SVADBENA ZVONA SU UTIHNULA

Started by Bred, 26-07-2006, 01:46:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Svadba je davno pro¹la, bilo je ludo i nezaboravno. Vi ste nosili predivnu venèanicu i oseæali se kao kraljica, a on vas je sve vreme zaljubljeno gledao. Pitali smo vas, da li ono na ¹ta ste se zakleli na oltaru, mo¾e da podigne va¹ odnos na neki vi¹i nivo. O, i te kako, tvrdi na¹ih jedanaest ¾ena...

SVADBENA ZVONA SU UTIHNULA


"Sada se 'smislenije' svaðamo"

Pre braka... "Na¹e svaðe su pre braka bile neproduktivne. Svaðali smo se zbog toga ¹to je jedno od nas ostavilo razbacanu odeæu, raspravljali se ko vi¹e zaraðuje a ko vi¹e tro¹i, prepirali se ko æe da izvede psa u ¹etnju ili opere sudove. Naravno, moj dragi i ja smo samo uve¾bavali tipiène aspekte su¾ivota. Meðutim, i tada mi se èinilo da se iza svake svaðe o banalnim stvarima krije pitanje - da li smo nas dvoje uop¹te kompatibilni?"

U braku... "I dalje se svaðamo, ali sada na¹e svaðe kao da imaju smisla. To je zbog toga ¹to smo sigurni u na¹ odnos, ali i zato ¹to smo navikli na kompromis - ako ja slo¾im njegovu odeæu, on æe oprati sudove. Mada, moram da priznam, kada je reè o ¹etnji psa, uvek je na njega red, ali zato uvek ja zalivam cveæe. Mislim, to je to", Ana (29), u braku pet godina.

"Delimo novac - i dugove"

Pre braka... "U brak sam u¹la zadu¾ena do grla. Koristila sam èekove, pozajmljivala novac od prijatelja, a kada su kratkoroèni krediti postali aktuelni, iskoristila sam i tu moguænost. Vremenom, moji dugovi su se uveæali. Meðutim, bilo me je sramota da ka¾em momku u kakavoj sam situaciji."

U braku... "Nisam ¾elela da svoj problem prebacim na supruga, naroèito zbog toga ¹to smo imali razdvojene raèune u banci. No, istovremeno sam oseæala obavezu da mu ka¾em istinu. Konaèno, kada sam mu saop¹tila u kakvoj sam nevolji on je reagovao sasvim smireno. ©tavi¹e, napravio je plan vraæanja dugova u kojem smo oboje uèestvovali. To je bila prva situacija u kojoj sam se uverila da je dobro imati kvalitetnu vezu", Jelena (28), u braku dve godine.

"Shvatila sam znaèaj prijateljstva"

Pre braka... "Nisam cenila svoje prijatelje onoliko koliko je trebalo. Èesto sam propu¹tala izlaske i dru¾enja sa svojim prijateljicama zbog sastanka sa svojim deèkom. ©tavi¹e, nikada se nisam zapitala da li ispravno postupam, tako da me nikada nije grizla savest zbog svojih postupaka."

U braku... "®enska dru¾enja postala su zakon! Volim svog supruga, ali kada izaðem sa svojim drugaricama oseæam neki novi priliv energije, ba¹ kao da sam se ponovo vratila u vreme studija i tada¹nje bezbri¾nosti. Na kraju veèeri oseæam neverovatno zadovoljstvo ne samo zato ¹to sam sigurna da su moje prijateljice najbolje na svetu, veæ i zato ¹to moj brak nije oznaèio kraj dru¾enja sa ljudima koje cenim i volim", Maja (33), u braku ¹est godina.

"Seks je brz i to nam se dopada!"

Pre braka... "Seks je podrazumevao predjelo, glavno jelo, salatu i desert."

U braku... "Po¹to imamo troje dece, na¹ seks izgleda kao obrok iz restorana brze hrane - dobar je, ali je jeftin i brz!" Sanja (36), u braku dvanaest godina.

"Vi¹e se ne stidim"

Pre braka... "Imala sam svoje male tajne. Naime, moj partner nije smeo da zna da izbeljujem nausnice ili da se pla¹im leta avionom."

U braku... "Sada sam mnogo opu¹enija i vi¹e ni¹ta ne krijem. Moj suprug mo¾e da me vidi i kako brijem potpazu¹je i kako posvetljujem malje na licu", Gordana (27), u braku sedam meseci.

"Dobila sam prave stvari!"

Pre braka... "Nosila sam samo bi¾uteriju i nakit koji sam sama pravila."

U braku... "Sada nosim samo nakit kupljen u zlatarama." Suzana (38), u braku pet godina.


"Prestao je da flertuje"

Pre braka... "Dok smo se zabavljali, moj sada¹nji suprug je umeo da flertuje sa drugim ¾enama. Iako sam znala da me ne bi prevario, nervirala me je njegova potreba da testira svoj ¹arm na drugim ¾enama."

U braku... "Moj suprug je jo¹ uvek komunikativan i dobar zabavljaè u dru¹tvu, naroèito ¾enskom, ali je prestao da flertuje sa drugim ¾enama kada smo se verili. Verujem da je ranije flertovao samo da bi nahranio svoj ego i meni pokazao kakva je 'faca'", Tamara (39), u braku devet godina.

"Sada smo manje spremni za decu"

Pre braka... "Neprestano smo ma¹tali o tome da postanemo roditelji. Jedna od na¹ih omiljenih igara bila je smi¹ljanje imena za na¹e klince."

U braku... "Kada smo konaèno shvatili da ova prièa ima i drugu stranu - devet potencijalno problematiènih meseci, rizièan poroðaj, decu koja vri¹te, jer su bolesna ili histerièna, re¹ili smo da saèekamo sa pro¹irenjem porodice. Oboje ¾elimo da se maksimalno posvetimo i u¾ivamo jedno u drugom. Kada doðe vreme za decu, sigurna sam da æemo, ne samo lako smisliti imena, veæ i prihvatiti sve ¹to uz njih ide. Za sada smo najva¾niji samo nas dvoje", Sara (26), u braku pet meseci.

"Zajedno smo u nevoljama"

Pre braka... "Ranije nisam verovala da postoje srodne du¹e. Moj suprug i ja smo imali iste moralne nazore, vrednovali smo iste stvari i moja ljubav prema njemu je bila iskrena i aposolutna. Ipak, nisam bila svesna dokle ta ljubav mo¾e da ide."

U braku... "Moj suprug se ozbiljno razboleo i iznenada je zakletva 'nerazdvojni i u zdravlju i bolesti' bila na proveri. Njegova bolest nas je jo¹ vi¹e zbli¾ila. Naime, oboje smo znali da nam je sudbinski odreðeno da se zajednièki izborimo sa nevoljom. I zaista, jedno bez drugog nikada ne bismo uspeli", Lana (45), u braku petnaest godina.

"Delimo opsesiju"

Pre braka... "Nedelja je za mene bila samo jedan dosadan dan u sedmici."

U braku... "Potpuno smo se 'navukli' na pecanje nedeljom. Nabavili smo svu neophodnu opremu i svake nedelje, naravno kada vremenski uslovi to dozvoljavaju, moj suprug i ja idemo na pecanje. Kakav odmor za du¹u!", Ksenija (29), u braku godinu dana.

"Promenila sam definiciju 'savr¹enog braka'"

Pre braka... "Nekada sam mislila da se dobar brak zasniva iskljuèivo na onome ¹ta drugi vide i misle o tvom braku. Pre braka sam ve¹to ¾onglirala izmeðu uspe¹ne karijere, ureðivanja stana, kuvanja i serviranja ukusnih obroka."

U braku.... "Shvatila sam da je brak ispit liènih moguænosti, i da je najva¾nije priznati da se ne mo¾e postiæi ba¹ sve ¹to se zacrta. Radi se o tome da èovek mora da prizna samom sebi da nije savr¹en i da je sasvim OK da ti neko drugi poma¾e", Jovana (27), u braku dve godine.

Rezultati jednog istra¾ivanja o tome koliko mu¹karcima prija brak otkriva da je èak 94 % ispitanika sreænije u braènoj zajednici nego ¹to su to bili ranije, a njih 73 % ka¾e da im se pobolj¹ao seksualni ¾ivot!

Izvor (http://www.svet.co.yu/?state=3&izdanje=13&broj=63&clanak=9463)