice ugovora tako je kod nas na svaki fax a sada sto se titule tice(inace pise B.Sc) i kako meni sekretar rece tamo u rektorat ili dje li se vec ovi ugovori rade je doslo do greske za taj dio i ja(i mi) sada necemo da potpisujemo to jer zna se koja je titula (Mr ph.)

NESIGURNA

...pa cekamo nowe ugowore  :wink:

nasty girl

nesto se suskalo da ce i kod nas poceti ti ugovori za koju godinu...

anaana

prvom prilikom cemo skenirati ugovore i poslati vam ih jer nam treba vas savjet u vezi ovoga. niko od nas nema iskustva sa ovim stvarima pa se bojimo da nas ne predju...posto eksperimentisu sa nama nista me ne bi cudilo :hm

nirre

Nadam se da nece a i necemo im dozvoliti.Sjutra cu skenirati i saljem vam da pogledate i dodijelite nam savjet(ali u svakom slucaju ne potpisujem)