Huligani bakljama napali policajca

Started by pop, 02-12-2007, 20:52:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

mikele

Поенту целе приче је погодила шмизла и ја се у потпуности слажем са њом.
Ово што пише Вамп је потпуни промашај теме.Не знам какве везе имају пандури који су чували Дедиње са овом темом о којој ми причамо?
И нико овде не пљује по правим навијачима којих има,хвала Богу,и на нашем факсу.Прави навијач је онај који воли свој клуб и који је спреман да песмом,длановима и гласовним могућностима помогне вољеном клубу и одведе га до победе.И прави највијач је онај који хоће да одведе свог сина,унука или братанца и да му од малих ногу усади у срце љубав према клубу,а не мржњу према полицији и другим навијачима.То су прави навјачи,а не ови о којима причамо овде.Овде је прича о правим ХУЛИГАНИМА,који иду на утакмице са једним јединим циљeм,а то је да испразне своје фрустрације из живота.А те фрустрације испољавају како на стадиону,тако и ван њега,пре и после утакмице.И као што је шмизла рекал,нико од нас није дужан да трпи њихове глупости и њихова малтретирања и у таквим ситуацијама сасвим је нормална ствар да полиција реагује и похапси све који ремете јавни ред и мир.И када су те такве приче у питању,ја сам у потпуности на страни полиције.Е сада ће неко рећи ''Па полиција претерано примењује силу''.А извините,да ли ви знате неки други начин да обуздате хулигане који себе називају навијачима Звезде,Партизана,Рада...?
Наравно да је ту највећи проблем што дебљи крај увек извуку недужни,али то не може другачије.И проблеми настају онога тренутка када се деси нешто што се десило у недељу на Маракани или када се деси оно од пре неколико година када су навијачи уринирали по полицији.Тада и полиција губи контролу јер једноставно они не могу да буду фини према онима који их запишавају.Е у таквим ситуацијама сам ја тотално неутралан јер сви сносе одређени део кривице.Полиција јер не може да се исконтролише,а то им је у опису радног места,а ''навијачи'' јер се не понашају као људи већ као животиње.
Наравно,има и случајева када је полиција крива и када она сноси већи део кривице за настале проблеме.Тада треба и њих бацити на оптуженичку клупу и судити им као и осталим грађанима.Али ипак,ретки су случајеви да је полиција из чиста мира напала групу мирних и трезних навијача који нису представљали претњу за нарушавање реда и мира.Ја сам био на брдо утакмица,што фудбалских,што кошаркашких,што рукометних и никада нисам имао ни најмањи проблем,осим ових које је навео Хулио(типа дрска наредба ''Ајде пролази брже'' и слично) и претеране контроле на улазу.Али никада нисам ни био под утицајем алкохола(ово се односи на утакмице  :>),ни под утицајем које каквих наркотика и никада нисам малтретирао људе на улици и по аутобусима.А био сам редован на северу до 2001.године.
Када је у питању конкретан пример са меча Звезда-Хајдук,ја не могу да верујем да има оних који окривљују пандура.Па човек је само ради свој посао за који је плаћен.Е сада,друга је ствар што је хулиганима засметало то што је он хтео да их снима како они дивљају и туку се међусобно(  :wall: ) па су сви јунаци јурнули,њих 20 на њега једног и хтели да му набију бакљу у уста.И онда ће неко да брани хулигана који је хтео да набије бакљу човеку у уста.Па ко може да брани такве људе(ако су то уопште људи)?
И није он пуцао из чиста мира,него је пуцао у оном тренутку када му је био угрожен живот(читај:оног тренутка када му је бакља била надомак усне дупље).
И зато сада треба овим тзв. навијачима дати максималне казне од по 5-10 година затвора(нисам баш у току са новим законом),па када изађу за некух 10-так година,онда неће ни помислити да ураде нешто слично.И тако треба радити са сваким хулиганом,док год се буду дешавале овакве ствари на нашим стадионима и у нашим халама.


pop

Quote from: mikele on 07-12-2007, 19:03:05
Е сада,друга је ствар што је хулиганима засметало то што је он хтео да их снима како они дивљају и туку се међусобно(  :wall: ) па су сви јунаци јурнули,њих 20 на њега једног и хтели да му набију бакљу у уста.И онда ће неко да брани хулигана који је хтео да набије бакљу човеку у уста.Па ко може да брани такве људе(ако су то уопште људи)?
И није он пуцао из чиста мира,него је пуцао у оном тренутку када му је био угрожен живот(читај:оног тренутка када му је бакља била надомак усне дупље).
И зато сада треба овим тзв. навијачима дати максималне казне од по 5-10 година затвора(нисам баш у току са новим законом),па када изађу за некух 10-так година,онда неће ни помислити да ураде нешто слично.И тако треба радити са сваким хулиганом,док год се буду дешавале овакве ствари на нашим стадионима и у нашим халама.

Iako je ovo vec napisano u prethodnim postovima, mikele je to lepo srocio, slozio bih se i podsetio da ce se jednom od navijaca (Misicu) suditi po Krivicnom zakonu, a po Zakonu o navijacima, sto znaci da je maksimalna kazna zatvora do 10 godina.

nasty girl

#47
Quote from: pop on 07-12-2007, 18:49:22

I, ponovicu, sta moze biti opravdanje za trpanje baklje panduru u usta?


na pr. na tekmi si i dodje neki pandur koga su navijaci hteli da tuku i izvadi pistolj i krene da puca "u vazduh" i reci mi da se ti ne bi branio... iskreno ja bih prva prisla i odvalila ga od batina sto je uopste doveo moj zivot u pitanje...

edit:
mikele ovo nije tacno sto si napisao da je pucao kada mu je baklja bila na domak usta...pucao je kada su si navijaci tek krenula na njega... tek kada je baci pistolj baklja mu je bila nadomak usta...

whatever

Quote from: nasty girl on 07-12-2007, 20:11:04
na pr. na tekmi si i dodje neki pandur koga su navijaci hteli da tuku i izvadi pistolj i krene da puca "u vazduh" i reci mi da se ti ne bi branio... iskreno ja bih prva prisla i odvalila ga od batina sto je uopste doveo moj zivot u pitanje...

Полицајац има право да употреби ватрено оружје као средство принуде ако му је угрожен живот у циљу одбијања напада. Е сада, да ли је његов живот био угрожен то је ствар његове процене, а уколико неко сматра да то није био случај, може да поднесе тужбу против њега за прекорачење службених овлашћења, што мислим и да треба урадити, а да сам на његовом месту тужио бих државу, односно претпостављеног што ми је немаром угрозио живот. Чак и да га је тај `навијач` напао у самоодбрани, која је то тачно самоодбрана која захтева гурање бакље човеку у уста?!

Притом, нећу да кажем да је полиција ту чиста на било који начин. Жандармерију у највећој мери чине дивљаци без елементарне самоконтроле који не би смели да раде са ножевима као кувари, а не као неки заштитници закона са све оружјем. Међутим, док се у овој држави не створи ефикасан систем унутрашње контроле, да не би било мртвих по стадионима, ти `екстремни` навијачи ће морати да схвате да Жандармерија ужива монопол силе, а ако им је до ратовања против њих, нека се не крију иза спорта.

Wlada

ОФФ
whatever
Жандармерија представља елитну јединицу полиције (учествује у операцијама опасним по живот)која полаже посебну заклетву, иде на посебну обуку и нема исте ингеренције као обична полиција.
Жандарм нема право да тужи државу, ништа више него што би војник у рату имао право.

mikele

Хоћеш да ми кажеш да је он пуцао,па су га тек они напали и палили бакљом?Не бих рекао да је тако.
И не знам шта ће ти они наводници код ''у ваздух''
А тај пример што ти наводиш уопште није на месту.Па наравно да ће да вади пиштољ када су почели да га линчују и да га пале.Ти сада покушаваш да од жртве направиш нападача и тражиш оправдање за тзв. навијаче.Па они су први све то почели,они су њега напали,малтене из чиста мира,тј напали су га само што је пандур.
Када ћете једном разумети да и ти пандури имају породицу,да су и они људи као и сви ми.Он конкретно на текми није никога угрожавао,већ је само радио свој посао.Као што ћеш и ти насти сутра да радиш свој.Замисли,ти(да не буде вређања,нека будем и ја,било ко од нас) сутра радиш(м) у апотеци и дођу ти(ми) наркомани и траже ти(ми) морфин(или шта већ),а ти(ја) им не даш(м) јер су ти(ми) тако наредили и јер тако треба да радиш(м).И они крену на тебе(мене) и пребију те(ме) и избоду те(ме) иглама,бла,бал...
И ко је онда ту крив?

nasty girl

#51
ja ne znam da li je iko od vas citao novi zakon...

1.pandur ne sme da bude prisuta unuatar stadiona upopste, drugo ne rzumem ko je njega pustio da udje da sa pistoljem, pistolj sme da vadi po svojoj proceni nego po naredjenu, a on ga je izvadio po svojoj proceni....

2. pop je stavi snimak gde se vidi da je on prvo pucao, pa je tek ona baklja krenula ka njegovim ustima..

i opet cu da ponovim da nisam na strani ni jednih ni drugih i da je sve ovo moglo bilo kome da se desi..


@wlado
mislim da si u pravu, ali oni par hiljada delija ima pravo da tuzi tog pandura...

Vampire 666

QuoteОво што раде наши смрдљиви политичари је толико јадно и провидно, али нажалост, српски народ је једно стадо оваца које ће све то да купи и још ће да буде пресрећно. Шиптари за које дан спремају проглашење независности свете српске земље Косова и Метохије. Како су наши политичари дошли у ситуацију да су немоћни то да зауставе, решили су да очи јавности помере на решавање других ''проблема'' са којим се ово друштво среће, а ту наравно предњаче ''хулигани'' и ''фудбалска мафија''. На отцепљење Космета ће просечан Србин да промрмља себи у браду неку псовку и да настави да живи са тим, али ће у исто време бити пресрећан јер на стадионима више нема хулигана и зато што је у српском фудбалу, који узгред ни не прати нешто претерано, све регуларно. Море, јеб'те се сви, и ви што лажете и ви што им верујете.

...аутор овога је тренутно ирелевантан...

shmizla

Opet kazem, nisam ni na cijoj strani, samo mislim da se tome svemu mora stati na put. Ali, nasty, razmisli sad ovako... Tog pandura je napala grupa ljudi. Koliko god da je on uvezban, istreniran, kako god- naucen da se odbrani u takvoj situaciji, a imao je pistolj, nije nikoga ni ranio. A napala ga je grupa, tukla, posle mu gurali baklju u usta... Sama kazes da bi prisla i odvalila od batina nekog ko bi ti ugrozio zivot. Zamisli da tebi neko iz bilo kog razloga (koji mora biti nenormalan, jer niko normalan i human ne moze nekom gurati bilo sta takvo u usta) pokusa to da uradi, sta bi ti uradila? Ja znam sta bih ja. Ja ne bih pucala u vazduh sigurno. Pucala bih mu u kolena. Ne da ga ubijem, samo da ga zaustavim. Jer ako treba da biram izmedju sebe i tamo nekog ludaka, biram sebe. Po meni je potpuno nebitno da li je covek pucao pre ili posle 'baklje', oni su ga napali, bilo ih je mnogo vise, mogli su i da ga osakate, i ubiju. Zivot mu je bio ugrozen. A on nije nikog ni okrznuo.
Mislim da mu treba suditi, i da ga treba osuditi, i sve takve njemu slicne, ako treba napuniti zatvore njima, pa kad odsede par godina, nek razmisljaju malo sta su i zasto uradili.

willie the scot

isao sam u skolu sa tima sto se sibaju po tekmama i bilduju da bi bili u sto boljoj formi za "grobare"...

oni se danima spremaju za s*anje koje ce da naprave. hoce neko da mi kaze da se policija sprema za tekmu sa mislima tipa-"joj sto cu danas da jebem kevu onim klincima iz ultras-a, ima krvi da im se napijem..."?

svaki pokusaj izjednacavanja policije sa ruljom je logicki faul. policija jeste instrument nasilja, posledica drustvenog ugovora, huligani su maligni otpad koji vrsi nasilje bez cilja.

pig_am_am

joj cega sve ima iza ovoga,prosto me mrzi...
naravno da nema opravdanja da stavis baklju coveku u usta.
pa cak nije ni opravdanje to sto si gluperda od 19 godina i radis nesto da bi se dokazao pitaj boga kome... a nisi ni svestan mozda.
sto je najgore...nisi ni navijac rada.
ovo pomenuh,jer sam videla jednom kako cale vaspitava svog devetogodisnjeg sina kako se "navija". to je bilo negde bas u ono vreme kad je bila neka frka sa navijacima rada [off]nesto su se u nekom kaficu bacale bombe,ne mogu da se setim...nekom detetu su oteli sal...joj podsetite me[/off]
posle toga sam videla tog malog,opet negde na vozdovcu,kako je bog i batina svojim drugarima.slepo ga slusaju.on je njihov car.sta mislite,sta ce takva deca sutra da rade?

Pedja

Као прво,ово што је пандур урадио је класична провокација. Њему је чини ми се звонила моторола и провалили га људи,а и он долази мечки на рупу. не оправдавам насиље али у толикој маси ће се сигурно наћи као што се и нашло довољно толико људи да направи хаос,у овом случају не знам колико њих га је тукло...

Vampire 666

Е, то провокација! Многе субкултурне групе би исто реаговале, а овде су Делије подлетеле несрећним стицајем околности...Није овде проблем у хулиганима и насиљу већ је део истине много ближи оном што сам горе цитирао....

А сад једна друга ствар...Сви се ватате за то трпање бакље у уста за које сте чули преко медија. Да ли је неком можда пало на памет да није све истинито што новинари преносе (а новинарске приче су углавном субјективан осећај)? Људи, много наивно реагујете и дозвољавате да се вама манипулише...

пример новинарске глупости....
Пре пар година био је концерт prog/power metal бенда Алогија у СКЦ-у...Пре почетка концерта је нас пар стотина 'висило' испред...Сутрадан су у свим релевамтним новинама у Србији изашли текстови о окупљању секташа! усред Београда, па што полиција није спречила то, па ко им је дозволио да организују тај концерт, па изјаве преплашених људи! који су то вече пролазили поред СКЦ-а и гомила других баљезгарија...

Darker

Ok, ako je neko skins-dr¾ava je du¾na da anga¾uje ¾andarme da ga mlati kako bi saèuvala obiène graðane od njihovog divljanja. Navijaè (huligan) je mnogo veæa po¹ast od skinsa :wink:
A taj problem se lepim ne mo¾e re¹iti, kao ¹to smo veæ zakljuèili :wink:
Dok je u Begoradu bilo d¾entlmenstva i fer pona¹anja, za batina¹ima nije ni bilo potrebe, nisu huligani produkt postojanja batina¹a, VEÆ OBRATNO!!!

Pedja

Да би неко неког мматио треба да има права на то,причам о полицији,а колико пута су реаговали како нису смели,колико пута су употребили силу...То је репресија и то навијачи не дозвољавају.