HIV se prenosi i oralnim seksom!

Started by darusaz, 27-11-2007, 18:56:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

darusaz

Znanstvenici su opovrgnuli ustaljeno mi¹ljenje kako se HIV mo¾e prenijeti oralnim seksom jedino ako je usna ¹upljina ozlijeðena.

Nakon 25 godina istra¾ivanja amerièki znanstvenici otkrili su da se virus HIV-a prenosi oralnim seksom s inficiranim partnerom i ako u usnoj ¹upljini nema ozlijeda.

Utvrðeno je da ljudska slina ima izrazito jako antivirusno djelovanje. Zbog toga se ljudi neæe zaraziti HIV-om ako piju iz iste èa¹e s oboljelom osobom ili èak ako se s njom ljube. Ljudi, kao i veæina ¾ivotinja, instinktivno poli¾u ranu kako bi ju primarno dezinficirali zahvaljujuæi antivirusnim svojstvima sline.

Posljednje istra¾ivanje nacionalnog zdravstvenog instituta daje razumno obja¹njenje prijenosa HIV virusa oralnim seksom. Na krajnicima se nalaze molekule receptora CXCR4 koji poma¾e virusu HIV-a da zarazi obli¾nje stanice i prenese genetski materijal u ljudski organizam.

Najnovije èinjenice govore o va¾nosti kori¹tenja kondoma ne samo kod vaginalnog i analnog nego i kod oralnog seksa.

Preuzeto sa: www.aids.hr

Enea

kondom kod oralnog sexa?  :bljak:

kolektivna paranoja!

pig_am_am

jecapereca

Quote from: Enea on 27-11-2007, 19:11:31
kondom kod oralnog sexa?  :bljak:

kolektivna paranoja!
Sta mislis na neki sa ukusom...npr.jagode   :bljak:
Ne volim jagodu  :>

darusaz

Ја сам виђао само дурексов и то окус лемон.  :K

Darker

Quote from: pig_am_am on 27-11-2007, 21:01:52
zivela slina  :~

:siza:

Kraljice :K :K :K
Èek èek, ako sam dobro razumeo, stavim kondom i uprilièim dragoj oralni sex i potpuno sam za¹tiæen? :K :K :116:

katarina

Darker

Bolje testiranje nego testerisanje(testisterisanje) :run

dirigent

Doso mujo kod doktora da mu izlozi svoj problem.
    - Znate ja... ne mogu.. ovo ..ono.
Doktor pogleda pa kaze - Zao mi je mora da se sece....
    - Ali doktore pa kako cu... ostavice me zena onda... Prijatelji ce me ogovarati...

Ode on kod drugog lekara , izlozi mu svoj problem , ali ne lezi vraze i ovaj rece isto. Na kraju ode kod cice nadrilekara , izlozi mu problem a ovaj mu rece.
       - Ne mora to da se sece , ona dvojica pojma nemaju.
       - Auuu prava sreca da sam dosao do vas , eto da sam ih poslusao ostao bih...
       - Nista se ne brinite SAMO ce otpasti...

:wall: :wall:  A je li , izgleda da se pod oralom ovde samo podrazumeva felatio? Da li je i ono drugo rizicno i ako jeste , tek tu ne vidim smisla...

Cini mi se da je darker napisao jedan dobar post na tu temu , ali u okviru drugog bloga.

Oral sa kondomom? Sto se mene tice nikad.

Ima lepa vest posto su receptori na krajnicima 
:djavo
-Curo, jel si operisala krajnike. Jesam , zasto pitas? ... Juuuuuuuu  :*: mmm...
        Ajd cao, poceo sam da lupetam

darusaz

Quote from: katarina on 28-11-2007, 00:09:12
Ma testiranje je majka!
Џаба тестирање уколико је резултат већ позитиван. Мислим није џабе, добро дође због терапије и безбедности партнера. Али ето како стоје ствари, људи никуда без кондома.  .blah.

Bred

ajmo da uozbiljimo malo ovu temu  :*:

ovo je s jedne strane veoma dobro a sa druge strane veoma zabrinjavajuce otkrice jer su nas do sada uveravali da se oralnim sexom NE MOZE preneti hiv.

darusaz imas li detaljnije informacije o ovome?

Masha

Necu vise na internet  :shock. Svaka cast naucnicima, ali, brate mili, paranoja! Mene zanima da li ce se ovo novo otkrice naci u predavanjima na fakultetima?

Darker

Quote from: Bred on 28-11-2007, 15:27:23

ovo je s jedne strane veoma dobro a sa druge strane veoma zabrinjavajuce otkrice jer su nas do sada uveravali da se oralnim sexom NE MOZE preneti hiv.

Ko te je to uèio??
Mene su uèili samo da ne mo¾e poljupcem, a oralnim znam da mo¾e jo¹ od biologije osnovne ¹kole :wink:

Masha

QuoteNakon 25 godina istra¾ivanja amerièki znanstvenici otkrili su da se virus HIV-a prenosi oralnim seksom s inficiranim partnerom i ako u usnoj ¹upljini nema ozlijeda.

Mislim da je Bred mislio pod ovim ako. Bar ja to tako shvatih. Ako sam ja pogresila, onda, Breda u osnovnu skolu  :K (bar se to da zakljuciti posle Darkerovog posta  :wink:)

Bred

Ma d je retard  :K

Upravo to sam mislio.

Takodje je postojalo objasnjenje da je  prenos HIVa jedino bio moguc DIREKTNIM kontaktom krv-sperma , krv-krv ...