Profesor dobio otkaz jer nije pustio sina funkcionera?

Started by pop, 23-11-2007, 18:32:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pop

Profesor dobio otkaz jer nije pustio sina funkcionera?
Autor: Beta | 23.11.2007 - 18:24

Biv¹i profesor matematike na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci Ranko Kravaru¹iæ izjavio je danas da je dobio otkaz pod pritiskom predsedavajuæeg Saveta ministara u BiH u ostavci Nikole ©piriæa, èiji sin nije mogao da polo¾i njegov predmet.

Nastavno-nauèno veæe Univerziteta u Banjaluci odluèilo je 12. oktobra da profesor Kravaru¹iæ vi¹e ne mo¾e da predaje matematiku na Ekonomskom fakultetu, na kojem je radio 30 godina i da je rasporeðen za profesora fizike na Prirodno-matematièkom fakultetu.
U obrazlo¾enju odluke navedeno je da je prolaznost studenata na njegovim predmetu izrazito niska i iznosi 0,54 odsto, ¹to bi znaèilo da od 500 studenata samo njih 2,5 polo¾i ispit.
Kravaru¹iæ je na konferenciji za novinare odbacio ove navode, istièuæi da je otkaz dobio zbog pritisaka i ucene roditelja èija deca nisu regularnim putem uspela da polo¾e ispit.
"Moraæu pomenuti ime, bez obzira na cenu. To je bio profesor Nikola ©piriæ", kazao je Kravaru¹iæ.
Prema njegovim reèima, od njega je tra¾eno da se ne po¹tuje regulativa prilikom polaganja ispita, ali je on svaku takvu vrstu razgovora odbio.
Profesor matematike na Elektrotehnièkom fakultetu Momir Æeliæ novinarima je rekao da je na slièan naèin izgubio anga¾man na Ekonomskom fakultetu.
"Sada¹nji dekan me je pozvao u svoju kancelariju i rekao mi da je na fakultetu sin od jednog funkcionera i uputao me da li bi mu mogao dati ¹est. Rekao sam da æe ¹est dobiti kao i svi drugi studenti, kad nauèi. Na poèetku sledeæe ¹kolske godine samo su mi javili da nvi¹e nisam profesor na Ekonomskom fakultetu", kazao je Chelic.
Dekan Ekonomskog fakuleta Novak Kondiæ tvrdi da je razlog zbog kojih je profesor Kravaru¹iæ dobio otkaz iskljuèivo niska prolaznost na njegovom predmetu.
"Kolega Kravaru¹iæ mo¾e sada da dovodi u vezu sina Nikole ©piriæa koji je na na¹em fakultetu, ali je on jedan od 800 studenata koji ne mogu da polo¾e matematiku", kazao je Kondiæ novinarima.
On je optu¾io Kravaru¹iæa da je lo¹a prolaznost na predmetu matematika "postala koènica daljeg rada i razvoja Ekonomskog fakulteta".

www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)


Izdvojio sam ovaj tekst jer mi lici na neke situacije sa naseg Univerziteta. Bilo mi je zanimljivo i to sto Prof. Ranko Kravaru¹iæ nije negirao èinjenicu da je prolaznost na njegovom ispitu 0,54%  :wall:

Ksenija


dirigent

Najbolje je da imas neku rezervnu tezgu , pa onda drzis nivo

Bred

jel svaka cast zbog ovoga
Quote...bilo mi je zanimljivo i to sto Prof. Ranko Kravaru¹iæ nije negirao èinjenicu da je prolaznost na njegovom ispitu 0,54%
:wall: :wall: :batina :hm

Duke

I jedna i druga strana price mi je toliko grozna da nemam reci

0.54%, eeeej, to je jedan u dvesta po roku, eeeeej rodjace.  :box :box :box

Strogocu ja postujem, ali treniranje strogoce...  :batina :batina :batina

Steta samo sto mora da nagazi ovako nekog da bi otisao, ali to valjda tako ide. Mocnici koriste svoj uticaj da bi zastitili svoju decicu. Doduse mozda je decko stvarno i znao, a profesor ga maltretirao.

I naravno sve ce to fino da se zataska