EXIT 08

Started by Cecilly, 20-11-2007, 22:39:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nasty girl

Quote from: _d.0.t_ on 24-02-2008, 23:29:52
^Bjork sigurna?

QuoteLast Tuesday Björk dedicated Declare Your Independence to Kosovo, and she did the same last night. Later that night she told me that the organizer in Serbia had contacted her agent on Wednesday, the day after our first concert when she sang “Kosovo, Kosovo” in DYI. The reason: To cancel our concert in Serbia. .

What a world we live in.

The good news is we will go to another place instead, a country I have never visited but have always wanted to.

    http://www.blog.bjork.com/ (http://www.blog.bjork.com/)


jedino shto je sigurno je cirka 5000 Engleza...

ja sam cula da c eona otvoriti exit...
a za ovo gore necu da komentarisem..

besno pile




QuoteLast Tuesday Björk dedicated Declare Your Independence to Kosovo, and she did the same last night. Later that night she told me that the organizer in Serbia had contacted her agent on Wednesday, the day after our first concert when she sang “Kosovo, Kosovo” in DYI. The reason: To cancel our concert in Serbia. .

What a world we live in.

The good news is we will go to another place instead, a country I have never visited but have always wanted to.
a tako sam zeeeeeeeelela! a005
   



Enea

ma daj shta ti je, bolje juri karte za RS  :plez

Rokenrol

Joj sto mi je drago sto Bjork ne dolazi mrzim je  :djavo
A ako ne znate, Ministry je potvrdjen,cetvrto veliko ime...samo na sajtu exita jos nisu najavili.

Nightmaster

I ja je ne volim. Bice Nightwish, bend rules. Moram da pogledam koja ce poznata DJ faca biti

Enea


Phenomenon

Биће Nightwish али са новом певачицом. Не верујем да ће звучати као Тарја, али иде се највероватније. И + Sex Pistols.

_d.0.t_

Quote from: 'Nightmaster'Moram da pogledam koja ce poznata DJ faca biti
Carl Cox sigurno. [iako josh nije zvanichno]

Enea


olgica

Ministry! Vauuuuuuu!!!!  :happy:

_d.0.t_

Egzit zvanièno poziva Bjork da nastupi u Novom Sadu

Generalni menad¾er "Egzita" (Exit) Bojan Bo¹koviæ pozvao je islandsku pop pevaèicu Bjork da doðe i nastupi u julu na festivalu u Novom Sadu.

"®elimo da je vidimo na 'Egzitu'. Poku¹avamo sada da vidimo sa njenim menad¾mentom da li je pravo vreme za to. ©to se tièe 'Egzita' Bjork ima otvoren poziv da nastupi na festivalu", izjavio je Bo¹koviæ juèe britanskom muzièkom magazinu www.nme.co.uk.
Izjava Bo¹koviæa usledila je kao reakcija na navode menad¾menta islandske pop pevaèice da je njena podr¹ka nezavisnosti Kosova razlog ¹to su organizatori "Egzita" otkazali njeno uèe¹æe na tom festivalu.
Bjork je nedavno tokom nastupa u Tokiju izvikivala "Kosovo, Kosovo". Pevaèica ima obièaj da na svojim nastupima uzvikuje ime neke pokrajine za koju smatra da joj treba dati nezavisnost, kao ¹to je nedavno u ©angaju uzvikivala "Tibet, Tibet".

Bo¹koviæ je 3. marta u saop¹tenju stranim medijima istakao da su prièe da je otkazano uèe¹æe Bjork na "Egzitu" zbog njenog stava o Kosovu "bizarne i neistinite".
"'Egzit' nikada nije otkazao nijedan nastup nekog izvoðaèa zbog njegovih politièkih stavova ili izjava", naveo je Bo¹koviæ.
Potom se meðutim oglasio menad¾ment Bjork citirajuæi mejl koji im je uputio Bo¹koviæ u kome se ka¾e:
"Nadamo se da Bjork neæe pominjati Kosovo na njenim nastupima u Evropi i intervjuima, jer ako to uèini moraæemo otkazati koncert. Ako se to desi mogli bismo da potra¾imo nekog drugog izvoðaèa".

Menad¾ment Bjork zatim navodi da je medijska pa¾nja posveæena stavu pevaèice o Kosovu na koncertima u Japanu bila tolika, da novosadski festival "nije imao izbora nego da otka¾e njen nastup".
Bo¹koviæ je sada rekao www.nme.co.uk da mejl nije bio zvanièan stav "Egzita", veæ njegov lièni mejl u kome je iskazao "veliku zabrinutosti oko svega ¹to se de¹ava".
"Dve nedelje kasnije imam drugaèije mi¹ljenje o tome", rekao je Bo¹koviæ.


[blic]

_d.0.t_

Sven Vat sti¾e na „Egzit“

Najveæa zvezda svetske elektronske muzièke scene, nemaèki mag za gramofonima di-d¾ej Sven Vat nastupiæe kao zvezda „Dens arene“ na „Egzitu“ koji se odr¾ava od 10. do 13. jula na Tvrðavi u Novom Sadu. Osim Svena, na „Dens areni“ za gramofonima æe se naæi i haus di-d¾ejevi Ben Vat, Fransoa K. i Klaud fon Strouk.

Sven Vat, ekscentrièni lider svetske elektronske muzièke scene, za gramofone prvi put staje 1982. godine. Tada je pu¹tao trens muziku i ujedno je bio jedan od prvih di-d¾ejeva koji su poèeli da se bave ovim muzièkim pravcem. Sredinom osamdesetih, Sven prelazi na tada sve popularniji haus i postaje rezident kluba „Vogue“. U tom periodu bio je i jedan od osnivaèa najveæe tehno trens muzièke izdavaèke kuæe „Harthouse“. Krajem osamdesetih, haus gubi na popularnosti i Vat prelazi na tvrði, tehno zvuk. Vrlo brzo, ovaj ekscentrièni Nemac postaje za¹titni znak svetske andergraund muzièke scene, a do 1992. nastupio je u svakom veæem svetskom klubu. Èetiri godine kasnije, Vat osniva jednu od najboljih muzièkih izdavaèkih kuæa „Cocoon“. U tom periodu otvara i vodeæi nemaèki klub „Cocoon“, koji je vrlo brzo postao sinonim za najbolji svetski klabing. Do sada je izdao dvanaest albuma, a „Accident in Paradise“, koji je izdao 1995. godine, progla¹en je za jedan od najboljih svetskih albuma u istoriji elektronske muzike. U Srbiji je prvi put nastupio pro¹le godine, a ta ¾urka je progla¹ena za najbolji muzièki dogaðaj godine.
Njegov kolega Ben Vat, polovina britanskog dvojca „Everything but the Girl“, za vrtenje ploèa zainteresovao se krajem devedesetih godina i 1998. godine staje za gramofone i izdaje dip haus kompilaciju „Lazy Dog“. Ipak, Ben je vi¹e poznat kao èlan grupe „Everything but the Girl“, koju je sa svojom ¾enom, pevaèicom Trejsi Torn, osnovao 1982. Njih dvoje su u braku veæ osamnaest godina, imaju bliznakinje i jednog sina.
Fransoa K., di-d¾ej koji je pra¹io u kultnom klubu „Diskoteka 54“, èovek je kog su sa punim pravom prozvali „otac haus muzike“ i jedan je od prvih ljudi koji su poèeli da se bavi did¾ejingom. Od svoje desete godine svira bubnjeve, a 1976. poèeo je da pu¹ta muziku u vodeæim njujor¹kim andergraund klubovima. U svojoj impresivnoj muzièkoj karijeri radio je sa imenima kao ¹to su „Eurythmics“, Dajan Ros, U2, „Kraftverk“, Mik D¾eger, „The Cure“, ®an-Mi¹el ®ar, „Pet Shop Boys“, „Depeche Mode“... Poslednji album „Road of the Life“ izdao je pro¹le godine. Amerièki elektrohaus di-d¾ej Klaud fon Strouk pre dve godine izdao je prvi album „Beware of the Bird“. Poznat je i pod pseudonimima Barkli Kren¹ou, Burnto Bertoluèi... i svakako æe svojim nastupom zapaliti „Dens arenu“ na Petrovaradinskoj tvrðavi.


[blic]

Rokenrol

Primal Scream dodat takodje

dissolved girl

m.i.a. !!!

juhu!

zerocool

ja sam cula da 13-od dolazi Diph Dish, jeste da su vec dva puta bili, ali exit je exit.
Mada sto se mene tice, sve se na kraju svede na onaj mali stejz izmedju main i dance arene. Bjork, super je ali mnogo sere, pa umesto nje moze striptiz Seron Stoun i DZ Klunija, sa svacije oci :wink: